Naish Helix Vs Torch Vs Best Waro

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
barzyk123
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2007, 20:46

Witam, co byście wybrali z tych trzech pozycji? Pływałem na Torchu na Waro na helixe jeszcze nie mialem okazji, torch jest szybszy i bardziej agresywny wg. mnie, Waro tez mi bardzo podchodzi a helix??? Co byście wybrali dla osoby pływającej od połowy lipca.

Pozdrawiam

Barzyk

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post30 wrz 2007, 21:16

z tych 3 to torch, w helixa się nie łąduj bo nie jest zbytnio udany

:/

Post30 wrz 2007, 23:26

Ciezko stwierdzic bo wymieniles latawce rozniace sie bardzo mocno od siebie. W sumie wszystkie z innej bajki. To tak jak bys pytal czy wybrac traktor czy walec czy pociag...
Waroo zachwalany bow przez wszystkich (99% zeby sie nikt nie czepil:P)
Torch zachwalany C-shape przez spora czesc.
Helix cholera wie poki co :D
Odopwiedz jak dla mnie jest prosta :]
To na czym Ci sie przyjemniej plywalo jest twoim wyborem.

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post01 paź 2007, 00:03

Petter pisze:z tych 3 to torch, w helixa się nie łąduj bo nie jest zbytnio udany

a jakies szczegoly odnosnie helixa ???
skoro ostawiasz na torch'a to chyba generalnie nie pasuja ci bow'y

Awatar użytkownika
g!uchy

Post01 paź 2007, 00:29

po co tu sie wypowiadac...to jak wybierac miedzy vanem / kombi / coupe

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post01 paź 2007, 22:34

maski pisze:
Petter pisze:z tych 3 to torch, w helixa się nie łąduj bo nie jest zbytnio udany

skoro ostawiasz na torch'a to chyba generalnie nie pasuja ci bow'y

Pausją ale mało które.
tak dla przykłądu:
Rebel fajny,
Ozon fajny,
helix mi się nie podobał bo jest mułowaty, a jak się zapnie 2:1 to potworne siły na barze, kiepsko się na tym skacze,
waroo mi się bardzo podobało dopóki nie wsiadłem na 9 przy 30kts... wtedy było DO DUPY przez duże D latawiec gubił profil przy odpuszczaniu baru i wogóle, PS. był dobrze napompowany

moim zdaniem Waroo jest przereklamowane

maski
Kontaktowanie:

Post01 paź 2007, 23:04

Petter pisze:
maski pisze:

skoro obstawiasz na torch'a to chyba generalnie nie pasuja ci bow'y

Pausją ale mało które.
tak dla przykłądu:
Rebel fajny,
Ozon fajny,
helix mi się nie podobał bo jest mułowaty, a jak się zapnie 2:1 to potworne siły na barze, kiepsko się na tym skacze,
waroo mi się bardzo podobało dopóki nie wsiadłem na 9 przy 30kts... wtedy było DO DUPY przez duże D latawiec gubił profil przy odpuszczaniu baru i wogóle, PS. był dobrze napompowany

moim zdaniem Waroo jest przereklamowane

dokladnie, ozony i rebel to zajebiste latawki tylko, ze to nie sa bow'y 8)
co do besta mam dokladnie takia sama opinie
natomiast co do skokow na helixie to jednak ma ostra winde i dobry hangtime

zeby nie pisac jeszcze raz tego samego pozwolilem sobie przewalic kawalek -->

Petter pisze:NIe wiem jak inne sigmy, ale pływałem teraz na helixie 12 m w egipcie w el gounie, i moja opinia jest taka:

Latawiec baardzo mułowaty jak na bowa, gdy się zapnie go na 2:1 to trzeba być kulturystą, takie są siły na bardze, źle się na nim skacze...

tak jest na helixie kiepsko sie lata co widac na fotach ;) ;) ;)
i nie byly to najwyzsze loty tego dnia 8)
to ze w ukladzie 2:1 sa duze sily to sprawa wzgledna, zawsze mozna ustawic bar 1:1 i jest lajcik, po drugie jest cos takiego jak stoper, ustawiasz go odpowiednio i nie musisz jechac na lapach
a po sześćdziesiąte dziewiąte sport z zalozenia wymaga wysilku, :)

mnie osobiscie nie podchodza latawki ktore maja male sily na barze, a to dlatego, ze gorzej czuje prace kita na barze, a to mi mocno nie pasuje i wcale nie oznacza, ze takie latawki sa kiepskie, po prostu wole inaczej.
wg mnie najwieksza zaleta helixa jest zakres porownywalny z ozonem i stabilna praca w warunkach mocnego przezaglowania (brak tendencji do inwertowania) o wykonaniu nawet nie wspomne 8)

i dla jasnosci mimo to w quiwerze mam torch'e 8) i takie polecam dla osob lubiacych dynamiczna jazde,
helix raczej dla prefrujacych wiekszy zakres, a co za tym idzie wieksze bezpieczenstwo i komfort, latwiejszy restart i jednak spory potencjal do lotow i nie tylko.... :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post02 paź 2007, 08:01

Mimo wszystko polecam sie przeplynac na helixie przed zakupem :wink:

maski
Kontaktowanie:

Post02 paź 2007, 17:08

rolnik pisze:Mimo wszystko polecam sie przeplynac na helixie przed zakupem :wink:

nie tylko na helix'ie 8) 8) 8) na kazdej latawwce warto sie przeplynac przed zakupem i to nie tylko dwa halsy , w nowy sprzet trzeba sie wpywac tym bardziej jezeli chodzi inaczej niz ten do ktorego sie przyzwyczailismy
mnie na przyklad nie podeszly tegoroczne ozony (a bylem bardzo blisko zakupu w ciemno :) latawce sa rewelacyjne, super zakres, stabilne... ale jednak mam inne preferencje.

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post03 paź 2007, 19:16

Nie znam torcha ale na Waroo zajebiście mi się pływa :) Jeżeli duży rozmiar to waroo jeżeli mały to helix (stabilniejszy) :)

Wróć do „Recenzje & Opinie”