JarekJ pisze:Cześć,przy okazji tematu chciał bym zapytać czy duża różnica będzie w dolnym zakresie między spleene 164x50 a spleene 160x44 i jeszcze deska race np. north race ltd 2013r. 190x69(tylko ta troche więcej kosztuje).Bo właśnie się zastanawiam nad kupnem deski na słabe wiatry,dodam,że waże 95kg.Pozdro.Jarek
Z tego co można wywnioskować oglądając różne filmiki ze słabowaitrowego pływania to najmniej mocy potrzebuje:
Foil, świetny jest ostatni filmik BraCuru ze spotkaniem z Darem Młodzierzy
Race filmików jest pełno
Skim, kilka razy się przekonałem co to potrafi
Duże TT, najwięcej można zobaczyć wyczynów na flyboards
Małe TT ja nie znalazłem żadnego gdzie byłoby 6-8, maks 10kt i ktoś pływał na małej desce. Może ktoś w końcu nakręci jakiś filmik i rozwieje wszystkie dywagacje na temat wielkości.
Bardzo mnie korci aby samemu się przekonać jak jak się pływa na tych wszystkich rodzajach i ile by mi to dało, ale na razie muszę pozostać przy swoich drzwiach.
Ziomek. pisze:umiejętności również "porównywalne"
peace
Kurcze normalnie moje morale poszły mocno do góry
Ziomek ja pływam dopiero od roku. Moje umiejętności są dopiero na poziomie lądowania tych wysokich skoków przez zenit bo tylko czasami mi się to uda.
Po wczorajszym pływaniu na zatoce i na morzu też chciałbym pływać tylko na małej desce ale wrócę zaraz do swoich lokalnych szuwarków i do łask wrócą dzrzwi a mała będzie czekać na mocniejsze wiatry bo poniżej 12kt nie potrafię na niej ostrzyć a na drzwiach od 8 fajnie się bawię.