Cabrinha 2013

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
reliant
Deska: SU2
Latawiec: Cabrinha Switchblade 10m

Post11 paź 2013, 11:06

hej mam pytanie dotyczące modelu switchblade z 2013 r. w szczególność rozmiar 10m mógłby ktoś napisać tak na chłodno po sezonie jak się spisuje ta latawka jakoś wykonania użytych rozwiązań itp itd. podobno w modelu 2013 r. został zmieniony profil latawca dało to faktycznie jakieś pozytywy czy nie koniecznie ? obecnie używam switchblade model z 2009r. rozmiar 10 m, pływam około 2 lata - waga 70 kg. Sam latawiec spisuje się całkiem przyzwoicie jak miałem do testowania inne firm latawców to nie koniecznie mi leżały na SB z 2013 r. nie miałem okazji pływać a przymierzam się do zakupu nowszego sprzętu z góry dzięki za konkretne opinie porady.

24SURFpl
Deska: Cabrinha
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post11 paź 2013, 15:18

W pórównaniu do 2009, to 2010 ma ZNACZNIE MNIEJSZE siły na barze i lepszy Hang Time.
Generalniez SB już w 2012 poszedł trochę w stronę Crossbowa, jeśłi chodzi o winde i zakres wiatrowy.
Zwróć uwagę, że nie zrezygnowali z SB, bo to wiodący latawiec, o największej sprzedaży na świecie, stąd zrobili go torchę w stronę CB, żeby SB zakrywał teraz dwa modele SB i CB.

tadziu-t3
Deska: Cabrinha Caliber
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 3 razy

Post18 paź 2013, 10:53

reliant pisze:hej mam pytanie dotyczące modelu switchblade z 2013 r. w szczególność rozmiar 10m mógłby ktoś napisać tak na chłodno po sezonie jak się spisuje ta latawka jakoś wykonania użytych rozwiązań itp itd. podobno w modelu 2013 r. został zmieniony profil latawca dało to faktycznie jakieś pozytywy czy nie koniecznie ? obecnie używam switchblade model z 2009r. rozmiar 10 m, pływam około 2 lata - waga 70 kg. Sam latawiec spisuje się całkiem przyzwoicie jak miałem do testowania inne firm latawców to nie koniecznie mi leżały na SB z 2013 r. nie miałem okazji pływać a przymierzam się do zakupu nowszego sprzętu z góry dzięki za konkretne opinie porady.

Hej na początku sezonu miałem tą latawke do testów na tydzień w Egipcie i popływałem na niej całkiem sporo, nie miałem okazji pływać na modelach z 2009 ale Switchblade na 2013 jest bardzo przyjemny,także zakres wiatrowy tego latawca jest wyjątkowo szeroki zarówno z góry jak i z dołu.

Faktycznie zmniejszona została siłą dna barze, ale system regulacji przy latawcu działa super w zależności od tego czego kto szuka ja akurat pływałem na tym ustawieniu z większymi siłami na barze.

Jeżeli przymierzasz się do nowego latawca to śmiało możesz brać SB na 2013, i nie jest to tylko moja opinia ale w egipcie pożyczyłem ten latawiec paru osobom i każda była mega zadowolona.

Wróć do „Recenzje & Opinie”