F-one Bandit 3

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2010, 16:44

kinjar pisze:Macie jakiś link poglądowy pokazujący zachowanie się Bandit'a po liszowaniu? Zawsze to lepiej liznąć trochę teorii...

http://www.bandit3.com/ na tej stronie pod >SECURITY CENTER< znajdziesz film pokazujacy bandyte po liszowaniu ... ale nie zawsze tak ladnie to wyglada

Awatar użytkownika
Lukas
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 paź 2010, 08:50

maniek1975 pisze:Parę słów co do bandita III ..
Latawiec wyśmienity w powietrzu :clap: Nie powinen wpadać do wody :mrgreen: Gorycz dotyczy o linię dystrybucji i o gwaranta . 2 tygodnie temu na Miedwu podczas normalnego użytkowania mój BIII tipem po skoku zahaczył o wodę . Latawiec pękł na szwie na skrajnej tubie. Po tym dostał dzikiej rotacji . Niestety system bezpieczeńswa nie zadziałał jak na filmikach. Wyliszowany ciągniety jak szmata na całe szczęście jakoś ocalałem. Dodam że mam już trochę doświadczenia i pierwszy raz miałem tak ciepło. Po tym wszystkim starałem się wyreklamować latawiec(Ewidentne pęknięcie na szwie wina materiałowa lub produkcyjna) u Polskiego dystrybutora tej firmy u którego latawiec był kupiony .Kontakt wręcz naganny . Ciężko się dodzwonić sms bez odpowiedzi mailowa droga też powolna . Po 12 dniach i wysłanych z 20 zdjęciach uzyskałem odpowiedź że latawiec nie podlega gwarancji gdyż uległ zniszczeniu po kontakcie z wodą :evil: Zastanawiam się do czego służy mój latawiec ale po filmie który otrzymałem wraz z latawcem powinien służyć na wodzie i przeżywać nie takie numery...Może mieliście podobne problemy z banditem :?: Dystrybutor mówił że w podobnych sytuacjach odżucane były też reklamacje.
Jeżeli tak ma wyglądać gwarancja ja dziękuję f-one :hand: Pooglądam świetne filmiki i tylko przy tym pozostanę w f-one :thumbsup:
Na BIV już się nie skuszę :naughty:

Witam – oto moja przygoda z dystrybutorem F.one.
Kupiłem dechę u polskiego dystrybutora. Deska – sprawowała się perfekcyjnie żadnych wad itp. Jednak coś nie tak z nią się zaczęło dziać II połowie sezonu. Na spodzie od krawędzi zaczął odchodzić lakier bezbarwny to było max 10cm zdjęcie poniżej jak to wyglądało. Po rozmowie telefonicznej jadę na 1/2wysep do F.one. Dystrybutor – porobił zdjęcia i wysłał je do Francji i max po 1 dniu była odpowiedź: Deska musi zostać wysłana do Francji ( całą operacją zajął się dystrybutor) szybko miło. Podczas gdy moja decha leciała tam gdzie leciała – mogłem korzystać z desek szkółki. Po kilku dniach max 5 przychodzi NOWA DESKA!!! Już mnie w tedy nie było na 1/2wyspie i decha została wysłana do mnie do domu. Skręciłem ją i czekała na wiatr.
Pzdr

Obrazek

maniek1975
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post02 paź 2010, 17:10

sory Łukasz ale patrząc na twoje posty np.
[size=50]Wyłączny dystrybutor F.one na Polskę.

Wszelkie zapytania dotyczące zakupów, warunków przesyłki, dostaw i zwrotów przesyłajcie na adres: info@kiteshop.pl

Lub dzwońcie:
+48 507 044 220

Adres do korespondencji pocztowej i zwrotów:
Xofto Marcin Popów
Ul. Połabian 29
52-339 Wrocław

Dzwoń - na majówce widziałem 9 i 10 czekającą na klienta.
Pzdr
Lucash
[/size]
TRUDNO MI UWIERZYĆ W TWOJĄ OPOWIEŚĆ , NIE ŁAPIE TEGO :D
BANDIT JEST OK ALE SZANUJ KLIJENTA SWEGO BO STRACISZ GO I NASTĘPNEGO :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
Lukas
Kontaktowanie:

Post02 paź 2010, 18:41

Nie musisz niczego łapać stary - opisałem swoją "przygodę" z F.one i KROPKA.
:thumb:

pzdr

Awatar użytkownika
swist
Dostał piwko: 3 razy

Post03 paź 2010, 08:50

Kolega po prostu skopiował te dane ze strony http://www.kiteshop.pl/Kontakt-z-nami/ bo ktoś ich potrzebował.. Są dostępne dla każdego :)

surfer

Post04 maja 2011, 14:29

Odnośnie bandita 3 rozmiar 11m
kupiłem go w lipcu zeszłego roku, pływałem jak na polskie warunki dość często. wykorzystywałem każdy wiatr.
przez ten okres czasu nie mogę powiedzieć dużo dobrego o tym latawcu, jeydnie tyle że ma przy środkowym zakresie tego latawca pociągniecie no i dla lansu kolorystyka i grafika.
zacznę od materiału, przez rok materiał wyblakł, zrobiły się na nim takie jasne niteczki, jakby niewiadomo jak stary był. szwy? szwy troszkę puszczają. czasami przy jakichś trickach sam się wypinał z haka. Linki środkowe od chikena szybko się wycierają.
Winda dosyć słabo wypada w porównaniu do innych latawców na których pływałęm (rihno, rebel, rpm, fuel)
czucie na barze ogólnie nie za bardzo uciążliwe.
Zakres przy mojej wadze 65kg to około 14wezłów do jakichś 22.
często się odwraca na lewą stronę tzn. po upadku do wody i zluzowaniu linek latawiec potrafi się odwórcić co grozić może pęknięciem tuby (w moim przypadku tak było).
ogólnie ceny którą dałem (3200zł) nie był wart.

seba76
Deska: Nobile NHP/50Fifthy
Latawiec: Cabrinha/North/Wainman
Postawił piwka: 11 razy
Kontaktowanie:

Post05 maja 2011, 10:13

maniek1975 pisze:sory Łukasz ale patrząc na twoje posty np.
[size=50]Wyłączny dystrybutor F.one na Polskę.

Wszelkie zapytania dotyczące zakupów, warunków przesyłki, dostaw i zwrotów przesyłajcie na adres: info@kiteshop.pl

Lub dzwońcie:
+48 507 044 220

Adres do korespondencji pocztowej i zwrotów:
Xofto Marcin Popów
Ul. Połabian 29
52-339 Wrocław

Dzwoń - na majówce widziałem 9 i 10 czekającą na klienta.
Pzdr
Lucash
[/size]
TRUDNO MI UWIERZYĆ W TWOJĄ OPOWIEŚĆ , NIE ŁAPIE TEGO :D
BANDIT JEST OK ALE SZANUJ KLIJENTA SWEGO BO STRACISZ GO I NASTĘPNEGO :mrgreen: ...

===================================================================================================================================================================
A Mnie nie trudno Uwierzyc :!:

Witam Ale co jak Co cyt.LUKASZA

.Kontakt wręcz naganny . Ciężko się dodzwonić sms bez odpowiedzi mailowa droga też powolna

100% SZCZEREJ PRAWDY - NIE DZWOŃCIE szkoda waszego czasu ja nie dodzwoniłem sie ani razu - na e-maila odpisano po paru tygodniach - POLSKI DYSTRYBUTOR F-ONE TO FIKCJA - MIAŁEM TE SAME PROBLEMY ( kontakt ograniczony )AZ W KOŃCU ZREZYGNOWAŁEM - I Z TEGO CO WIDZĘ NIE TYLKO JA.KUPIŁEM CZĘŚCI ZA GRANICĄ I mam dystrybutora PL w D....

Strona Dystrybutora http://www.kiteshop.pl to martwa strona a nowy Projekt Dystrybutora http://kiteoffer.com ( podoba mi się ) Pytanie tylko czy działa na tej samej "OLEWAJĄCEJ" zasadzie jak w przypadku Dystrybutora F-One Panie Marcinie.P - w końcu to Pan jest Właścicielem.

Mam nadzieje ze Pańskie podejście do klientów się zmieni - to nie czasy PRL-U
Pozdr.Seba

seba76
Kontaktowanie:

Post05 maja 2011, 10:31

surfer pisze:Odnośnie bandita 3 rozmiar 11m
kupiłem go w lipcu zeszłego roku, pływałem jak na polskie warunki dość często. wykorzystywałem każdy wiatr.
przez ten okres czasu nie mogę powiedzieć dużo dobrego o tym latawcu, jeydnie tyle że ma przy środkowym zakresie tego latawca pociągniecie no i dla lansu kolorystyka i grafika.
zacznę od materiału, przez rok materiał wyblakł, zrobiły się na nim takie jasne niteczki, jakby niewiadomo jak stary był. szwy? szwy troszkę puszczają. czasami przy jakichś trickach sam się wypinał z haka. Linki środkowe od chikena szybko się wycierają.
Winda dosyć słabo wypada w porównaniu do innych latawców na których pływałęm (rihno, rebel, rpm, fuel)
czucie na barze ogólnie nie za bardzo uciążliwe.
Zakres przy mojej wadze 65kg to około 14wezłów do jakichś 22.
często się odwraca na lewą stronę tzn. po upadku do wody i zluzowaniu linek latawiec potrafi się odwórcić co grozić może pęknięciem tuby (w moim przypadku tak było).
ogólnie ceny którą dałem (3200zł) nie był wart.

Siemka

- ja mogę powiedzieć ze ma b.dobry zakres - dolny
- z materiałem nie miałem problemu - do chwili obecnej i mam nadzieje ze tak pozostanie
- winda jest - nie mam porownania z tym na czym ty plywales - takze nie bede komentowal
- i przy mojej wadze 70kg pływam na płaskiej wodzie na 8m Bandicie już od 16 węzłów ( na maks.ustawieniach linki środkowej - przepięcie węzła ) producent podaje 18 wezlów - przy wadze 75kg i po raz Pierwszy coś się zgadza - także myślę ze na twojej 11m już od 10 węzłów (na Cab.Crossbow - tym samym rozmiarze pływam juz od 12,13 wezłow - a jak wiemy latawiec o kształtach Delty i tym samym rozmiarze jest Mocniejszy )
- czy latawiec jest wart swojej ceny? nie wiem - Mam nadzieje ze w końcu stanieje cały sprzęt bo i tak jest za drogi
Ostatnio zmieniony 23 paź 2011, 02:37 przez seba76, łącznie zmieniany 3 razy.

maniek1975

Post07 maja 2011, 01:40

Po sezonie używania BIII oprócz jednej przygody z dystrybutorenm jest bdb,,, Ciśnienie na barze małę . Zakres z dołu mniejszy niż BI i BII ale za to bardziej odprny na porywisty wiatr ... Winda super

Awatar użytkownika
andi
Latawiec: Airush Wave

Post21 paź 2011, 12:17

witam,
posiada ktos lub testowal bandity 3 w mniejszych rozmiarach? 5-7? doszla mnie kiedystam plota, ze strasznie slabo chodza. potwierdzi/ zaprzeczy ktos?

seba76
Kontaktowanie:

Post22 paź 2011, 00:18

Posiadałem 8mke i pływałem na nim od 16kn bez żadnego problemu - waga 70kg

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post22 paź 2011, 00:23

na 7 od 20knt na looziku przy 75kg. Super. Liczyłem ze bedzie tak jak napisał f-one od 25knt

Awatar użytkownika
andi
Latawiec: Airush Wave

Post23 paź 2011, 19:53

bardziej chodzilo mi o "zajebistosc" latania na nim z nie o zakresy...
polecacie male bandytki?

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 paź 2011, 20:37

Gupie pytanie:) :D Bierz bo jest rewelka. Wspaniałe dopełnienie mojego dużego RPM-a.

Wróć do „Recenzje & Opinie”