Slingshot Octane 2010

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post15 gru 2010, 17:56

nie sugeruj się tabelkami, bardzo dużo zależy od techniki i sprzętu, co najwyżej widać na nich (też nie zawsze) różnice między dolnymi zakresami poszczególnych rozmiarów..
Pływasz w jakimś miejscu gdzie strasznie słabo wieje, że rozważasz 15 i 11m?
Tak subiektywnie: to z tą wagą to 13 i 9 będzie akurat - na 13 octane'ie ogarniałem naprawdę "kozie pierdy" (waże coś koło 70) - na latawcu kumpla, który waży pewnie tyle co Ty i też je ogarniał...
nie wiem jak góra tych latawek 9 i 11, ale 13 góra może nie jest wybitna, ale da się sporo utrzymać :wink: więc pewnie z 9 i 11 też dobrze... zakresy górne małych latawek, to mi się wydaje, że we większości tabelek są zaniżone, żeby jak się ktoś rozbije nie robił z tego problemów.
pzdr

Awatar użytkownika
bobo
Deska: RRD, Nobile
Latawiec: Slingshot, RRD

Post15 gru 2010, 18:17

15m juz mam, kupilem w maju i testowalem do bolu :) jestem mega zadowolony i dlatego teraz chce wymienic moja stara 11m innej firmy na Octanka, tylko ze jest dylemat z rozmiarem. Tutaj gdzie mieszkam rzeczywiscie slabo wieje. Od czerwca do wrzesnia srednio 12kn (zdarzaja sie tez dni z wiatrem 15-20kn ale nie za czesto), czasami caly miesiac potrafi "pierdziec" 8-9kn dlatego zkupilem 15m. :oops: Jesienia zaczyna sie pogoda sztormowa (nie taka jak w kraju) i musze miec cos mniejszego z w miare szerokim zakresem. Rowniez przynajmniej raz w roku odwiedzam "nasza zatoke" i wybieram sie w przyszlym roku do Egiptu, wiec chcialbym miec cos uniwersalnego. Wiem ze idealem bylby zakup 11m i 7m ale jak na razie moj portfel nie jest az tak gruby hehehe... . Czekam na dlasze sugestie.
Pozdr!

Awatar użytkownika
arczito
Deska: SU-2 Bamboo
Latawiec: Slingshot Octane
Kontaktowanie:

Post16 gru 2010, 00:29

bobo pisze:Mam pytanko do uzytkownikow Octane i specow od Sling'a :) , otoz jak wyglada realny zakres tej latawki w rozmiarze 11m dla ridera 79kg? Tabelka w moim odczuciu jest chyba troche asekuracyjnie zrobiona. :wink: Posiadam 15m i chce wymienic swoja inna latawke 11m i zastanawiam sie czy wybrac Octane 11m czy 9m??? Wiem ze z 11m pokryje zakres idealnie (wg. tabelki), ale jak z realnym dolem 9m i gora 11m?
Pozdr!

Latawka 11 Octane jest rewelacyjna. Jako druga mialem RPM 8 i to byl moj idealny zestaw. Przy Twojej wadze to bedzie chyba idealna opcja. Komercja skasowana - niezgodne z regulaminem - ogłoszenia proszę umieszczać w dziale giełda //Admin

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post19 gru 2010, 19:52

Przede wszystkim zupełnie nie wiem po co Ci 15 przy Twojej wadze.
Na 11 przy ok 80 kg pływa sie przy jakis 12-14 knt. Jeśli myślisz o zestawie Octanów to wymień 15 na 13 i dokup 9, skoro lubisz pływać na dużych latawcach.

Wróć do „Recenzje & Opinie”