wyglada klasa.
musze sobie tez doszyc cos takiego bo same kolka potrafia mi opadac pod swoim ciezarem

qbaepp11 pisze:Zrobiłem upgrade baru 07 na 08.Wygląda to tak:
gasior pisze:qbaepp11 pisze:Zrobiłem upgrade baru 07 na 08.Wygląda to tak:
Przeglądam właśnie instrukcję do 08 i widzę, że tam zmieniona jest też uprząż. Na każdą stronę kajta idą po 3 bloczki, a nie 1 jak w 07.
Próbowałeś się już liszować na tym zmodyfikowanym barze?
zgred pisze:kiteloopy przy podpięciu leszcza do OSH mogą się zdarzyć w 3 systuacjach
1) jak użyjecie zrywki na chickenie przy słabym wietrze i kite nie będzie podczas zrywania miał odpowiedniej mocy aby rozpiąć rzep pocujący OSR rączkę do linki sterowej. Zdarzyło mi się ze 2 razy, że zaczął kręcić kiteloopiki jak ktoś zerwał się z latawcem stojącym w zenicie przy 10kt. Wtedy NOWY rzep dobrze zapięty ma dość mocy aby kiteloopy wytrzymać
przemass pisze:Ciekawy link na stronie Besta, do filmiku pokazującego jak samodzielnie wystartować i wylądować latawiec.
peg pisze:Onzo - w barze Besta są rzepy więc możesz końcówki "na stałe" przypiąć lub "na stałe" odpiąć. Jak dotąd przynajmniej ja nie miałem żadnego problemu z zaplątanym systemem OSR w Bescie także rozwiązanie jest chyba ok (chyba, bo może komuś zdarzyło się mieć z tym problem?).
ALOHA
feel pisze:zgred pisze:kiteloopy przy podpięciu leszcza do OSH mogą się zdarzyć w 3 systuacjach
1) jak użyjecie zrywki na chickenie przy słabym wietrze i kite nie będzie podczas zrywania miał odpowiedniej mocy aby rozpiąć rzep pocujący OSR rączkę do linki sterowej. Zdarzyło mi się ze 2 razy, że zaczął kręcić kiteloopiki jak ktoś zerwał się z latawcem stojącym w zenicie przy 10kt. Wtedy NOWY rzep dobrze zapięty ma dość mocy aby kiteloopy wytrzymać
instrukcja BESTa zaleca przypinanie leash'a do odpietego OSR. Chyba wlasnie ze wzgledu na podobne sytuacje
gasior pisze:qbaepp11 pisze:Zrobiłem upgrade baru 07 na 08.Wygląda to tak:
Przeglądam właśnie instrukcję do 08 i widzę, że tam zmieniona jest też uprząż. Na każdą stronę kajta idą po 3 bloczki, a nie 1 jak w 07.
Próbowałeś się już liszować na tym zmodyfikowanym barze?
Zastanawia mnie, czy po liszowaniu na przedniej lince, kite nie będzie dalej trzymał profilu i ciągnął.
Chyba, że ten zmodyfikowany bar podpinasz do kajta 08, wtedy powinno działać jak producent wymyślił
robinm pisze:W końcu doczekałem się mojej 13 2008. Po sezonie spędzonym na tym samym rozmiarze 07, różnice w rozmiarze 13 są jak dla mnie ogromne: szybkość, winda, ostrzenie i zakres. Udało mi się pojeździć trochę na fali i po płaskim od dolnego zakresu do końca górnego.
Pytanie czy warto również zmieniać rozmiar 9m na 2008?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości