Best 2009...

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 14:11

peg pisze:byłoby to byś zaczął handlować inną marką...

chyba coś przegapiłeś ;)

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 14:20

W takim razie - jeśli to co napisałem jest mało zrozumiałe to napiszę wprost:

PRZESTAŁ HANDLOWAĆ BESTEM LUB PISAĆ O NIM A PRZYNAJMNIEJ CZĘSTOTLIWOŚĆ SWOICH WYPOWIEDZI NA TEMAT SUPERLATAWCÓWBEST PODZIELIŁ NAJLEPIEJ NA 8 ALBO NA 16...

Pozdrawiam.

RAFAŁ

Post05 lut 2009, 00:34

Ziomek. pisze:

nie może przecież pozostać tak, że jest ich najwięcej na spotach w PL i nie tylko :lol:

Z tym to się nie zgodze w tamtym roku pływałem w kilku miejscach i tego
BESTA wcale tak dużo na spotch niema.
Pszczyna większość Ozone
Resko większość Cabrinha i Naish
Grzybowo większość Cabrinha
Sulejów akurat trafiłem na samą Cabrinhe ale podobno więcej Flysurferów
Zegrze wszystkiego po trochu
Domaniów to samo
W Pucku to samo
W Rewie też nie zauważyłem żeby Besta było najwięcej
W krynicy akurat była tylko Cabrinha
Na Małym Morzu napewno Besta niema najwięcej
Na Eco to jedyne miejsce gdzie najwięcej Besta

Chyba pływam w złych miejscach :wink:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 09:34

RAFAŁ pisze:
Ziomek. pisze:

nie może przecież pozostać tak, że jest ich najwięcej na spotach w PL i nie tylko :lol:

Z tym to się nie zgodze w tamtym roku pływałem w kilku miejscach i tego
BESTA wcale tak dużo na spotch niema.
Pszczyna większość Ozone
Resko większość Cabrinha i Naish
Grzybowo większość Cabrinha
Sulejów akurat trafiłem na samą Cabrinhe ale podobno więcej Flysurferów
Zegrze wszystkiego po trochu
Domaniów to samo
W Pucku to samo
W Rewie też nie zauważyłem żeby Besta było najwięcej
W krynicy akurat była tylko Cabrinha
Na Małym Morzu napewno Besta niema najwięcej
Na Eco to jedyne miejsce gdzie najwięcej Besta

Chyba pływam w złych miejscach :wink:

:wink:

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 11:42

OJ chyba dawno juz nie wiało, albo wody zamarzły, albo baby dawno nie mieliście... :wink:

Ja tam cenie sobie waroo za to że jest dla wszechstronne, uniwersalne i dla wszystkich nie zależnie od poziomu zaawansowania i myśle że jest wystarczajace dla 99% ludzi którzy wypowiadja sie na jego temat, ale oni wolą kupować hiper sportowe maszyny z których nie potrafia wykrzesać 10% możliwości no ale cóż taka polska mentalność (tak jak na stoakch w - zajebiście sportowe slalomowe lub gigantowe narty dla ekspertów, ale koleś jedzie na nich jak na ołówkach, nożka przy nóżce ściskając sobie jajka :wink:)

Myśle że gdyby zmienić znaczek na waroo na jakiś mega lansiarską inną firme to by był najlepszym kitem na świecie i te pare niedopracowanych drobiazgów(liszowanie i puszczajace wentyle) by nikomu nie przeszkadzało... :wink:

PS: Żeby nie było nie kursowałem sie u ziomka... :wink:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 12:16

Może i masz sporo racji, chociaż mnie się wydaje, że sporo ludzi kupuje sprzęt z wyższej półki bo nie chce wyrzucać w sumie podobnej kasy na sprzęt o niepewnej jakości/możliwościach itp...

Ze sprzętem na stoku to jest tak, że albo się wypożycza topowe slalomki albo miękkie narty dla początkujących (bo wypożyczalnie jakoś z reguły mają albo sprzęt z wyższej półki albo ten najbardziej zajechany "dla początkujących"). Bardzo często widzę przeciętnego polaka (Pan ok 40-50lat z brzuszkiem i ok 100kg wagi) na stoku na super nartach ze średnią techniką. Czemu? A dlatego, że jakby chciał inną nartę to by była dla niego za miękka. Tyle. Tak samo ze sprzętem na kite. Jak już kogoś stać to woli kupić coś pewnego i dobrego. Bogaci nie kupują fiatów. Ponieważ młodzi nie mają tyle kasy - kupują Waroo. Rozsądny wybór w niezłej cenie.

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 12:24

los bizonos pisze:Myśle że gdyby zmienić znaczek na waroo na jakiś mega lansiarską inną firme to by był najlepszym kitem na świecie

Co do tego fragmentu się nie zgodzę. Właśnie dzięki Ziomkowi BEST w Polsce jest nie tylko marką postrzeganą jako LANSIARSKA ale i LAMERSKA i jeszcze trochę czasu siania takiej megawkurzającej marketingowej papki i nikt w stronę Waroo nie spojrzy a szkoda...

Ps - w ubiegłym roku w Rewie widziałem jednocześnie max 3 BESTy - w tym dwa moje :D

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 12:27

onzo pisze:Może i masz sporo racji, chociaż mnie się wydaje, że sporo ludzi kupuje sprzęt z wyższej półki bo nie chce wyrzucać w sumie podobnej kasy na sprzęt o niepewnej jakości/możliwościach itp...

Ze sprzętem na stoku to jest tak, że albo się wypożycza topowe slalomki albo miękkie narty dla początkujących (bo wypożyczalnie jakoś z reguły mają albo sprzęt z wyższej półki albo ten najbardziej zajechany "dla początkujących"). Bardzo często widzę przeciętnego polaka (Pan ok 40-50lat z brzuszkiem i ok 100kg wagi) na stoku na super nartach ze średnią techniką. Czemu? A dlatego, że jakby chciał inną nartę to by była dla niego za miękka. Tyle. Tak samo ze sprzętem na kite. Jak już kogoś stać to woli kupić coś pewnego i dobrego. Bogaci nie kupują fiatów. Ponieważ młodzi nie mają tyle kasy - kupują Waroo. Rozsądny wybór w niezłej cenie.

z tą wypożyczalnią to troche pojechałeś, mnie to sie bardziej kojarzy że wchodzi koleś do sklepu i mówi 'porosze najdroższe narty (bo na tańszych nie ma lansu) i potem se ściska taki dzidek jajka na stoku na topowej slalomce :wink: )...
a co do kitów uwierz mi że gdyby mi sie lepiej pływało na kitach innych firm i nie tylko mi (z tą ceną nie przesadzaj bo rózniuce są w granicach 500-1000zł) to bym kupił co innego...żeby nie było co sezon próbuje innych kitów (ozon, slingi, cabriny itd)ale wybór pada zawsze na waroo bo jest dobre i sprawdzone :wink:

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 12:32

peg pisze:
los bizonos pisze:Myśle że gdyby zmienić znaczek na waroo na jakiś mega lansiarską inną firme to by był najlepszym kitem na świecie

Co do tego fragmentu się nie zgodzę. Właśnie dzięki Ziomkowi BEST w Polsce jest nie tylko marką postrzeganą jako LANSIARSKA ale i LAMERSKA i jeszcze trochę czasu siania takiej megawkurzającej marketingowej papki i nikt w stronę Waroo nie spojrzy a szkoda...

Ps - w ubiegłym roku w Rewie widziałem jednocześnie max 3 BESTy - w tym dwa moje :D

BESt lansiarski ja myślałem że to kity dla biedaków i pedałów.... :lol:

Ja tam nie słyszałem ani nie przeczytałem nigdy nigdzie że Ziomek mówił że waroo jest najlepsze :wink: i to nie on zaczął ten temat... :roll:

Zima sie kończy wiec pora na wode, a nie pierd....ć na forum o nartach.. :lol:

PS: zobacz w dzile recenzje i w głównym kto robi najwiekszy marketing na forum: sling,ozone, cabrina pisząc o swoich że to mega rewolucja i że ogólnie najlepsze.... o bestach jest może jeden temat :wink:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 13:10

onzo pisze:Może i masz sporo racji, chociaż mnie się wydaje, że sporo ludzi kupuje sprzęt z wyższej półki bo nie chce wyrzucać w sumie podobnej kasy na sprzęt o niepewnej jakości/możliwościach itp...

Onzo - możesz rozwinąć swa powyższą myśl?
KTÓRE to niby kajty sa wg Twej opinii "niepewne" a któreż raczysz zaliczać do swej "wyższej półki" :lol:

peg pisze: i jeszcze trochę czasu siania takiej megawkurzającej marketingowej papki i nikt w stronę Waroo nie spojrzy a szkoda...

hehe
takich "proroków" jak Ty to na tym forum już się trochę przez lata przewinęło
forum jest nadal
BESTy mają się nadal bardzo dobrze
a proroków ..wcięło, wrócili skąd przyszli szybciej niżsię pojawili
(ale nie bierz do siebie :hand: - mam nadzieję jeszcze jakiś czas popolemizować z fachurą od przewidywania rynku kajtowego,
zawsze można się czegoś nauczyć :lol: )
ich "baczne spostrzeżenia" zdecydowanie się nie sprawdziły :lol:
życie zweryfikowało , jak "znali się" na sytuacji :wink:

los bizonos pisze: ..BESt lansiarski ja myślałem że to kity dla biedaków i pedałów.... :lol:

..ile mówisz Peg że masz tych BEST'ów :?: :wink:

los bizonos pisze:
Ja tam nie słyszałem ani nie przeczytałem nigdy nigdzie że Ziomek mówił że waroo jest najlepsze :wink: i to nie on zaczął ten temat... :roll:

PS: zobacz w dziale recenzje i w głównym kto robi najwiekszy marketing na forum: sling,ozone, cabrina pisząc o swoich że to mega rewolucja i że ogólnie najlepsze.... o bestach jest może jeden temat :wink:

"nie zauważyłem" :wink:

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 13:19

peg pisze:Co do tego fragmentu się nie zgodzę. Właśnie dzięki Ziomkowi BEST w Polsce jest nie tylko marką postrzeganą jako LANSIARSKA ale i LAMERSKA i jeszcze trochę czasu siania takiej megawkurzającej marketingowej papki i nikt w stronę Waroo nie spojrzy a szkoda...

No to się dzieje ..... lansiarskie, lamerskie i k......a jakie jeszcze metki chcecie tutaj tworzyć. Sprzęt jak sprzęt, jednemu pasuje A, innemu B.

Dla mnie możesz pływać nawet na rajstopach babci jak potrafisz..... Ma to być przyjemność, w wielu przypadkach sposób na życie :idea:

Ktoś kto pływa dla LANSU i wybiera sprzęt pod tym kątem jest niezłym LAMEREM :!: i tyle....

Pozdrawiam,

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 13:25

Von Belka pisze:
Dla mnie możesz pływać nawet na rajstopach babci jak potrafisz.....

ja tam sobie jakoś radzę :wink:
ale nie broń choćby "klepać na forum" tym którym bez różnicy "jakie rajstopy" :hand:
byle metka była na topie :wink:

pzdr

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 13:43

specjalnie dla Pega:
peg pisze:..jeszcze trochę siania takiej megawkurzającej marketingowej papki ..

Obrazek

"subiektywno-zależny" test "małego pismaka"
opisujący "szroto-nielota dla pedałów" :wink:

..

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 13:57

Ziomek. pisze:..ile mówisz Peg że masz tych BEST'ów :?: :wink:

z pewnością mniej niż Ty Ziomek...

Jednak do oceny latawca podchodzę bardziej obiektywnie niż Ty i to, że BEST od zawsze miał problemy z jakością nie jest niczym nowym. Także to, że poza tymi problemami to dobry latawiec także nie jest niczym nowym. Wszystko na temat.

A artykuł - dziękuję. Chętnie przeczytam.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2009, 15:23

Ziomek. pisze:ale nie broń choćby "klepać na forum" tym którym bez różnicy "jakie rajstopy" :hand:

nie no różnica jest .... czasem oczka sie robią :lol:

a i artykuł jest krzywo zeskanowany :twisted:

Wróć do „Recenzje & Opinie”