wow nowy bar :)

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
latak

Post18 lut 2006, 02:28

Sarin dzieki za reklame ale niepowinienes udostepniac prywatnej koresponecji gg be jestes . Czlowieku przeginasz oco ci chodzi zniechecisz wszystkich , lepiej sie pogodzmy i smigajmy z kajtami co ty na to !!!

Awatar użytkownika
w@riat
Kontaktowanie:

Post18 lut 2006, 08:42

Nie Wojtek w tej chwili ten użytkownich przesadził. Nie pozwoliłem na zamieszczenie prywatnej rozmowy na grono publiczne. Teraz to rozstrzygniemy to inaczej.

latak

Post18 lut 2006, 08:48

Wydaje mi sie ze kolega Sarin !! jest moja konkurecja z alegro , bardzo zorietowny w cenach materialu i linek no i ten ip: kompa . Cały czas sledzi moje poczynania w szyciu ? dziwne ze wie nawet kidy zmieniam nici na lepsze (tytan 60) . Wydaje mi sie to niezdrowe i niegodne posuwanie sie do takich metod walki z konkurecja !! . Nie bede sie ponizal i nie bede opisywal latawcow konkurecji ? . Moje lataja i beda latac i zawsze istnieje mozliwosc zwrotu i gwarancji ( tel. gg . e-mail )
PS: Wydaje mi sie ze ten temat przydalo by sie zakonczyc !!!

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 lut 2006, 09:20

Kurczaki ale się porobiło!

Panowie spokojnie, nie dajmy się zwariować. Nie wiem co i jak między wami jest lub nie jest ja mam tylko do Pana Wojtka pytanko.

Nie wydaje się Panu, że gdyby manetki po bokach baru miały możliwośc obracania się dookoła osi baru to spowodowało by to zwiększenie sterowności??

latak

Post18 lut 2006, 09:42

Czemu nie mozna , ale pomysl o trudnosciach technicznych wykonania czegos takiego ( łożyska) , Łatwiej chyba odkrecic i puszczac na raczkach . Ten bar H to własnie dla niezdecydowanych co chca bar czy raczki , razwiazanie chyba proste i skuteczne . Latawiec z takim barem robi poprostu srube w miejscu zwrot z tak samo mozna zrobic na raczkach . Pozdrawiam Wojtek

latak

Post18 lut 2006, 10:08

A teraz sruba dla Sarina , goscio sie narazil i nie bede łagodny komentarze neg zalegro :
Od kogo Typ Data Numer
raptor14 (0) (Kupujący) Negatywny sob 19 lis 2005 14:40:04 CET 71150811
Mimo wyslania 3 e-maili do tego pana nie dostalem żadnej odpowiedzi. Zero kontaktu!!!Nie polecam !!!!!!!
[Odpowiedź z:sob 19 lis 2005 15:51:06 CET] Bzdura wystarczy spojzec na jego komentarze ma pełno negatywów koles kupuje a potem wymysla bajki by sie wymigac zdecydowanie odradzam
wroblewskiform (212) (Kupujący) Negatywny pon 22 lis 2004 21:39:09 CET 33856358
UWAGA BRUDAS,używane rzeczy też mogą być czyste,a te które sprzedałeś nawet nie leżały obok pralki,wstyd !!!!!Nie było mowy o takim fatalnym stanie.Opis zbyt bardzo odbiega od rzeczywistości..NIE POLECAM ZAKUPÓW U TEGO BRUDASA
[Odpowiedź z:pon 22 lis 2004 22:14:22 CET] Dziwie sie bardzo temu zaskoczeniu gdyz w opisie wyraznie było napisane spodnie do prania w specialnym płynie!!! ps. na wplate od szanownego Pana czekałem 2 tygodnie :( ponadto na ponad 100 pozytywów taki negatyw to kpina zycze udanych aukcji
Rada (103) (Kupujący) Negatywny wto 06 sty 2004 13:22:16 CET 17812806
Nierzetelny lub niedbały. Zapłacona rzecz nie dotarła do mnie. Niegrzeczny (niski poziom). Ostrzegam!
[Odpowiedź z:wto 06 sty 2004 17:24:38 CET] Nie mam zamiaru odpowiadać za bałagan na poczcie polskiej!kontrachent zaproponował przesyłke listem gdyrz była ona dla niego tańsza (wada brak pokwitowania i mozliwosci reklamacji na poczcie) zgodziłem sie--list ponoc nie doszedł ale Ja nie ma jak tego sprawadzic wiedz nie bede ponosił strat "tak to jest jak ktoś komuś idzie na renke" dostaje negatywa -smutne ale prawdziwe

latak

Post18 lut 2006, 10:11

Walnij mojego negatywa :D

latak

Post18 lut 2006, 10:16

Skoro sie człowiek zawział to mozna zrobic riposte .
Przepraszam czytajacych za takie zachowanie ale nie jestem gorszy i cos potrafie zamieszac PRZEPRASZAM !!

latak

Post18 lut 2006, 10:17

Od kogo Typ Data Numer
raptor14 (0) (Kupujący) Negatywny sob 19 lis 2005 14:40:04 CET 71150811
Mimo wyslania 3 e-maili do tego pana nie dostalem żadnej odpowiedzi. Zero kontaktu!!!Nie polecam !!!!!!!
[Odpowiedź z:sob 19 lis 2005 15:51:06 CET] Bzdura wystarczy spojzec na jego komentarze ma pełno negatywów koles kupuje a potem wymysla bajki by sie wymigac zdecydowanie odradzam
wroblewskiform (212) (Kupujący) Negatywny pon 22 lis 2004 21:39:09 CET 33856358
UWAGA BRUDAS,używane rzeczy też mogą być czyste,a te które sprzedałeś nawet nie leżały obok pralki,wstyd !!!!!Nie było mowy o takim fatalnym stanie.Opis zbyt bardzo odbiega od rzeczywistości..NIE POLECAM ZAKUPÓW U TEGO BRUDASA
[Odpowiedź z:pon 22 lis 2004 22:14:22 CET] Dziwie sie bardzo temu zaskoczeniu gdyz w opisie wyraznie było napisane spodnie do prania w specialnym płynie!!! ps. na wplate od szanownego Pana czekałem 2 tygodnie :( ponadto na ponad 100 pozytywów taki negatyw to kpina zycze udanych aukcji
Rada (103) (Kupujący) Negatywny wto 06 sty 2004 13:22:16 CET 17812806
Nierzetelny lub niedbały. Zapłacona rzecz nie dotarła do mnie. Niegrzeczny (niski poziom). Ostrzegam!
[Odpowiedź z:wto 06 sty 2004 17:24:38 CET] Nie mam zamiaru odpowiadać za bałagan na poczcie polskiej!kontrachent zaproponował przesyłke listem gdyrz była ona dla niego tańsza (wada brak pokwitowania i mozliwosci reklamacji na poczcie) zgodziłem sie--list ponoc nie doszedł ale Ja nie ma jak tego sprawadzic wiedz nie bede ponosił strat "tak to jest jak ktoś komuś idzie na renke" dostaje negatywa -smutne ale prawdziwe

Awatar użytkownika
TomFly
Kontaktowanie:

Post18 lut 2006, 10:55

Moim zdaniem nase można zrobic samemu w domu nawet jeżeli ktos nie ma maszyny do szycia w domu. Mozna to zrobić za pomocą mocnej taśmy klejącej do kupienia w każdym markecie budowlanym w którym można kupic także resztę potrzebnych materiałów.
Ja tez szyje latawce od jakiegos czasu, przeważnie robię to dla siebie. Eksperymentowałem z róznymi materiałami. Mialem okazje widzieć kilka konstrukcji NAS dostepnych na allegroi wszystkie były szyte z tego samego materiału czyli coś al'a ripstop. Prawdziwy ripstop (spinaker - tez z taką nazwą sie spotkałem) jest lekki jak piórko i porównałbym go trochę do papieru gazetowego. Niestety jego cena jest powalająca bo w Warszawie mb kosztuje 55 zł a cena tego al'a ripstopu to około 5 zł m. Więc wszyscy szyją z tanszch materiałów żeby obniżyc koszty a tym samym i cenę. Szyjąc z drogiego ale dobrego materiału cena była by 4 razy wieksza a w tedy nikt by tego nie kupił. Ja znalazłem dobry i tani materiał na NASE moj latawiec można zobaczyć pod tym linkiem
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=6457

Rozwiązanie H zrobie sobie sa i przekonam sięco jest warte :)

latak

Post18 lut 2006, 12:42

:D :D :D Oki zobaczcie jak sie chłopaki bawia na moich nasiakach to niejest zadna reklama !!! . Widac ze sa pozytywnie zakreceni . Ok tak Trzymac !!! dla takich dorzywotnia reklamacja :D
http://www.snow-wind.prv.pl/

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post18 lut 2006, 16:08

Uderz w stół a nożyce sie ....

Poruszyłem banalny temat a zagrzmiało:) ciekawe czemu!!??

Tak sie składa ze nigdy nie sprtzdawałem i ie zamierzam sprzedawac latawców nigy tez nie slediłem lini produkcyjnej napisałem to co wedziłem od innych lub sam wyczytałem

co do komentarzy zapomniał Pan wkleic 414 pozytywów ! wiekszosc negatywów czyli całe 3 to od osób kture albo nie doczytały opisu aukcji albo juz dawno zakonczyły zabawe z allegro z powodu swojej nierzetelnosci ja jak widac na allegro mam dobra opinie i smieszy mnie tania zagrywka:)

jednak co powinienem zrobic to faktycznie przeprosic W@RIATA ale to był zwykły impuls kturym najzwyczajmniej mogłem poprzec swoja argumentacje

REASUMUJĄC latawców nie sprzedaje i nie jestem zadna konkurencją
wywlekłem kilka bródów na zewnatrz bo uwazam ze nie powinno sie myslc oczu I JAK WIDAC COS W TYM JEST SKORO WĄTEK SIE TOCZY

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post18 lut 2006, 16:40

Co do wspólnego latania jestem zawsze chetny

a kwestia mydlenia oczu pojawiała sie niejednokrotnie w róznych posach najwyrazniej ja uzyłem troche innych słów

Awatar użytkownika
majster8405
Kontaktowanie:

Post20 lut 2006, 14:24

Wariat ja ci chcę przyłożyć i ci przyłożę;kajtujesz od 2003 to jest dwa sezony, przyjmijmy że wylatałeś kilkanaście godzin lub dzieści. przyjmijmy że jesteś zamożny i kupiłeś dwa kajty w tym nasę Wotka ze sterownicą typu antena telewizyjna typu Jagi-Uda.Więc ci powiem że powinieneś jeszcze zadawać pytania a nie stwierdzać czego nie jesteś pewny.Jeśli mnie zapytasz czy miałem nasiaka w ręku jak Włodara to ci odpowiem że nasy to mój konik i to od lat, a uszyłem ich dziesiątki i nie z ortalionu i rip-stopu ortalionowego-chropowatego i to zachwalanej gramatury 60-100gr/m lecz z najlepszych materiałów oraz linek,do tego wykonałem dziesiąt skrzydeł mojej konstrukcji.A na koniec z racji tego że mam mnóstwo czasu każda chwila to lataniei latanie.Mam własnych wiele patentów i układów sterowniczych a w nasie wiele nowinek których na stronach nie zobaczysz między innymi jet-flap oraz "efekt ptasich piór'.A czy ty wogóle miałeś w rękach orginalną Nasę,znasz zasady układania materiału ze względu na napręzenia i wytrzymałość,czy zaprawiałeś kiedyś linkę, a czy wogóle wiesz że są kajty zaprojektowane tylko na uchwyty sterowe, miedzy innymi właśnie nasa tak jest skonstruowana,i na barze owszem lata poprawnie ale TYLKO w systemie dwulinkowym a to co oferuje Wojtek to jest faktycznie dziwnym systemem DWU LINKOWYM.Twierdzę z całą stanowczością że ten lub ta antena to niewypał a manipulacja nim jest problematyczna,blak niezależności ruchów.Wojtka oszczędzę niech se chłopina dorabia/a miałem go za speca, bo początki z kajtami prawie mieliśmy rowne,jak i Bartek Czarnecki/ale czas pokaże co z tego wyjdzie, aż nie" bęcnie" jak ktoś sobie tym coś zrobi i prokurator wstąpi do jego domu,lub też EUREKA! wymysł stosowania karabinkóe na linkach sterowych.Szukam po stronach i nie widziałem aby jakiś producent takie coś stosował.I doszedłem do wniosku że oni wcale nie są głupi i boją się jak ognia aby metalu nie używać tylko stosować kevlar,nylon i co tam jescze, bo sam kajt jest już maszyną niebezpieczną.A do Wojtka grzecznie, kolego wrzuć do zestawu fajne uchwyty, opaskę-smycz oraz zestawik linka bloczek z mądrą "wypinką" z haka i będzie OK! i jeszcze ci podpowiem że z większej gramatury jak 50 gr/m to sobie kurtkę można lub namiot uszyć.STAC CIE NA TO,WIERZE!Acha zapomniałem zapytać bo czytałem gdzieś na zachodnich stronach że na wzór NASY w celach komercyjnych ma wyłączność firma HQ- wie ktoś cxzy to prawda. bo jeśli nie to może być znowóż kłopot.Ze względu na to że forum ma jakieś zasady których się trzeba trzymać a przede wszystkim być obiektywnym więc pozwoliłem sobie na taką formę bez głupich, g.... się znasz i innych,straszeniach bo straci twarz.Sarin zadał pytanie,oberwało się wszystkim a winowajca jeszcze się boczy i jeszcze broni czego nie warto .PITTO, ZGRED a przedewszystkim ty WLODAR macie u mnie plus/w innych okolicznościach piwko/bo plew nie wstawiacie, wiecie o co chodzi i trzeżwa ocena nowicjuszom się przyda.Myślę WARIAT że następne tematy będą poważne a ten jest zakończony,i wypiłeś to coś sobie postawił.

Awatar użytkownika
majster8405
Kontaktowanie:

Post20 lut 2006, 14:39

Byłbym zapomniał: Wojtek chyłę czoło wobec ciebie, bo bezsprzecznie masz zasługi w krzewieniu nasiaków i dzięki temu młodzież ma super zajęcie i frajde ale na Boga 100zetek tak ale nie 300-350zet jak już to szyj wg. zasad i nie stosuj wersji oszczednościowej,szkolnej jak na stronach www/4 trójkąty i dwa prostokąty./Jesteś stary lis to wiesz o co chodzi./

Wróć do „Recenzje & Opinie”