Jaki suchar?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post01 paź 2014, 14:45

W zeszłym roku w ABC Surf przymierzałem różne modele sucharów i najlepszym rozwiązaniem był Ocean Rodeo.
W tej chwili go chwalę i jedynie żałuję że sobie wcześniej nie zafundowałem takiego "bolka".

Warto zwrócić uwagę na parę szczegółów w jaki sposób się go ubiera i zdejmuje, jakość komponentów i szczelność, oraz elastyczność w kluczowych miejscach.

Do przymierzania Bolków polecam zakup talku w aptece, aby przed przymiarką lekko oprószyć kryzy - łatwiej się zakłada i zdejmuje, bez skalpowania owłościenia, tudzież skóry ;-)

namor
Deska: Shinn Patrol & Shinnster
Latawiec: Duotone Neo
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2014, 15:20

Niestety Ocean Rodeo jest poza moimi możliwościami budżetowymi na ten cel. Ponieważ mam do wyboru najtańsze suchary na rynku poważnie zastanawiam się nad piankami 6/5 w podobnej cenie i bardzo zachwalanymi tu i tam :)

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post01 paź 2014, 15:40

Pianka to jest opcja. Minusem pianki jest przebieranie sie, ew. strzały wody itd. Plusem wieksza wygoda i bezpieczenstwo (defekt w sucharku na otwartym itd .... ).

Z tych tanszych to mystic pewnie. Ale jak pisalem w kilku watkach - jak cudow nie bedziesz oczekiwal, to bedziesz zadowolony.

pedros_85
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2014, 17:00

dzacek pisze:
Qba-EPP11 pisze:
dzacek pisze:A w sytuacji kiedy stoimy powyżej pasa w wodzie dłużej niż pół godziny? Ma ktoś patent? Słyszałem o grubej odzieży dla nurków ale raz, że cena może pewnie zaboleć to i dostępność przypuszczam znikoma.
Pozdrawiam

Że sie tak spytam , kto normalny stoi dłużej niż pół godziny w wodzie powyżej pasa ?
....

Instruktorzy, i nacisk na jaja mocno wku.... .:)

dokladnie, nie wyobrażam sobie stania 10 h w wodzie pod koniec sierpnia albo we wrześniu, ja zakładam nielizne typu ogrodniczki i do tego bluza, bo zawsze mnie wku*** jak mi trapez podciągną bluzę i plecy były gołe ... ale z tego co pamiętam gdzieś w sklepach z demobilu były takie spiochy fajne albo cos takiego http://sztormiaki.pl/index.php/cPath/16_31?topSsid=d1a64f3e2d2c19ad0458830ac3b8aade&topSsid=d1a64f3e2d2c19ad0458830ac3b8aade
chociaż pamiętam że na allegro kiedyś za jakieś 50 zl widziałem spiochy tzn takie bawełniane kombinezony z demobilu

K-I
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post02 paź 2014, 01:15

Uzywam suchara od trzech sezonow Mistic i co do wiekszych przeciekow to jeszcze nie mialem takiej sytuacji.Czasami, jak juz ktos napisal wczesniej, wilgotne nogawki cala reszta sucha.Jak dla mnie to chyba najwazniejsze po plywaniu, jak jest bardzo zimno i trzeba sie przebrac a czasami odrazu zwijac sprzet to doceniam suchara.Napewno nastepnego suchara tez kupie, jednak juz troche cieplejszego, zeby nie ubierac sie w ta cala termike i casami cos pod :doh: .2014 MYSTIC VULCANIC FRONT ZIP DRYSUIT BLACK mysle ze bedzie ok.Moze juz ktos plywa w Vulcanicu mistica ? Chetnie poczytamy opinie o nowym sucharku mistica.

namor
Deska: Shinn Patrol & Shinnster
Latawiec: Duotone Neo
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post05 paź 2014, 11:17

dlaczego suchar to bolek? skąd taka nazwa?

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post05 paź 2014, 12:26

Te neoprenowe podobno duzo bardziej krepuja ruchy. Ale to podobno najcieplejsza opcja.

kiteandmore
Postawił piwka: 4 razy

Post08 paź 2014, 09:29

Ale czemu suchar, jesli pianka znacznie tansza ogarnia ?

Obrazek

Pozdr

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post08 paź 2014, 16:17

Zeby zakładać pod niego dresiki, albo kalefiksy i nie jeździć zimą w mokrej piance autem :idea:

Albo przede wszystkim, bo w tych lepszych masz rozporek i jak chcesz lać, to marznie tylko f.... a nie głowa, klata, plecy i dupa :idea:

Awatar użytkownika
nindza
Deska: paździerz
Latawiec: pompowany
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post08 paź 2014, 17:31

Crazy Horse pisze:Zeby zakładać pod niego dresiki, albo kalefiksy i nie jeździć zimą w mokrej piance autem :idea:

Albo przede wszystkim, bo w tych lepszych masz rozporek i jak chcesz lać, to marznie tylko f.... a nie głowa, klata, plecy i dupa :idea:

hahahhahahha kalefiksy hahahhahahahahhaha

ja nosze kalisraki

Wróć do „Recenzje & Opinie”