Cabrinha Chaos 2013 !!

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post14 lut 2013, 13:29

jarul7 pisze:No jak komuś to sprawia trudność to trzeba mu porostu współczuć :(

Pamiętam jak jesienią tego roku na jakimś pływaniu na MM pierwszy raz zerwaliśmy tą zrywkę i przez 10 min się głowiliśmy jak to złożyć do kupy... Może po kilku razach człowiek się nauczy ale widziałem prostsze i bardziej intuicyjne zrywki....

Awatar użytkownika
Sonix
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 32 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post14 lut 2013, 19:36

Jurgen pisze:Pamiętam jak jesienią tego roku na jakimś pływaniu na MM pierwszy raz zerwaliśmy tą zrywkę i przez 10 min się głowiliśmy jak to złożyć do kupy... Może po kilku razach człowiek się nauczy ale widziałem prostsze i bardziej intuicyjne zrywki....

Posiadam ten bar i złożenie zrywki przyszło mi intuicyjnie, może to zasługa że składam różne projekty na co dzień.

Jurgen
Kontaktowanie:

Post14 lut 2013, 20:46

Sonix pisze:Posiadam ten bar i złożenie zrywki przyszło mi intuicyjnie, może to zasługa że składam różne projekty na co dzień.

Jak to mówią co kto lubi...

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post15 lut 2013, 08:06

Wydaje mi się, że rozmawiacie o innej zrywce.
Chaos ma zrywkę 2013 a tam jest jeden mały patent, który rozwiązuje problemy ze składaniem zrywki.
Model 2012 to koszmar do składania na wodzie. Testowałem na szczęście tylko. Testy wypadły marnie.

Model 2013 - inna bajka. Składa się w każych warunkach nawet przy zerwanej sterówce, gdy kajt robi młynkowe kiteloopy.

Co do baru to jak widać sprawa gustu oraz praktyki.
Mi się bardzo podoba jakość wykonania, rogi, zrywka, opcja bezleszkowa, krętlik w zrywce, możliwość łatwego usunięcia ołówka.
Nie podoba mi się kolorystyka, linki 2012 były upierdliwe przy rozplątywaniu,
Jeśli modele 2013 będą jakościowo podobne do zeszłorocznych to jestem wniebowzięty.
Lada moment opiszę bar Velocity, który ma ten sam drążek i zywkę.
Reszta zupełnie inna w stosunku do standardowego baru 2013.

Jurgen
Kontaktowanie:

Post15 lut 2013, 11:47

BraCuru pisze:Co do baru to jak widać sprawa gustu oraz praktyki.
Mi się bardzo podoba jakość wykonania, rogi, zrywka, opcja bezleszkowa, krętlik w zrywce, możliwość łatwego usunięcia ołówka.
Nie podoba mi się kolorystyka, linki 2012 były upierdliwe przy rozplątywaniu,

A jak Ci się podoba system depower i jego użyteczność w RACE :?:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post15 lut 2013, 14:02

Nie wierzę, że komuś może podobać się mniej coś co nie ma prawa się splątać niż waląca po jajkach, "latająca wszędzie po wyciągnięciu" (NA PEWNO NIE PLĄCZĄCZE SIĘ ;) ) linka depowera w niektórych barach na N, S i ...

kamszot
Dostał piwko: 4 razy

Post15 lut 2013, 16:02

no juz przestancie :) wiadomo, ze kazdy system ma swoich zwolennikow i hejterow. Poza tym hejter, ktory ma produkt A, bedzie hejtowal produkt B, a jak kiedys kupi produkt B, bedzie hejtowal produkt A ;)
CHILL 8)

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post15 lut 2013, 18:35

Crazy Horse pisze:Nie wierzę, że komuś może podobać się mniej coś co nie ma prawa się splątać niż waląca po jajkach, "latająca wszędzie po wyciągnięciu" (NA PEWNO NIE PLĄCZĄCZE SIĘ ;) ) linka depowera w niektórych barach na N, S i ...

no właśnie, nie jestem fanem baru Cabrinha, ale nie wiem jak można dawać za przykład dobrego baru bar Slinga... kiedyś nawet, właśnie ten bar (leżący w ręce jak trzonek łopaty, z kupą niepotrzebnego żelastwa przy chickennie i dyndającą linką depowera) był przyczyną dla której zrezygnowałem z zakupu setu Fueli

czosnek
Deska: nobile
Latawiec: rrd
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 17 razy

Post15 lut 2013, 20:16

FilipN pisze:
Crazy Horse pisze:Nie wierzę, że komuś może podobać się mniej coś co nie ma prawa się splątać niż waląca po jajkach, "latająca wszędzie po wyciągnięciu" (NA PEWNO NIE PLĄCZĄCZE SIĘ ;) ) linka depowera w niektórych barach na N, S i ...

no właśnie, nie jestem fanem baru Cabrinha, ale nie wiem jak można dawać za przykład dobrego baru bar Slinga... kiedyś nawet, właśnie ten bar (leżący w ręce jak trzonek łopaty, z kupą niepotrzebnego żelastwa przy chickennie i dyndającą linką depowera) był przyczyną dla której zrezygnowałem z zakupu setu Fueli

trzeba było poszukać na zagranicznych forach i łyknąć do tego zestawu taki barek
Obrazek

kite24.pl
Latawiec: Gin Cannibal
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post16 lut 2013, 10:53

bo był inny SPONSOR :D

FilipN pisze:

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post16 lut 2013, 11:52

[quote="wenzel"]bo był inny SPONSOR :D

No nie wierzysz chyba, że w kraju w którym na poważnie sponsoruje się może z czterech zawodników, ktoś mi sponsoruje latawce :D

Oczywiście, na swoje latawce dostałem zniżkę, ale Fueli też bym przecież nie kupował po cenie katalogowej ;)
Fuele chciałem kupić sezon wcześniej, ale po sesji na RPM Michała doszedłem do wniosku, że na tym barze nie dam rady pływać.

Tak wogóle to kończymy już ten Off ;) pisząc o barze Slingshota miałem na celu uświadomić czytającym (i piszącym również) jak bardzo indywidualnie odbiera się takie sprawy jak to czy bar leży czy nie...

kite24.pl
Latawiec: Gin Cannibal
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post16 lut 2013, 12:23

CCC ( cena czyni cuda ) i Czarne staje się białym . Jedne bary tłuką po Oczach inne po Jajkach .W jednych się odklejają gąbki w innych nie , jedne są twardsze inne bardziej miękkie. Co lepsze ? :lol:
FilipN pisze:
wenzel pisze:bo był inny SPONSOR :D

No nie wierzysz chyba, że w kraju w którym na poważnie sponsoruje się może z czterech zawodników, ktoś mi sponsoruje latawce :D

Oczywiście, na swoje latawce dostałem zniżkę, ale Fueli też bym przecież nie kupował po cenie katalogowej ;)
Fuele chciałem kupić sezon wcześniej, ale po sesji na RPM Michała doszedłem do wniosku, że na tym barze nie dam rady pływać.

Tak wogóle to kończymy już ten Off ;) pisząc o barze Slingshota miałem na celu uświadomić czytającym (i piszącym również) jak bardzo indywidualnie odbiera się takie sprawy jak to czy bar leży czy nie...

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Dostał piwko: 5 razy

Post16 lut 2013, 19:32

sling mógłby zrezygnować z nazwy firmy na barze bo to sie odkleja chyba w każdym roczniku :wink: a tak poza tym to :thumb: z linki depowera w przypadku fueli sie po prostu nie korzysta :wink: :thumb:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 19:01

Zapraszam wszystkich na 30 minutową "rozprawkę", zwłaszcza tych z "dziwnymi teoriami" :wink:

phpBB [video]

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post18 lut 2013, 10:04

:clap: przekonales mnie . Mimo ze skomplikowane to wyglada ze fajnie wszystko dziala .

Wróć do „Recenzje & Opinie”