Produkty Mistic - shit czy pech?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post08 gru 2011, 20:49

Clickera trzeba faktycznie wyczuć... ale po pewnym czasie spędzonym w takim trapezie wypięcie nie stanowi już problemów. Zdarza się też, że po zapiaszczeniu clicker chodzi ciężko i wypięcie jest nieco uciążliwe - wtedy (przynajmniej w moim przypadku) wystarczy chlusnąć go wodą lub na chwilę w niej zanurzyć i zawsze pomaga :wink: Ogólnie jestem zdania, że system naprawdę dobrze się sprawdza i nie ma mowy o przypadkowym wypięciu.

Pozdrawiam

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2011, 04:53

miałem tyle różnych clickerów Mystica - ile własnych trapezów
czyli kilkanaście..

każdy był inny :idea:
jedne sie wypinały elegancko - inne prawie wcale..
nie było reguły :?
za to chyba nigdy "samopas" - jak np niestety w zwyczaju mają zapięcia choćby DaKine...

pzdr

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post09 gru 2011, 20:37

dzięki wielkie za info. :D
ja mam takie zapięcie w moim staruszku prolimicie i działa bez zarzutu - nie wyobrażałam sobie za bardzo opcji powrotu do wersji klasycznej i wypinania się z taśm z zimnymi łapskami i etcetera. nie będę się teraz tego rozwiązania tak strasznie bać i mam szczerą nadzieję, że się ono sprawdzi. no iiiii mam nadzieję, że nie powrócę za kilka miesięcy do tego wątku jako complainer. :wink:
dzięki panowie za info!

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2011, 23:15

w Prolimicie ZAWSZE działało to bez zarzutu :idea:

pzdr

kocurmrz
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post07 cze 2012, 20:32

ja używam mystica 2 sezon na początku kupiłem piankę crosfire i się rozlatywała na szwach po kilku lataniach,oddałem ją na gwarancję i wymieniłem na nowszy model 2011 zapłaciłem za nią 900zł,tzn dopłaciłem 300 do starej i co?lipa taka sama!!!! puszcza na szwach,ogólnie tragedia!kumpel w tym samym czasie kupił npx i używa jej dokładnie tyle samo co ja i wygląda jak nowa.Na moje nieszczęście kupiłem też trapez mystica len10 2011r i było wszystko ok i ogólnie nie można było na niego narzekać,ale do czasu do puki nie zaczął się odpinać :/ nigdy wcześniej nie miało to miejsca a teraz dzieje się to min 2 razy na pływanie czyli ok co 3h. jak by nie taśma od nożyka to była by lipa totalna,bo ciężko jest utrzymać latawkę np 11m gdy wieje 26 węzłów.Miał ktoś już taki przypadek z tym systemem zapinania?może ktoś wie jak to naprawić i jaki jest tego powód? ja się ZRAZIŁEM na MYSTIC i nie polecę tego sprzętu nikomu :/

Awatar użytkownika
jacamakajta
Postawił piwka: 135 razy
Dostał piwko: 74 razy

Post26 lip 2012, 20:38

KU PRZESTRODZE WRZUCAM TU RÓWNIEWŻ MÓJ WPIS, WCZEśNIEJ W ZRÓB TO SAM/NAPRAWA SPRZETU

Testowałem trapez Mystica Warrior II cały dzień i wydał mi się idealnym trapezem, więc zakupiłem Warriora III. Niby wszystko ok ale...

1. po ostrzejszej wytyrce mimo wszystko podjeżdża do góry i chyba nic sie na to nie poradzi, ale to jest nic w porównaniu z tym że...

2. w ciagu miesiąca lub ciut dłużej trzy razy mi sie wypiął/rozpiął w trakcie pływania chodzi mi o system clickerbar
pod gumką pomiędzy tymi czerwonymi dyngsami do zwalniania systemu jest śrubka która podobno służy do regulacji jak mocno clickerbar jest trzymany;
próbowałem ją przekręcić ale za h nie dało rady jej ruszyć;

w abc powiedzieli reklamacji nie podlega :evil: bo to taki urok tego systemu, a że sruby nie moge ruszyć to wina słonej wody i zapieczenia, zaproponowano mi wymiane haka za 150pln :lol: sugerując klasyczną zapinke; nosz k...mać zajebiście :arrow: tyle kasy, trapez miesiąc czasu i wymiana haka :arrow: dodatkowy koszt

po wielu nieudanych próbach ruszenia śrubki zaniosłem to cacko do ślusarza, który nie bez kłopotów ale dał rade :) najpierw urwał łeb z kawałkiem śruby, aż w końcu wykręcił pozostała resztę śrubki :clap:

w związku z powyższym moje pytania są następujące:
- czy na pewno owa śruba służy do regulacji, gdyż wielu zapytanych regularnie pływających ludzi ode mnie dowiedziało sie o istnieniu tej śruby i nigdy sie nie spotkali z takowym problemem?
- czy komuś zdarza sie wypinanie tego clickerbara czy jak go zwą?
- czy ktoś zna wymiar tej śrubki, średnica podobno 4mm, ale długość :?:
- czy pod śrubą macie podkładke? bo jak chłopaki na warsztacie wzieli to gówno w obroty to straciłem z nim kontakt wzrokowy :roll:
- czy macie jakieś patenty żeby ten szjet nie wyskakiwał?

O nożyku do linek nie wspominam, bo miejsce i sposób jego mocowania to kpina, dawno zgubiony :lol:

Z gory dzięki za wsazówki i rady, pzdr :mrgreen:

Famay
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post26 lip 2012, 20:48

Wracając do tematu to w marcu kupiłem piankę Mystic star 5/3 . Dzisiaj oddałem piankę już 2 raz w ciągu miesiąca na gwarancję ! Powodem były rozklejające się szwy czy tam klejenia , a poza tym to jedno miejsce będzie podlegało drugi raz naprawie! Czy ktoś mi może powiedzieć czy po trzecim razie wymiany towaru mogę się ubiegać o zwrot pieniędzy, wymianę na inna czy coś w tym stylu :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
Ilooo
Deska: Nobile
Latawiec: Ozone

Post26 lip 2012, 22:21

Zdaje się, że trzeci raz musiałby dotyczyć naprawy tego samego miejsca. Zamiast korzystać z gwarancji lepiej powołaj się na ustawę konsumencką mówiącą o niezgodności towaru z umową i prawie do wymiany na nowy, wolny od wad - to o wiele wygodniejsza forma.

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2012, 23:36

tak jak mówiłem - szit! ;)

Defrag

Post27 lip 2012, 00:00

Famay pisze:Wracając do tematu to w marcu kupiłem piankę Mystic star 5/3 . Dzisiaj oddałem piankę już 2 raz w ciągu miesiąca na gwarancję ! Powodem były rozklejające się szwy czy tam klejenia , a poza tym to jedno miejsce będzie podlegało drugi raz naprawie! Czy ktoś mi może powiedzieć czy po trzecim razie wymiany towaru mogę się ubiegać o zwrot pieniędzy, wymianę na inna czy coś w tym stylu :?: :?: :?:

Za drugim razem możesz żądać zwrotu kasy w związku z nieudaną reklamacją (napisałeś że wada wystąpiła w tym samym miejscu) na podstawie art. 8 ust. 4 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. Wymiany na nowy możesz chcieć od początku, ale praktycznie nigdy nie masz na to szans, chyba że naprawa jest niemożliwa lub pociąga za sobą zbyt wysokie koszty/naraża Cię na niedogodności - za drugim razem jest jednak jak wyżej, to Ty decydujesz czy chcesz naprawę, wymianę czy zwrot $.

Powodzenia ;)

Wróć do „Recenzje & Opinie”