Trzeba by to było jakoś ogarnąć i wymienić jakie są do czego. Łatwiej było
by ludziom się ukierunkować w wyborze tego jedynego.
Znam większość chyba trzeba by tu coś skorobnąć

A zapytam was jeśli chodzi o latawce przeznaczone konkretnie pod różne style czy to FS czy FR czy race czy wave itd to latawiec do FS nie wyklucza wave? FR nie wyklucza FS i takie inne kombinacje? Chodzi mi o to że szukam latawca uniwersalnego coś na fikołki i inne pierdoły ale też na fale, z tym że (opinie niektórych) nie chciałbym, zeby blokował progres.. powiedzmy taki złoty cudowny latawiec do wszystkiego, który będzie dawał rade. Teraz proszę o opinię czy lepiej kupić latawce 2 latawce rozmiar jakieś 11m2 i 7m2 ( moja waga 65) Np vision czy np 12m2 Obsession i 7m2 Religion ? Jako set FS/Wave? oczywiście mówiąc tu o polskich warunkach wiatrowych..
pepek pisze: Lepiej nie mieszac dwoch roznych rodzajow latawcow tzn vison i religion. .
ekhm 10,5 i 7
Lokales pisze:ekhm 10,5 i 7
Tak może być z pewnością 10.5, wszystko zależy od techniki jaką posiadamy. Osobiście 9kę oblatuję od 12 supełków, co mi w zupełności wystarcza. Peace.
madrej pisze:Uczyłem kumpla na swojej Obsesji 9m i mimo że był to mój pierwszy kursant to na trzeci dzień coś tam na jedną stronę popłynął. Latawiec jakoś nadmiernie go nie sponiewierał, raczej standardowe loty przy pierwszych startach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości