Slingshot REV - wrażenia po testach WAKE.PL

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 11:15

Ziomek. pisze:
andrek pisze:daj większe pierwsze zdjęcie bo coś nie ostro widzę :lol:

wrzucę większe zaraz po tym jak wrzucisz większe SWOJEGO
bo "W OGÓLE" słabo Cię widzę i twister-kajty również... :wink:

spokojna Twoja zliszowana

może coś Ci widok zasłania :lol:

..... przez moment zapomniałem że przecież twój prywatny bazar :wink:

kamac

Post28 kwie 2008, 12:36

Mam waroo 13m, dlatego że jest osiągalny w dość dobrej cenie ale przede wszystkim dlatego że jest łatwy i przyjemny w prowadzeniu.Uczyłem się na innych latawcach ale jak wsiadłem na ten, szybciej i łatwiej robiłem postępy. Dodam, że nie jestem mistrzem w pływaniu ale za to jestem dość ciężki(ponad 110kg) i w związku z tym pływam na nim często przy wietrze przy którym większość pływa już na mniejszych latawcach. Pewnie jak wiele kite'ów ma swoje lepsze i gorsze strony ale nigdy nie złożył mi się na pół (zawsze dobrze pompowany)ani nie miałem z nim żadnych innych problemów a dodam że błędów popełniam jeszcze sporo. Więc jeśli jakiś cwaniak twierdzi że to kiepski latawiec to jego problem, widocznie "ma wiele powodów do tego". Skoro woli płyawć i szkolić na gastrach to też jego problem. Na koniec jeszcze: nie znam wszystkich latawców szczególnie tegorocznych więc ich nie oceniam ale jęśli ktoś twierdzi że waroo to marny latawiec to zostaje tylko podejrzewać go o kiepskie zdrowie umysłowe lub o jakieś ukryte (pln, usd, eur) powody. Koniec i kropka.

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 12:49

nie róbmy offtopa :)

fajna i rzeczowa recenzja ziomka (JEGO OPINIA)

Przypominam temat dotyczy REV-a:)

bo tutaj kolejna świeta wojna sie szykuje:)

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 14:36

wracajac do tematu, regulacja przy czikenie jest niesety mniej wygodna od tasmy ma jednak spora zalete - ogromny zakres regulacji , dla mnie jest to przeważajace
w slingu ciken jest obrotowy wystarczy pamietac zeby nie ciagnac depowera w dol bo mozna sie niechcacy zrobic unhook :)
co do systemow wyczepiania czikena nie liszowalem sie na bestach czy slingach kiedy trzeba bylo to robic szybko, bez zastanawiania bedac w sytuacjach nie dokonca kontlowanych , nie wiem ktory dzyndzel latwiej znalezc, jednak wspominane systemy jak w kabrini , northach , czy neszach sa intuicyjne, proste, pewne i szybkie w uruchamianu nawet po dobrej glebie kiedy nie bardzo wiadomo ktoredy do domu.
nort niestey dal troche ciala w konsrukcji- ktos dawal na forum fotki pokaleczonej dloni po uzyciu systemu.

jachu
Deska: Ronix Kinetik STD
Latawiec: Sesitec 2.0
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 15:21

Ziomek. pisze:
Jachuu - ne chciałbym by TEN topik stał się TESTEM Stopper-Bali
ale przyznasz że zbyt dobrze to jednak stopper OR nie chodzi :?:
niezbyt lekko..

Nie przyznam ;) bede chyba musial porownac, bo juz nie pamietam jak lekko w waroo dzialal, ale uwazam, ze stoper Ocean Rodeo dziala bez zarzutu. Natomiast pamietam, ze na sucho na brzegu, jak kite nie byl w powietrzu tylko na ziemi, nie dalo sie go odsunac barem, wiec myslalem, ze sie nie da, ale o dziwo po wystartowaniu latawca, magia, da rade.

Ale dosc juz o stoperach, na REVie plywalem w warunkach skrajnego niedozaglowania, wiec jakos szczegolnie go nie oplywalem, ale wrazenie ogolne dobre, zrywki niestety/naszczescie nie sprawdzilem, ale osobiscie wole wieksze, takie ktore mozna z kazdej strony zerwac, te male wystajace z jednej strony, nie sa wedlog mnie najlepszym rozwiazaniem

Depower przy chickenie, mi problemu nie robi, pewnie dlatego, ze plywam na Ocean Rodeo, ktory ma taki sam system, wiec sie przyzwyczailem. Co do tego rozwiazania, to pewnie nigdy nie bedzie tak, zeby wszystkim pasowalo.

Awatar użytkownika
piatpif

Post28 kwie 2008, 15:28

Rev 11m.

Kite kupilem jeszcze we wrzesniu 2007. Jest bdb.

ale

Bar:

Plusy:
+ fajne "grube" linki nosne (wzbudzaja zaufanie, a i rozplatac latwiej)
+ bdb safety na przednich linkach, mozna poskladac na wodzie, nawet na glebokiej wodzie :!:

Minusy:
- ogromny, ciezki chicken
- wielka knaga
= co lacznie daje ze 20 cm od haka, i zacheca do kibelkowej pozycji
- za maly otwor w barze na linke depowera -> ciezko chodzi, szczegolnie przy skreconym barze
- jw. powoduje bardzo szybkie zuzycie linki depowera

Podsumowujac: :naughty:

DUZO lepiej plywalo mi sie na barze Waroo 2007.

Pozdraw

P.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2008, 12:21

bobek_h pisze:
los bizonos pisze:
Było nie było Waroo to czołówka (szczególnie pod względem sprzedaży) a o czymś to świadczy... :wink:

I chyba tylko pod tym względem jest w czołówce :) Tylko sprzedaży i dobrego marketingu :D
pozdro

Bobek - nie wysnuwaj mało rozsądnych wniosków
po SAMYM marketingiem sprzedaży się nie osiągnie :idea:
jeśli produkt byłby nieudany - nieistniałą by sprzedaż
a juz na pewno nie na taką skalę na świecie (a w Polsce - największą?)

chyba że jesteś innego zdania :wink:

co do "meduzowania"
było o tym wiele razy
ale napiszę jeszcze raz
pamiętnych dni na poczatku wrzesnia w KArwi
jakoś mi się nic w bardzo mocno przepałowanym Waroo 7m NIC NIE MEDUZOWAŁO
ANI PRZEZ CHWILĘ :idea:
choć wiele osób na to czekało, z aparatami :wink:
..na plaży czekało, dodam :idea: :wink:

TEMAT jest o SS REV - więc JEŚLI macie coś do dodania W TYM temacie - proszę..

LOS BIZONOS: PS: żeby nie było że offtop... Fajna recenzja Ziomek... zastanawiam sie nad SS w tym roku.. a przesiadam sie z Waroo tylko dlatego że nie ma już u nas dystrybutora

Niestety instytucji IMPORTERA juz nie będzie
ale Waroo póki będą dobre - a 08 SĄ :idea: - będą dostępne w Polsce :idea:
zarówno do testów jak i w sprzedaży w WAKE.PL
ceny detaliczne będą około 1,5 tys :shock: pln niższe od innych marek :idea: w tym samym rozmiarze :idea: :idea:
..co strasznie może komuś przeszkadzać - bo jak coś jest tańsze - to MUSI być "gorsze" :doh:
tymczasem proponuję zorientować się JAK spadł kurs dolara i euro przez ostatnie lata..
..co MA wielki wplyw na ceny kajtów
..tzn POWINNO MIEĆ :idea: :wink:

pozdrawiam

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2008, 14:28

Bar:

Plusy:
+ fajne "grube" linki nosne (wzbudzaja zaufanie, a i rozplatac latwiej)
+ bdb safety na przednich linkach, mozna poskladac na wodzie, nawet na glebokiej wodzie Exclamation

Minusy:
- ogromny, ciezki chicken
- wielka knaga
= co lacznie daje ze 20 cm od haka, i zacheca do kibelkowej pozycji
- za maly otwor w barze na linke depowera -> ciezko chodzi, szczegolnie przy skreconym barze
- jw. powoduje bardzo szybkie zuzycie linki depowera

Zgodzę się z porównaniem barów z wyjątkiem tych linek - nie wzbudzają we mnie wiecej zaufania niż "zwykłe", z rozplątywaniem rzadko mam problem, a na "chłopski rozum" powodują zwiększenie oporów powietrza. Moze się mylę, w każdym razie "mi nie robią";)

Rohu

Post29 kwie 2008, 18:16

[offtop]

a to nie powinno byc w dziale "Recenzje" :?: :roll:

[/offtop]

Ja plywalem na nim krotko ale 1 wrazenia - ok :P

jeden z niewielu latawcow tego typu ktory mi pasuje :)

Awatar użytkownika
Zacky
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2008, 21:06

przemass pisze:
...

Zgodzę się z porównaniem barów z wyjątkiem tych linek - nie wzbudzają we mnie wiecej zaufania niż "zwykłe", z rozplątywaniem rzadko mam problem, a na "chłopski rozum" powodują zwiększenie oporów powietrza. Moze się mylę, w każdym razie "mi nie robią";)

xD no pewnie jakies 0,5% wolniejszy bedziesz, o ile wogole xD :wink:

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2008, 21:11

Rohu pisze:a to nie powinno byc w dziale "Recenzje" :?: :roll:

Już przesunięte do działu "Recenzje". Rozchorowałem się strasznie w Egipcie więc nie śledziłem forum przez ostatnie dni :/

Rohu

Post29 kwie 2008, 21:36

Pablo pisze:Rozchorowałem się strasznie w Egipcie więc nie śledziłem forum przez ostatnie dni :/

Szybkiego powrotu do zdrowia! :wink:

sry za offtop :roll:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2008, 23:28

xD no pewnie jakies 0,5% wolniejszy bedziesz, o ile wogole xD Wink

Oj, możesz się zdziwić jaki opór może dać 100m linki w powietrzu...Dziś to przetestowaliśmy "ekstremalnie";P Nie chodziło mi zresztą o moją prędkość ale latawca...
Mniejsza z tym zresztą, nie mówię że Rev jest wolny, bo nie jest, jestem tylko "za" normalnymi linkami.

Awatar użytkownika
Pedro
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2008, 11:55

Od co prawda krótkiego czasu ale jestem posiadaczem Rev'ów 9 i 13 i jako latawiec bardzo mi pasuje wcześniej pływałem na Bescie który to jest też bardzo dobrym latawcem, choć niektórzy na niego plują może z zawiści ale nie jest to ważne.
Latawiec Rev 13 szybki, intuicyjny, wspaniale wstaje z wody, dobra winda, bardzo dobry dół, góry nie sprawdziłem bo jeszcze nie wiało na tyle.
Bar nie jest najlepszy, ale wspaniale działa system bezpieczeństwa łatwo odbezpieczyć i złożyć. Przy skokach UH jeżeli nie utrzymasz latawca odpala system nie ciora i momentalnie można odpalić latawiec z powrotem co dziwne linki sie nie plączą. Co do ich koloru to wolałbym kolorowe ale pitglasy nie pozwolą na złe podłączenie (co powinni stosować wszyscy producenci) co do rozplątywania makaronu to na pewno pomogłyby kolorowe ale ja już nie pamiętam kiedy musiałem rozplątywać linki.Fajny krętlik bardzo lekko chodzi ale podpięcie leszcza do systemu zakręca go na haku.... więc albo obroty/loopy w obie strony albo wypięcie leszcza na moment odkręcania. Oczywiście można podpiąć do czikena i wtedy problem z głowy, ale system bezpieczeństwa nie działa automatycznie. Linka depower faktycznie nosi widoczne ślady zużycia już po niezbyt intensywnym użytkowaniu.

Podsumowując jestem zadowolony, a komu nie pasuje bar zawsze może używać innego, gdyż latawiec jest ustawiony na zero tak jak np waroo i śmiało można używać baru np. od niego.

grzechu
Kontaktowanie:

Post04 maja 2008, 14:32

Troche offtopowo ale
Własnie trafiłem nowe foty baru od T3
Ciekawe czy trend się utrzyma (oczywiscie nie bloczki)
na kolejne revy i inne od ss a jezeli się utrzyma, to przynajmniej jedna z wad wymienionych przez Ziomka została usunięta 8)

Dobrze by było bo i tasma sie lubiła odkleic a literki odpaść ;)
Tu sie chyba to nie zdarzy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...
Obrazek

Wróć do „Recenzje & Opinie”