... I wyszło jak zwykle
Stary, jak nie jesteś profi-rider, to zakup KAŻDEGO z latawców z tzw. czołówki (przegląd takowych już masz na tym topiku i na 400 innych) będzie dla ciebie dobrym rozwiązaniem. Tym bardziej, że przesiadasz się z C-szejpa. I tak będziesz musiał się "nauczyć" bowa, a ucząc się go, latawiec (jego wady i zalety) sam Cię "ustawi". Jak już sam widzisz - NIE MA latawca idealnego dla wszystkich. Nie znasz swoich preferencji - bo jako początkujący (rozumiem że sam tak o sobie piszesz) - ich nie masz. A jak się zrobisz profi-rider, to I TAK zmienisz latawiec, bo statystycznie rzecz biorąc - nie masz szans trafić teraz w latawkę która będzie idealna do twoich osobistych preferencji których jeszcze nie masz. Nie wiesz przecież, czy przy ostrzejszej jeździe będziesz preferować szybkość latawca, pozaskalową windę czy to, że ZAWSZE latawiec będzie Cię słuchał.
Piszę to na podstawie własnych doświadczeń z innych sportów - bo sam jestem jeszcze słaby w te klocki i mam nadzieję, że tutejsi guru mnie tak od razu nie zlinczują - mając na uwadze swoje prywatne dystrybucyjne interesy. Prawda jest taka: 5 różnych latawców, 6 riderów, 11 różnych opinii.
Pozdro