Airush Varial X--Best TS recenzja/opinia

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2014, 23:07

ss7pro@gmail.com pisze:Czesc Mariusz,

Wyglada to tak, ze woda zbiera sie w okolicach tuby glownej na wysokosci popmiedzy ostatnia tuba poprzeczna a tipem. Powoduje to ze tip odwraca sie jak by do gory nogami (tuba poprzeczna lamie sie jak by do tylu). W takiej pozycji tylko przy duzo mocniejszym wietrze od dolnego zakresu jest szansa na podniesienie latawca z wody :((

Sprobuje nabic mocniej powitrzem, ale mam obawy aby to mi nie wybuchlo wszystko bo przy nauce UH latawiec czesto konczy w wodzie :((

Z mocnym nabijaniem nie przesadź za bardzo :roll: 8-9 PSI to powinno już być wystarczająco.. . Tak przy okazji, pamiętam kiedyś dyskusję ze sprzedawcą RRD na temat uznania/nieuznania reklamacji rozerwanej tuby głównej(żeby było ciekawiej tuba wystrzeliła jak latawiec był w zenicie). Odpowiedź, oczywiście była negatywna, sprowadzała się mniej więcej do tego, że primo; nie można pompować więcej niż 5,5 PSI (jak masz manometr to spróbuj dać takie cisnienie ..., to jest flak po prostu) secundo nie wolno uderzać latawcem o wodę :roll:
Ale w temacie, za małe ciśnienie może rzeczywiście przeszkadzać, ewentualnie jak obawiasz się za duże zostawić na głównej tubie, daj najpierw więcej przy pompowaniu, zamknij poprzeczki na one-pump i potem spuść z głównej. Możesz tez nieco "luźniej" zapiąć rzepy na deflate, tylko to działa w 2 strony, tuba nie pęknie, ale latawiec bierze wodę i tylko selfrescue..., to są zawsze trudne wybory :wink:

pozdrawim

stiv a

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2014, 11:12

stiv amoralny pisze:. Tak przy okazji, pamiętam kiedyś dyskusję ze sprzedawcą RRD na temat uznania/nieuznania reklamacji rozerwanej tuby głównej(żeby było ciekawiej tuba wystrzeliła jak latawiec był w zenicie). Odpowiedź, oczywiście była negatywna, sprowadzała się mniej więcej do tego, że primo; nie można pompować więcej niż 5,5 PSI (jak masz manometr to spróbuj dać takie cisnienie ..., to jest flak po prostu) secundo nie wolno uderzać latawcem o wodę :roll:

..za to tanie są :wink:
drogimi wolno uderzać o wodę i pompować na kamień :thumb:

pece

ss7pro@gmail.com
Dostał piwko: 8 razy

Post30 kwie 2014, 23:39

stiv amoralny pisze:
ss7pro@gmail.com pisze:Czesc Mariusz,

Wyglada to tak, ze woda zbiera sie w okolicach tuby glownej na wysokosci popmiedzy ostatnia tuba poprzeczna a tipem. Powoduje to ze tip odwraca sie jak by do gory nogami (tuba poprzeczna lamie sie jak by do tylu). W takiej pozycji tylko przy duzo mocniejszym wietrze od dolnego zakresu jest szansa na podniesienie latawca z wody :((

Sprobuje nabic mocniej powitrzem, ale mam obawy aby to mi nie wybuchlo wszystko bo przy nauce UH latawiec czesto konczy w wodzie :((

Z mocnym nabijaniem nie przesadź za bardzo :roll: 8-9 PSI to powinno już być wystarczająco.. . Tak przy okazji, pamiętam kiedyś dyskusję ze sprzedawcą RRD na temat uznania/nieuznania reklamacji rozerwanej tuby głównej(żeby było ciekawiej tuba wystrzeliła jak latawiec był w zenicie). Odpowiedź, oczywiście była negatywna, sprowadzała się mniej więcej do tego, że primo; nie można pompować więcej niż 5,5 PSI (jak masz manometr to spróbuj dać takie cisnienie ..., to jest flak po prostu) secundo nie wolno uderzać latawcem o wodę :roll:
Ale w temacie, za małe ciśnienie może rzeczywiście przeszkadzać, ewentualnie jak obawiasz się za duże zostawić na głównej tubie, daj najpierw więcej przy pompowaniu, zamknij poprzeczki na one-pump i potem spuść z głównej. Możesz tez nieco "luźniej" zapiąć rzepy na deflate, tylko to działa w 2 strony, tuba nie pęknie, ale latawiec bierze wodę i tylko selfrescue..., to są zawsze trudne wybory :wink:

pozdrawim

stiv a

Zrobilem jak pisales, nabilem okrutnie na kamien. Objaw nie ustapil ale jest duzo lepiej bo przy dojsciu jednego z tipow do gory mozna ciagnac za ten dolny i latawiec powoli startuje :-)

Pzdr.

ss7pro@gmail.com
Dostał piwko: 8 razy

Post17 maja 2014, 00:09

tak to wyglada:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
donaj
Deska: Shinn ADHD
Latawiec: Vegas
Postawił piwka: 74 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post17 maja 2014, 10:59

Tak samo to wyglada z moim airrushem razorem 2014.
Za malo napompowales + za malo wiatru.
Te latawce poprostu juz tak maja pozdro.
Ale latwo wtedy go postawic, musisz sterujacymi tak pomajstrowac by wrocil do formy.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2014, 12:35

donaj pisze:Tak samo to wyglada z moim airrushem razorem 2014.
.

a z moimi czterema tak nie wygląda..
z setem 2013 też nie
z 2012 podobnie
koledzy mają 2011 też nie narzekają

peace

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post03 cze 2014, 15:10

Ziomek. pisze:
donaj pisze:Tak samo to wyglada z moim airrushem razorem 2014.
.

a z moimi czterema tak nie wygląda..

bo je umiesz napompować :)
ostatnio wziąłem jakąś lewą pompkę, nie mogłem nabić latawca jak zwykle… pomyślałem - podepnę bar i później go dopompuję inną pompką. Zapomniałem. Wyszedłem na wodę.
O tym, że miałem dopompować, przypomniałem sobie przy pierwszej glebie… i każdej następnej :/ za każdym razem przyklejał się tipem do wody, tuba lekko się łamała i ni ch… nie chciał wstawać :/

przy prawidłowo napompowanym Razorze nigdy mi się to nie zdarzyło...

Wróć do „Recenzje & Opinie”