A na poważnie niedawno zerknąłem w PESEL. Zostanę wpięty.
wenzel pisze:6m da radę od ( około 18/20 knots i w górę przy) ale komfort 20-32
8m daje radę od 16-18 knots i w górę ( komfort 18-27 )
powyżej też ale to zależy od doświadczenia .
tabela zakresowa producenta GIN URU 6m ( 18-36knots ) , 8m (14-30knots )
namor pisze:wenzel pisze:6m da radę od ( około 18/20 knots i w górę przy) ale komfort 20-32
8m daje radę od 16-18 knots i w górę ( komfort 18-27 )
powyżej też ale to zależy od doświadczenia .
tabela zakresowa producenta GIN URU 6m ( 18-36knots ) , 8m (14-30knots )
mam prawie nowego gin uru 6m ale prawdopodbnie mam źle wytrymowane linki w nowym barze. w zenicie musze dociagac bar zeby latawiec nie lomotal. przyjemnosc z jazdy mam w okolicach 30 knots, gdyz ponizej musze caly czas robic osemki na prawie na max zaciagnietym barze.
oczywiscie biore tez pod uwage moja watpliwa bieglosc techniczna, ale prosze o podpowiedz co powinienem sprawdzic w ustawieniu baru.
waze 70 kg. powyzsze doswiadczenia sa z kuznicy. pozdrawiam+
Ziomek. pisze:..doradzaliśmy Ci , z tego co pamietam przed zakupem że 6m2 , nawet NAJBARDZIEJ udanego modelu - to nie jest rozmiar na 70 kg, na 60 też nie..
NIGDY nie będzie stabilnego ciągu w tym rozmiarze., a już na pewno nie dla takiej wagi![]()
nie chciałeś słuchać rad ..
ZAWSZE będziesz musiał na tym ósemkować
niestety/..
peace
wenzel pisze:skróć linki sterujące tak aby drążek baru był po środku depowera . Małe rozmiary potrzebują bardziej stabilnego wiatru niż większe rozmiary . Jak go odpowiednio wytrzymujesz latawiec zupełnie inaczej będzie się zachowywał .
wenzel pisze:. Małe rozmiary potrzebują bardziej stabilnego wiatru niż większe rozmiary . Jak go odpowiednio wytrzymujesz latawiec zupełnie inaczej będzie się zachowywał .
namor pisze:
polegając na generalnych zaleceniach: 6m - 9m - 12m chyba wybralem zła 6m - co sugerujesz na półwysep dla 75 kg? Mój 9m to VarialX.
wenzel pisze:skróć sterujące ( czerwona i niebieska ) musisz patrzeć aby nie za dużo . Uru nie ma kulki blokującej ( ten model tak ma)
Inne już mają a Egoist ma zawór typu boston .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości