LIQUID FORCE

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
tropez
Deska: kuchenna
Latawiec: napedzany wiatrem

Post11 cze 2012, 17:34

Ziomus wal smialo opinie sam stoje przed wazna decyzja przynajmniej na rok latania.... chetnie wyslucham co masz do powiedzenia ....

Nielam sie, przelam sie bo smiem pomyslec, ze Twoja znajomosc znaczenia slowa FORUM jest tyle samo warta co znaczenie slowa KITEBOARDING a wtedy niestety Twoj wypierdziany post ;] pojdzie jak kamien w wode. Bo chyba nie chciales sie tylko zalapac na darmowa kawe?:D

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 cze 2012, 15:00

tropez pisze: smiem pomyslec, ze Twoja znajomosc znaczenia slowa FORUM jest tyle samo warta co znaczenie slowa KITEBOARDING a wtedy niestety Twoj wypierdziany post ;]

:doh: :pray:

PRZETESTUJ sobie :idea:

..kawę wolę DOBRĄ niż DARMOWĄ :hand:
..podobnie zresztą jak latawce :idea:
..więc "podziękuję" :hand: zarówno za jedno jak i drugie..

pzdr

tropez

Post12 cze 2012, 16:51

Uparciuch.... "przetestuj sobie sam" to zes doradzil, ze ja wczensiej na taki pomysl nie wpadlem! Kursantow tez tak profesjonalnie odprawiasz z kwitkiem... idz sobie do szopki tam leza latawce wez sobie jednego i sobie potestuj....no chlopie wiecej profesjonalizmu.

No dobra teraz powaznie ludzie sie zorganizowali pojechali robic testy, zrobili fotki, opisali swoje wrazenia. Przychodzi Ziomek puszcza smierdzacego baka i udaje, ze to nie on. Poczym perfidnie probuje wprosic sie na darmowa kawe. Przylapany na tym fakcie stwierdza, ze woli kawe dobra niz darmowa! Jak by "darmowa kawa" kolegi nie mogla byc dobra?!

No dobra zostawie Cie w spokoju. Poswiecilem Tobie i tak juz za duzo czasu. Razaco odbiegasz od definicji kitesurfera ...zycze Ci udanych kolejnych WIATROW w Twoim stylu - nie koniecznie tych z nad wody.

bylemtam

Post12 cze 2012, 17:05

tropez pisze:Uparciuch.... "przetestuj sobie sam" to zes doradzil, ze ja wczensiej na taki pomysl nie wpadlem! Kursantow tez tak profesjonalnie odprawiasz z kwitkiem... idz sobie do szopki tam leza latawce wez sobie jednego i sobie potestuj....no chlopie wiecej profesjonalizmu.

No dobra teraz powaznie ludzie sie zorganizowali pojechali robic testy, zrobili fotki, opisali swoje wrazenia. Przychodzi Ziomek puszcza smierdzacego baka i udaje, ze to nie on. Poczym perfidnie probuje wprosic sie na darmowa kawe. Przylapany na tym fakcie stwierdza, ze woli kawe dobra niz darmowa! Jak by "darmowa kawa" kolegi nie mogla byc dobra?!

No dobra zostawie Cie w spokoju. Poswiecilem Tobie i tak juz za duzo czasu. Razaco odbiegasz od definicji kitesurfera ...zycze Ci udanych kolejnych WIATROW w Twoim stylu - nie koniecznie tych z nad wody.

Ale że o co ci chodzi ? ?
Brzydkie baki to w tym momencie ty puszczasz :hand:
Nikt za ciebie nie będzie wybierał latawca , szukasz go sobie czy chcesz kupić coś ziomkowi na prezent ?
Po to są testy żeby każdy mógł przyjechać i przetestować co mu tam pasuję, przejedź się na molo na pewno dadzą ci posmakować LF.

tropez

Post12 cze 2012, 17:53

Zacznij tematy czytac od strony 1.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post12 cze 2012, 23:39

..za stary już jestem na "wymiany zdań" z anonimami odbiegającymi kilka poziomów od mojego :hand: .. i nie tylko kite mam na myśli..

znikniesz stąd podobnie szybko jak się pojawiłeś :thumb:

nie pozdrawiam

tropez

Post13 cze 2012, 00:55

Ziomek. pisze:nie pozdrawiam

Nie musisz i tak szczerosc jest Ci obca to i pozdrowienia nic nie warte. Rozumiem ze jestes najwiekszym autorytetem polskiego kitesurfingu ba moze w skali swiatowej! Gdzie jednym krytycznym zdaniem potrafisz puscic z torbami kazda firme.

Ja stad znikne masz racje bo forum jest nie trafione. Ty zostaniesz dalej bedziesz nabijal posty, ktore nic nie wnosza oprocz toksyn. Ja juz znikam! ....a Ty moze sie czegos nauczysz moze nie....zacznij od definicji znaczenia forum, naucz sie pokory i szczerosci...pozniej porozmawiamy o latawcach.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post13 cze 2012, 10:46

tropez pisze: .. jestes najwiekszym autorytetem polskiego kitesurfingu ba moze w skali swiatowej!.

szanuję Twoją opinię choć jej nie podzielam :hand: :wink:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post23 cze 2012, 22:08

ELO

coż za gorąca dyskusja ;) No cóż ZIomek nie chce się wypowiadać, niech się nie wypowiada - jego prawo ;) Chociaż lecenie po krawędzi opinii i sugerowanie jej treści jest, co tu dużo mówić, niezłym pierdem. Ale pomińmy to :wink: :lol:

Miałem to szczęście, że przepłynąłem się na Nirvanie ostatnio, zarówno na 9 jak i na 11m. W dużym skrócie na temat latawca:

- super latawiec freestyle, siedzący głęboko w oknie, ale jednocześnie na tyle zwrotny, że generuje łatwą i przewidywalną moc. Bardzo OK siły na barze, zarówno w haku jak i unhooked ( zwłaszcza pływając po kontuzji zwróciłem na to uwagę ). triki unhooked i kiteloopy niestety jeszcze długo poza moim zasięgiem, ale jeśli się tropez zastanawiasz, przyjedź do nas i myślę że się pozytywnie zaskoczysz. Aha, i można przyjechać NA molo do Sopotu, ale na Ch 6 można przyjechać DO Mola a najlepiej do mnie w tej sprawie :wink:

Minusy ten latawiec ma 2 : 5ta linka, mi osobiście nie przeszkadzająca w ogóle oraz system depower, niestety z knagą pod barem. Nie jestem też fanem chickenloopów zostających na haku ( lub poza nim ) po aktywacji zrywki - wystarczy jednak pamiętać o przełożeniu lisza. Sam chickenloop, bar, wykończenie baru są bardzo miłe, chociaż akurat w nirvanie sztywny donkey dick trochę przeszkadza, wolałbym go zdjąć.

Aha, żeby wyrównać niedopowiedziane aluzje ;) - nie interesuje nas czy ktoś ma kajty za darmo, czy musi pływać na nich, bo je sprzedaje a niestety innych nie robią... To nie nasz biznes. Jeśli LF przestanie nam się podobać, to na pewno to napiszemy i damy znać jakim sprzętem wg nas warto się zainteresować.
Lubimy konkrety :wink:

I jeśli ktoś sądzi że ma jakiś wybór pomiędzy "kupionymi" latawcami X a darmowymi LF to się myli bo na "dostawanie" LF to trzeba by tak w pierwszej 3ce Polski minimum być...żeby...zaczynać rozmawiać :? niestety. Dobrych riderów w teamie nie brakuje więc i "popytu" nie ma ;).

Tyle uwag na szybko ;)

przemass
Kontaktowanie:

Post25 lip 2012, 16:45

Kajtloop'ik na 7m Nirvana - latawiec bardzo przewidywalnie nosi do góry ma super moc w kajtloopie i nawet w niezbyt silnym jak na takie triki wietrze da się z niego sporo wydusić ;)

Obrazek

pozdro
Ostatnio zmieniony 15 mar 2013, 08:39 przez przemass, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dpacior
Latawiec: dmuchawiec, wiatr....
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post17 wrz 2012, 13:16

Trochę zreaktywuję wątek. Czy Envy 2012 różni się czymś od 2011 oprócz daty produkcji?:)

przemass
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2012, 23:17

...i koloru ( subiektywnie na plus zresztą ;)) - nie wiem - za tydzień mam nadzieję stestować w Cumbuco i na pewno się odezwę :idea: :wink:

...Dopiero zauważyłem że pytasz o róznicę 2011 a 2012 - nie ma zbyt wielkiej, podobnie jak 2013. Envy pozostaje bardzo wszechstronnym i uniwersalnym latawcem "do wszystkiego" - idealny od poziomu dla początkujących po kursie do pierwszych hp czyli spokojnie pierwsze 2-3 sezony ostrego pływania :) :idea:

pzdr
Ostatnio zmieniony 04 paź 2012, 17:01 przez przemass, łącznie zmieniany 1 raz.

przemass
Kontaktowanie:

Post04 paź 2012, 16:50

Pomiędzy sesjami testujemy własnie nowe Envy 2013, a tymczasem Nils Welsh na Nirvanie zrobił w Uruau backmobe 5 osmosis :idea: :!:

:shock:

phpBB [video]

Bartmop
Deska: North Team Series
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post16 mar 2013, 21:36

Odswiezajac troche watek... Plywal ktos moze na nowym TEX'ie? Jak sie to ma na przyklad do NHP czy Money Shot jesli chodzi o ostrzenie itd.?

Z gory dziekuje za odpowiedzi
Bartek

przemass
Kontaktowanie:

Post17 mar 2013, 05:21

Czesc,

o ktora dokladnie Ci chodzi?

Zbieram sie z recenzja z testow z Brazylii, a wraz z nia ciekawa opcja dla ambitnych riderow zainteresowanych wspolpraca z LF - juz wkrotce... :wink: :idea:

Wróć do „Recenzje & Opinie”