Co do porównań Bandita to raczej wypadało by go zestawić z Rally który jest Open delta C podobnie chyba jak produkt Fone. I wtedy się okaże że jednak i zakres i winda już jest zbliżona w obydwu latawcach.
Smokie pisze::lol: najmniej jest open c w RPMie to dobreRPM był pierwszym na rynku OpenC wszystkie firmy później zaczęły kopiować nazwę. Drugi był havoc czy hifi Liquid Force
Co do porównań Bandita to raczej wypadało by go zestawić z Rally który jest Open delta C podobnie chyba jak produkt Fone. I wtedy się okaże że jednak i zakres i winda już jest zbliżona w obydwu latawcach.
Wrogu pisze:A na serio nie meczy was takie szufladkowanie wszystkiego? Zaraz z kajatmi bedzie jak z klasyfikacja zespolow muzycznych. Jak ktos sie pyta o to czy da rade na danej konstrukcji to lepiej zamiast akademickiej dyskusji do jakiej kategorii przyslowiowy RPM sie zalicza napisac jak lata:
maski. pisze:Barosz21 pisze:..
Skoki RPM także nie są takie wysokie jak Bandit.
przy "łagodnym" traktowaniu owszem, jednak rpm żeby naprawdę wysoko latać lubi być potraktowany agresywnie
Barosz21 pisze:maski. pisze:Barosz21 pisze:..
Skoki RPM także nie są takie wysokie jak Bandit.
przy "łagodnym" traktowaniu owszem, jednak rpm żeby naprawdę wysoko latać lubi być potraktowany agresywnie
No to też zauważyłem. Zdarzało sie na spocie że ludzie latali na 9/8 a ja wyciagałem 12 rpm i miałem najlepsze sesje. I faktycznie wtedy sie troszke tuninguje ten latawiec na korzysć. oczywiście przy tym dalej pozostaje stabilny i sterowny.
W porównaniu do Bandita. Każdy mocniejszy wiatr sprawia że ciężko zaciagnąć diabła do wody bo się rzuca i lata do przodu i do tyłu pociągając troszkę za sobą. Nie mniej jednak na 7m latałem do 42 węzłów plus szkwał ale nikły. Myślę że jeszcze troszkę by dał radę ale po prostu nie trafiłem większego wiatru w tym roku. Co dziwne gdy staniesz na deske przy tych 40 węzłach potrafi się okazać że wiatr wcale tak mocno nie ciagnie jak wydawało ci się że poniewierał cię na brzegu. I powiem szczerze jest to dla mnie niewyjaśnione...
Czekam na testy rally bo naprawdę nie chce rezygnować z tej open delty. Jeśli bedzie latawiec tak samo dobry jak bandit i miał takie same właściwości jezdne to będę miał w przyszłym sezonie spory orzech do zgryzienia.
Barosz21 pisze:Ja tam bym nie rozkminiał czy Bandit ma cos z open C czy nie. Producent napisał Open Delta C wiec jest open.
Barosz21 pisze:. Bandit i RPM to jak dla mnie dwa zupełnie inne latawce. Mega się różnią.
Barosz21 pisze:Zakres wiatrowy RPM nie powala za to Bandit super.
Barosz21 pisze:Ja Bawie sie w ten sposób że jak biorę RPM ćwicze UH, jak mocno wieje i jestem na bandicie to skacze ile się da, kręcę backrole.
Barosz21 pisze:Co kto lubi. Jak ktoś nie pływa jeszcze UH a chce efektownie wygladać na wodzie i wysoko latać polecałbym Bandit.
Barosz21 pisze:No to też zauważyłem. Zdarzało sie na spocie że ludzie latali na 9/8 a ja wyciagałem 12 rpm i miałem najlepsze sesje..
Barosz21 pisze:W porównaniu do Bandita. Każdy mocniejszy wiatr sprawia że ciężko zaciagnąć diabła do wody bo się rzuca i lata do przodu i do tyłu pociągając troszkę za sobą..
Barosz21 pisze: Bandita Nie mniej jednak na 7m latałem do 42 węzłów plus szkwał ale nikły. Myślę że jeszcze troszkę by dał radę ale po prostu nie trafiłem większego wiatru w tym roku. .
Wrogu pisze:Ok, gramy dalej:
http://www.bestkiteboarding.com/07-Yarga
http://www.kiteforum.com/wiki/index.php ... Yarga_2007
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości