peg pisze:Właśnie to miałem na myśli - jedynie "delikatniej" to wyraziłem. Podobne rozwiązania - a nawet jeszcze więcej - oferował NORTH w 2010 roku:
z ciekawostek:
*regulowana długość baru - przy odrobinie wprawy oraz nie za mocnym wietrze można to zrobić nawet na wodzie. Mamy JEDEN BAR do wszystkich wielkości latawca
*możliwość regulacji mocy na węzełkach PRZY BARZE - także można zrobić to na wodzie
*vario cleat - umożliwia regulację odległości pomiędzy barem a linką depowera dzięki czemu osoby o "krótkich rączkach" mają linkę depowera zawsze pod ręką
Poza tym sam nowy system bezpieczeństwa BESTA wygląda "podobnie" jak ten, który NORTH miał już w 2010 roku...
Ziomek. pisze:- trymer depowera - o którym wspominasz - działa DOSKONALE - odpuść sobie dyskusję o "wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą"- temat taśmy vs knaga był poruszany TYLE razy.. argumentów na za i przeciw wypisanych na forum jest nadto, by je kolejny raz wymieniać
rolnik pisze: .Widzisz mi sie robia dziury w rekach nie od okladziny w barze( moze w zeekowym jednak jest ok)..
rolnik pisze: Do tasmy tak naprawde nic nie mam mimo wszystko mnie nie przekonales ..
rolnik pisze:...brakuje pokrowca na bar w tej cenie. Wole na zeekowym dragalu
![]()
rolnik pisze:Nie chcialem juz tego pisac bo w barach Cabhini wszystko jest zatopione w gumie i nie ma wgladu co tam sie dzieje w srodku...
rolnik pisze:.. poza tym waga tego drazka jest straszna .
rolnik pisze:...na wyjazdy woze zwylke 5 barow musial bym specjalny bagaz na bary kupowac.
peg pisze:Hej Jedi - masz rację ale ja napisałem o "WPRAWIE". Da się to robić, robiłem to wielokrotnie podobnie jak przepinałem z długiego na krótki i odwrotnie - oczywiście wiąże się to z ryzykiem i jest niebezpieczne i nie zachęcam do tego a wręcz przestrzegam szczególnie niedoświadczonych kiterów. Jednak jest to możliwe nawet bez schodzenia z wody ..
peg pisze:* możliwość regulacji mocy na węzełkach PRZY BARZE - także można zrobić to na wodzie
* vario cleat - umożliwia regulację odległości pomiędzy barem a linką depowera dzięki czemu osoby o "krótkich rączkach" mają linkę depowera zawsze pod ręką
* odkładany donkey dick - na fajnym "systemie" dla pływających UH - już nigdy nie będzie przeszkadzał przy wpięciu
Poza tym sam nowy system bezpieczeństwa BESTA wygląda "podobnie" jak ten, który NORTH miał już w 2010 roku a od tamtego czasu powstał już IRON HEART IV...
ALE TO PRZECIEŻ TEMAT O BEST KITEBOARDING!!
Ziomek. pisze:GDZIE wtedy znajduje się Twój latawiec?
bo obstawiam, że w rękach innej osoby?
Ziomek. pisze:zmienna długość to na pewno plus dla osób posiadających jeden bar
Ziomek. pisze:POZA tąże (zbędną jak wspomniałem dla mnie osobiście) regulacją długości baru - WSZYSTKIE pozostałe cechy , które wymieniasz BEST BAR 2012 RÓWNIEŻ
posiada.. a "NOWY" (jak piszesz powyżej) system bezpieczeństwa BESTa , który North miał w 2010 ..BEST miał ..też w 2010
![]()
peg pisze:ALE TO PRZECIEŻ TEMAT O BEST KITEBOARDING!!
obstawiam , że wlepek w paszporcie mam proporcjonalnie więcej, podobnie jak i barów w quiwerze (zwykle ze Szkołą latam)
rolnik pisze:podejrzewam ze nawet moj syn ma tych wlepek wiecej od Ciebie![]()
śnieży pisze:.. znowu north mimo dużo lepszego systemu (prawdopodobnie najlepszego na rynku)..
peg pisze: Jednak nie ma o co kruszyć kopii - chodziło mi jedynie o fakt "miażdżenia" konkurencji - wydaje mi się (jak już wspomniałem), że jest "kilka" konkurencyjnych barów z "podobnie" ciekawymi rozwiązaniami.
Ziomek. pisze:miażdżenie konkurencji poza tym co powyżej - OTULINA- której nawet podobnej NIGDY nie spotkałem wcześniej
toteż mogłem po 4rech latach rozstać się z rękawiczkami![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości