RRD Vision to jest pyszne ;-)

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post19 mar 2011, 06:35

Panowie chyba nie do końca zrozumieliście to, co napisałem :idea:

Kończę swoją recenzję takimi słowami :arrow:

"To tyle mam nadzieję, że moja mała opinia nakieruje was na to jak traktować latawiec Vision, bo okazuje się, że trzy tuby nie są do końca sprawą cięcia kosztów :idea: :idea: "

Co do cen to RRD jest w naprawdę dobrych cenach :thumb: Detaliczna cena nowych latawców w Polsce jest niższa od konkurencji czasem 3-4 stówki czasem więcej :arrow: I dobrze o tym wiecie :wink:

Wracając do tematu Vision to jest latawiec przeznaczony do określonej grupy użytkowników są ludzie, którzy jak słyszą Obsession = FREESTYLE od razu szukają czegoś innego, bo nie każdy chce robić na wodzie fikołki.
W RRD tak wymyślili, że podzielili latawce na 5 programów /FREESTYLE, FREERIDE, HANGTIME/RACING, WAVE i All TERRAIN/ i starają się dopasować sprzęt tak, aby odpowiadał poszczególnym dyscyplinom. Nie znaczy to, że na np. Religii nie można wysoko skoczyć a na Passion wypinać się z haka, jak ktoś potrafi to sobie poradzi. Sprzęt ma tylko ułatwiać nam zadanie. Ja chciałem Wam pokazać to, czego "normalnie" nie widać i myślę, że moje zdjęcia dobrze pokazują ważne szczegóły i to jak wygląda latawiec a co do opinii jak lata to wystarczy przetestować. W abc na pewno wam udostępnią kajty do testów.
Jak znajdę czas to wstawię też fotki z obsession i passion to sobie porównacie i zobaczycie widoczne różnice.

Powodzenia i jeszcze więcej wiatru :wink:

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2011, 18:08

Awatar użytkownika
luzszymon
Deska: NHP '11
Latawiec: C4/Catalyst
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post21 mar 2011, 14:43

Pinio a mógłbyś napisać jakieś porównanie dolnego zakresu:

Obsession 2009 vs Obsession 2011 vs Passion 2011 (odpowiednio 12,12,11 lub 9,9,9). Niby RRD chwali sie 15% więcej mocy więc w przypadku Obsession 9m 2011~10.5m 2009?

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post21 mar 2011, 16:01

I co roku dochodzi te 15% mocy, to juz 1,3225 wzrostu mocy wzgledem rocznika 2009 :wink:

Awatar użytkownika
Pinio

Post25 mar 2011, 12:33

luzszymon pisze:Pinio a mógłbyś napisać jakieś porównanie dolnego zakresu:
......

może tu znajdziesz coś co Cię intersuje viewtopic.php?f=4&t=35426&p=265450#p265450

Awatar użytkownika
Pinio

Post30 mar 2011, 17:38

Roberto opowiada o Vision :arrow:
phpBB [video]

fajna koszulka :thumb:

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2011, 00:35

bocian pisze:Witam wszystkich!
Wczytuję się w post i myślę, że kargul bardzo trafnie skupił się na porównaniu latawca Vision do Obsession - jest to dokładnie to co chciał osiągnąć producent, gdyż OBS to największy sukces RRD i brakowało maszyny bez etykiety FREESTYLE a w rzeczywistości równie uniwesalnego jak OBS.
Vision to nie tania wersja Passion ani żaden oszczędny, kiepsko wykończony dziwoląg!
Roberto wreszcie zauważył, że nie można robić latawców wyłącznie skrajnych - FS, FR czy ostatnio Wave. Tak licząca się marka musi mieć cos uniwesalnego co moża kupić "w ciemno" i być spokojnym, że kite nie zaskoczy nas niesamowitą manewrowością (religion) czy ogromną mocą (Passion)....

Co do ceny latawców 2010 czy 2009 to dyskusja nieco bez sensu - warto porównywać ceny z bieżącego rocznika, a jak wiemy składowych cen latawców jak i każdego innego produktu na rynku jest ogromnie wiele... Paliwo, podatki, waluta.... (cukier):)
Fabryka światowa czyli Chiny to też kraj w, którym sporo się zmienia (związki zawodowe, w niektórych fabrykach pracownicy dostali do 100% podwyżki!!) więc odbija się to na stale rosnących cenach latawców i to nie tylko RRD ale również każdego innego producenta w branży ( niektórzy mają tak kolosalne marże, że "kompensują" różnice ale to nie potrwa długo i dojdzie do korekty. Odsyłam jednak (na pocieszenie) do braci niemców gdzie np. zestaw bar + passion mk3 11 (zgodnie z oficjalnym cennikiem retail rrd) kosztuje 1399EUR !!!

Myślę, że wiele wątpliwości rozwieje możliwość testów (jak tylko ktoś odważy się wejsc do wody!!)
Pozdrawiam

"Cała koncepcja tego kajta ma polegać na stworzeniu latawca dla ludzi, którzy kajtsurfing traktują, jako jeden z wielu sportów, potrzebują niedrogiego latawca, który w zupełności spełni ich oczekiwania"

czyli co... kajt do bujania sie na halsie lewo - prawo .. i broń boże jakis agresywnych ruchów , no bo wtedy Pan Producent już za sprzęt nie odpowiada... , skoki to w ogóle chyba odpadają, bo jak się dowiedziałem od producenta jest ryzyko , że jak walniesz kite'em w wodę to może się rozpruuuuuuuć i to jest wtedy Twoja wina??!! No ale ja tam się tak do końca nie znam... może jestem w błędzie...

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post02 kwie 2011, 13:02

walniesz kite'em w wodę to może się rozpruuuuuuuć i to jest wtedy Twoja wina??!
niby kite nie jest do walenia w wode :think: niemniej niektore wytrzymuja sezon walenia inne pare udezen :hand: albo jedno dobre :lol:

Awatar użytkownika
Pinio

Post02 kwie 2011, 15:06

I chcecie Nas przekonać, że białe jest białe a czarne jest czarne :lol:
ObrazekObrazek

Panowie tego latwca nawet na oczy :shock: nie widzieliście :arrow: bo o tym tu piszemy PRAWDA :?: :!: :!:
No chyba, że na youtube :arrow: Idę walić w wodę :wink:
AFTER ACTION SATYSFACTION

ALOHA :wink:
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2011, 15:33 przez Pinio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post02 kwie 2011, 15:30

Pinio ja do niczego nie przekonuje .To nie pierwsza trzy tubowa konstrukcja tego sezonu i jestem przekonany ze lata dobrze . Reszta w praniu wyjdzie ( o wode :wink: )

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2011, 13:57

Pinio pisze: Idę walić w wodę

A kto to woda :?:

Jak dla mnie to nie od ilości tub zależy jak coś lata tylko jeszcze od kilku innych cech... ale może ja się mylę :think:

Awatar użytkownika
Pinio

Post15 kwie 2011, 04:41

onzo pisze:... ale może ja się mylę :think:

Ostatnie wpisy to raczej takie pitolenie :wink:
A sam latawiec spisuje się ok pływam na nim trochę i jest łatwy, przewidywalny i przyjemny, skoczyć tez można :thumb: I dokładnie tak ma być :idea: RRD się samo „wylansuje” 8) bez specjalnego pisania na kf bo w ofercie ma coś dla każdego / 5 róznych latawców/ :arrow: no i liczyć $ też każdy tez potrafi w detalu cena ok 800zł taniej od większości innych marek :D Ale polecam samemu przetestować :arrow: bo pieniądze szczęścia nie dają.
Aloha :wink:

Awatar użytkownika
Pike

Post11 mar 2012, 17:52

siema , mam pytanie odnośnie visiona , powiedzicie mi jak wyglada dół w tej latawce ? mocny ? słaby ?

Awatar użytkownika
Pinio

Post11 mar 2012, 23:36

Jest bardzo dobry bo to jest najlżejszy latawiec z całej kolekcji RRD 3 tuby robią swoje :idea: :!:
Zobacz :arrow: X-bow 2012 /Cabrinha/ też ma o 2 tuby mniej /z 7 na 5/ addiction 2012 /RRD/ również
a dlaczego :?: :arrow: dlatego żeby latać przy piardach :idea:
Generalnie ten kajt jest całkiem całkiem :thumb: w USA i innych krajach jest bardzo często
kupowany i chwalony za uniwersalność a u nas … w Polsce :?: :arrow: inaczej wieje :wink:
no i ten barak plecaka :lol:

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2012, 23:51

Pinio pisze:...w USA...

W USA to LF i SS :)

PS. Znam kogoś kto był :twisted: :twisted: :twisted:

Wróć do „Recenzje & Opinie”