Bandti IV 2011 - pierwsze zdjęcia w sieci.

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
kamszot
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post06 wrz 2010, 19:06

Nomercy pisze:
TomekG pisze:powrót do rozmiarówki b2 .ciekawe o co chodzi ? czyzby b2 lepszy od b3 ? czy tak na zmiane beda żonglować rozmiarami zeby zmieniać całe sety ...

Dos:
14
12
10
9
8
7
5,5
4,5
wiec nieco inne :thumb: :thumb: :thumb:
Od dawna wiadomo ze Dosy to najlepsze delty jakie kiedykolwiek zaprojektowano....

skad takie stwierdzenie?? miales w rekach jakies badania??

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post06 wrz 2010, 19:13

A co to? Prowokacja?
miałem inne delty, nawet kilka; i nie jest to tylko moja subiektywna opinia....
Pogoogluj trochę, bo nie chce mi się zużywać klawiatury ja jałowe gadki :| :| :| :|

kamszot

Post06 wrz 2010, 20:11

to ja pisze rzeczy wyssane z palca czy Ty? a rady zachowaj dla swoich przyjaciol
piatka i sorry za off-top

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2010, 01:25

kamszot pisze:.. miales w rekach jakies badania??

badania były :idea: na Politechnice i w Akademii :idea:
..KITE-Akademii :wink:

pzdr

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2010, 21:33

terranborn pisze:
Lachon pisze:co z tego ,ze maja podobne tipy? generalnie chodzi o ksztalt vegas c , f one delta

To chyba ty nie widziałeś C ;)

Moj drogi po sie kłocisz jak nie masz racji ? ja plywalem na C jak ty jeszcze pewnie nie wiedziales co to jest kite do konca,a wiec nie brnij dalej gdyz nie masz racji.
pozdro i koniec tematu

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2010, 04:22

Akademia KiteSurf pisze:Vegas jest kształtem bardzo różniącym się od Bandita IV.

Nie wiadomo czy to dobrze czy źle :wink: Miejmy nadzieję że będzie udany w każdym razie...

Awatar użytkownika
Ertel
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2010, 08:20

na pierwszy rzut oka to konstrukcyjnie nieco podobny do CORE GTS, zobaczymy live , popływamy wtedy będzie można pogadać...

Awatar użytkownika
terranborn

Post08 wrz 2010, 10:43

Lachon pisze:ja plywalem na C jak ty jeszcze pewnie nie wiedziales co to jest kite do konca,a wiec nie brnij dalej gdyz nie masz racji.

Genialny argument :lol:
Też znam takich co 10 lat się znają a bacroll-a nie dokręcają :lol:

I skąd ta spina skoro napisałem
terranborn pisze: ;)

:?:
No chyba, że odbierasz to nie jako "z przymrużeniem oka", a jako "zalotne puszczenie oka" :doh:

A tak na serio już...
Akademia KiteSurf pisze:Vegas jest kształtem bardzo różniącym się od Bandita IV. Nie ma się co przepychać na forum kto co widzi na zdjęciach.[...] To po prostu 2 zupełnie inne kształty.

Większość firm w ostatnich latach starała się dodać do swojej kolekcji coś z C-feeling z zaletami "bow", stąd wysyp wielu udanych konstrukcji Open-C. Patrząc na zmiany w Banditach, wygląda na to iż też do tego dążą.

Akademia KiteSurf pisze:A panów "terranborn" i "mkmiec" zapraszam do testów nowości F-one. Rzadko piszę na KF więc nie wiem kto stoi za nikami ale wydaje mi się że obydwu panów znam z Kia Soul Surfing Cup.

Znasz, znasz :lol:

Akademia KiteSurf pisze:Obiecuję odezwać się jak tylko będę miał pierwsze egzemplarze - będziecie mile zaskoczeni!

Rozumiem wyślesz coś na zachodnie wybrzeże ? :twisted:

Awatar użytkownika
Akademia KiteSurf
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2010, 11:08

Ziomek. pisze:
badania były :idea: na Politechnice i w Akademii :idea:
..KITE-Akademii :wink:

pzdr

Precyzyjniej mówiąc w Akademii KiteSurf na CHAŁUPACH 3. Bo w Kite Akademii pływa się na Naish.

Awatar użytkownika
Akademia KiteSurf
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2010, 11:10

Panów występujących pod poniższymi nikami zapraszam do testów i do opisu na forum porównania Bandita IV z latawcami, do których są według nich podobne. Jeżeli rzeczywiście tak jest to będzie to ciekawa informacja, jestem jednak pewny, że charakterystyka F-one jest w pewnym sensie unikalna, podobnie jak Ozona (subiektywne odczucia, więc nie podnoście panowie rabanu).
terranborn (Porównanie z North VEGAS)
mckmiec (Porównanie z Airrush Vapor III)
kamszot (Porównie z Wainmanem)

Zachęcam też użytkownika DAGA do testów Bandita IV i porównania z Bandit I będziesz mile zaskoczona. Znam wszystkie Bandity od I do IV i uwierz mi nie było takiego skoku w przyszłość.

Wszyscy wiedzą, że DELTA to nie C, więc zachęcam także „Lachon’a” do testów.
TomekG – sprawdź nową rozmiarówkę BIV.
Nomrecy – porównaj BIV z Banditem DOS. Ja tez byłem przekonany, że lepszego kajta jak Bandit DOS 10m2 nie da się zrobić.
Zachęcam także przemass’a (postaram się zostawić 1 kite’a MANIANIE)

PANOWIE TESTUJCIE A POTEM PODEJDZIEMY DO TEMATU, CO DO, CZEGO JEST PODOBNE. BO MNIE INTERESUJE PODOBIENSTWO W SZYBKOŚCI, REAKCJI, POZIOMIE DEPOWERU, ZAKRESU WIATROWEGO, A NIE PODOBIEJNTWO NA ZDJĘCIACH W ILOŚCI TUB I KOLORZE.

Latawce będę miał pod koniec września i można się umówić na testy nawet na tygodniowych czy 2 tygodniowych wyjazdach.

JEŻELI CHCECIE SIĘ UMÓWIC PISZCIE NA PRV LUB NA MARCIN@KITESHOP.PL LUB DZWOŃCIE NA 507044220 (po 12.09.2010) lub na 7 2000 4000 (KiteShop.pl)

kamszot

Post08 wrz 2010, 13:04

Przedsawiles zdjecia Bandita, a teraz masz jakis zal, ze ludzie komentuja i porownuja (shape'owo, konstrukcyjnie!) do innych latawcow.. Chyba do tego miedzy innymi sluzy to forum- tak/nie? Jezeli bede mial mozliwosc przetestowania nowego Bandita, oczywiscie to zrobie, a na razie pozwole sobie dodawac kolejne komentarze dotyczace SHAPE'u, czy rozwiazan KONSTRUKCYJNYCH.
Pozdr

Awatar użytkownika
Akademia KiteSurf
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2010, 16:43

kamszot pisze:Przedsawiles zdjecia Bandita, a teraz masz jakis zal, ze ludzie komentuja i porownuja (shape'owo, konstrukcyjnie!) do innych latawcow.. Chyba do tego miedzy innymi sluzy to forum- tak/nie? Jezeli bede mial mozliwosc przetestowania nowego Bandita, oczywiscie to zrobie, a na razie pozwole sobie dodawac kolejne komentarze dotyczace SHAPE'u, czy rozwiazan KONSTRUKCYJNYCH.
Pozdr

Panowie i panie żeby była jasność. Ja ani grama żalu nie mam. Piszcie do woli, komentujcie, porównujcie i cytujcie. A jak do tego wszystkiego będziecie jeszcze chcieli potestować to będzie już bardzo dobrze. Pełna wolność słowa!

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post08 wrz 2010, 22:15

Akademia KiteSurf pisze:Zachęcam też użytkownika DAGA do testów Bandita IV i porównania z Bandit I będziesz mile zaskoczona. Znam wszystkie Bandity od I do IV i uwierz mi nie było takiego skoku w przyszłość.

Jezeli okolicznosci pozwola, to z pewnoscia potestuje.
PS: Ja tez znam wszystkie bandity ;) oprocz 4 ofcoz.

PusieK
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post09 wrz 2010, 09:08

Marcin wpadaj do nas do szczecina na testy, z chęcią sprawdzimy jak to lata :P choć wątpię bym się przesiadł z moich torch'y :P

A co do shapu to jak by nie patrzec tipy przypominają tipy vegasa :D

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2010, 18:30

no i mamy troche wiecej bandytowych wiesci ;)

http://www.skyhooked.co.uk/?p=867

:P

Wróć do „Recenzje & Opinie”