North Rebel 2010

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 21:57

przemass pisze:Tak jak napisałem, latawce są dość przyjemne, chociaż najbardziej podobał mi się Vegas ( dzięki dla Księcia za możliwość testów w czasie treningu :))...Tylko że Ty masz na myśli posiadanie latawca przez prywatnego użytkownika. Gwarantuję Ci, że ja z moimi latawcami też sporo przechodziłem i były w stanie igła. Co innego natomiast jeśli chodzi o kursantów którzy raczej nie dbają o latawce bo... nie umieją (?) lub nie chcą. Dla mnie to jest najlepszy test jakości, niestety te szkółkowe latawce go nie przeszły.

o ile jakieś tam usterki można zwalić na kursantów, o tyle wady w latawcu wyjętym z worka niestety już nie. Dlatego napisałem, że mam nadzieję że pewne rzeczy zostaną poprawione.

Właśnie z punktu widzenia prywatnego użytkownika zmieniłem markę na NKB, bo mi szwy się rozłaziły w poprzednim nowym latawcu po paru tygodniach - szlag mnie trafiał bo był to pierwszy nowy kite za ciężko odłożone pieniądze. Oczywiście nie kwestionuję tego co piszesz - powtarzam tylko, że w naszych kite'ach nic się nie dzieje i jestem przekonany że NKB szybko zareaguje na problem który poruszyłeś.
pozdrawiam
Wracajmy jednak do tematu, bo to o modelu 2010 się dyskutować miało.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post29 lip 2009, 09:17

Ziomek. pisze:08 się pruły

owszem - to nie jest żadna tajemnica, że model 2008 miał wadę fabryczną i także nie jest tajemnicą, że North wymieniał wszystkie wadliwe latawce na NOWE. Czy wszyscy TOPowi producenci tak robili? :?: rok temu mogłeś pisać o modelu 2008. W tym roku nadal piszesz o modelu 2008. Za rok znów pewnie będziesz pisał, że Rebele się prują (no bo przecież 2008 się pruły, prawda?) a Waroo jest megalepszy od poprzedniego (bez względu czy tak jest w rzeczywistości czy jest odwrotnie ;)). TO podejście "obiektywne" na pewno się u Ciebie Darku nie zmieni i nawet TO jest w Tobie fajne bo jesteś PRZEWIDYWALNY ;).

Ziomek. pisze:a rok temu jak piałem o "tirach" wożących Rebele do Celarka
to TO śmiesznawe forum - mnie zjechało :lol:

taaa... nie przejmuj się. North zrezygnował już z transportu TIRami prujących się Rebeli do Pana Aleksandra - wiem z pewnego źródła, że budują tam bocznicę i teraz będą wozić serwisówki całymi składami kolejowymi... a w przyszłym sezonie mają lądować tam transportowe Herculesy z półfabrykatami by Pan Aleksander od razu dobrze zszywał - bo po co robić to 2x :?: :lol: Darku.... DOROŚNIJ... :!:

Ziomek. pisze:hehe
ŻENUA :lol:

hehehe.... FAKT :!: :lol:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post01 sie 2009, 23:36

evolutionVIII pisze:Oczywiście nie kwestionuję tego co piszesz - powtarzam tylko, że w naszych kite'ach nic się nie dzieje i jestem przekonany że NKB szybko zareaguje na problem który poruszyłeś.

to opowiem - bo raczej nie przypomnę Tobie (ani Pegowi :lol:)
że NORTH 2002, 2003 i 2004 miał TURBO problemy z rozwalającymi się kajtami :idea:
dalej nie wiem - bo produkty North PRZESTAŁY mnie interesować w większym stopniu
poza testami wszystkich modeli, roczników i rozmiarów jakie wpadną mi ręce
czyli większości - bo z racji zawodu i stylu życia dość dużo mam okazji by wpadały..

GDZIE i KIEDY ta reakcja :?:

modeli 2002 to raczej już na spocie nie spotkamy

Obrazek

podobnie modeli 2003

Obrazek

ale 2004 się zdarza jeszcze - NIEMAL ZAWSZE przeszyty od tuby głównej po całości, w tym samym miejscu...

Obrazek

przemass pisze:Tylko że Ty masz na myśli posiadanie latawca przez prywatnego użytkownika...

..podobnie jak autem taksówkarzy jest Mercedes - a nie np Hyundai :wink:
..chyba że w Egipcie :hand:

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post02 sie 2009, 08:28

Wspaniała historia dziadku :!: Opowiedz jeszcze młodzieży bajkę o Wipice FreeAir i wszystkich przewagach Besta Waroo 2009 nad nią :lol: :lol: :lol:

Możesz też przy okazji opowiedzieć tę intrygującą historię o tym jak Best z dywanu na podłogę skakał gdy North produkował latawce TIRami :lol: :lol: :lol: Wiesz, ludziom z Northa zapewne jest baaardzo smutno z tego powodu, że obraziłeś się na ich latawce po tym jak Ci się model 2002 popruł...

Darku... Pogrążasz się... przepraszam: się TURBOpogrążasz :lol:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post02 sie 2009, 10:05

Choc nie az tak tragiczna ta historia to prawdziwa.Ja jako dawny uzytkownik moge powiedziec ze wtedy co Ziomek pisze prawie wszystkie firmy mialy problem "pekania" w 2004 north puscil bubla ktory swietnie latal jak na owe czasy ale wytrzymywal tylko sezon i nie problemem byl szew glownej tuby jak pisal Ziomek tylko rospadaly sie poprzeczne szwy (zbyt duze naprezenia a za malo wzmocnien) problem troche rozwiazywala 5 linka .North bez zadnych problemow i doplat na gwarancji wymienial wadliwe kitey na nowe(05) .05 nie bylo problemow z jakoscia ale slabo nosily 06 weszly juz pierwsze bowy w innych firmach i zostali z tylu chociaz ja bardzo lubialem rhino 6 .Szkoda tylko ze nie mozna bylo nim przywalic mocno w wode bo "osci " wychodzily przez poszycie. 07 mi ani rebel ani rhino nie podeszlo takie lokomotywy widzialem pare kiteow z rozlazlym szwem tuby glownej ale juz kiedys bylo na ten temat tak samo besty ozony i inne sie zdazaly .
Smieszne te rozwazania historyczne i sadzenie na tej podstawie o obecnym sprzecie .Podobnie mozna przeanalizowac historie innych firm .Dowodzi to teorie kolegi ze wszystkie kitey sa szyte przez ta sama chinke w tej samej fabryce poza nielicznymi szytymi przez tajke ale ta sama nitka :wink:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post02 sie 2009, 13:36

peg pisze:

Wspaniała historia dziadku... Pogrążasz się... przepraszam: się TURBOpogrążasz :lol:

na szczęście do ciebie leszczyku mam jeszcze ze dwa dna i grubą warstwę mułu :lol:

rolnik pisze:... ta historia prawdziwa...

w 2004 north puscil bubla ktory swietnie latal jak na owe czasy ale wytrzymywal tylko sezon i nie problemem byl szew glownej tuby jak pisal Ziomek tylko rospadaly sie poprzeczne szwy

NOTTH 2004 rozwalał się zarówno na tubach poprzecznych jak i przede wszystkim na głównej w okolicach środka...

kryzys

Post02 sie 2009, 17:25

ziomek przeszyj sobie banie
tak z dolu do gory , pamietaj aby dobrze szwy trzymaly zamow szwaczke besta ze srilanki :twisted:
pamietasz waroo 7 m, co sie lamalo?? i co best z tym zrobil NIC
WIELKIE NIC
TO TAK FIRMA DBA O KLIENTOW ?? wypuszcza na rynek spier....e latawce na ktorych mozna zginac bo lamia sie w powietrzu i zostajesz w czarnej D....
w norcie faktycznie byly pewne partie latawcow ktore mialy puszczajace szwy
ale wiekszosci przypadkow norht wymienial je na nowe lub placil za naprawe
zaraz bedzie riposta od zioma ale coz....
dyskujse czas zaczac

DUCZE
Kontaktowanie:

Post02 sie 2009, 18:05

kryzys pisze:dyskujse czas zaczac

Z Twoim poziomem, zaprezentowanym nam tu bardzo ładnie, może być ciężko.
:D

kryzys

Post02 sie 2009, 19:58

DUCZE pisze:
kryzys pisze:dyskujse czas zaczac

Z Twoim poziomem, zaprezentowanym nam tu bardzo ładnie, może być ciężko.
:D

ha
a jaki jest poziom tego forum?
ludzi ktorzy sie tu wypowiadaja?
bo z tego co czytam i wnioskuje to raczej niewielki

:idea:
wiec zeby z nimi porozmawiac trzeba sie znizyc do ich poziomu...no chociaz troche

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post02 sie 2009, 22:07

Ziomek. pisze:NOTTH 2004 rozwalał się zarówno na tubach poprzecznych ...

a temat Panie Kolego jest o REBELU 2010.... 6-8 lat to PRZEPAŚĆ w historii kite i ktoś tak doświadczony jak Ty powinien chyba o tym wiedzieć by nie chwytać się tak irracjonalnych a właściwie głupkowatych argumentów... mógłbym się także odnieść do wspomnianego przez Ciebie "dna i mułu" ale w przeciwieństwie do Ciebie zachowuję szacunek do swoich rozmówców nawet wtedy, gdy się z nimi nie zgadzam.

Rolnik pisze:Smieszne te rozwazania historyczne i sadzenie na tej podstawie o obecnym sprzecie

oczywista oczywistość.... ;)

ALOHA :!:

kryzys

Post02 sie 2009, 23:28

peg pisze:
a temat Panie Kolego jest o REBELU 2010.... 6-8 lat to PRZEPAŚĆ w historii kite

chyba ktos wpadl w dziure czasowa,i wbil sobie do glowy ze best to najlepsze latawce i na sile probuje zainteresowac tym innych
oczerniajac latawce innych firm uzywajac argumentow z przez 6/8 LAT to wybacz ale jest to nieco zalosne ...
nawet BARDZO ZALOSNE !

maniek1975
Postawił piwka: 2 razy

Post03 sie 2009, 21:34

Jestem za zakazem wypowiadania się na forum dla dystrybutorów :wink:Tym bardziej tych z problemami psychicznymi :lol: 2007 rebel dla mnie był pierwsza klasa. 2008 się zraziłem, choć co do serwisu gorąco polecam northa bo uszkodzone latawce wymieniali w tydzień nawet bez dopłaty na większy rozmiar. 2010 z chęcią bym przetestował :D

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post04 sie 2009, 07:29

Wracając do tematu, film promo z nowym Rebelem:
http://www.northkites.com/public/conten ... e_actual=1

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post04 sie 2009, 07:30