Slingshot REV - wrażenia po testach WAKE.PL

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 09:19

Grzechu pisze:ale jest na to patent.

ale jestes tajemniczy

chyba Ameryki nie odkryłem
że trzeba po prostu nie odpuszczać depowera do końca :idea:
i pozostawić kilka cm sznurka depowera luźnej :wink:

tylko w tym celu należy stuningować linki
i skrócić tylne
by kite mial wiecej mocy
tym bardziej ze oryginalne strymowany jest tak
ze ma za mało depowera do oddania

Jachuu - ne chciałbym by TEN topik stał się TESTEM Stopper-Bali
ale przyznasz że zbyt dobrze to jednak stopper OR nie chodzi :?:
niezbyt lekko..

pozdrawiam

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 09:26

Ziomek. pisze:z Twoich "obaw" wynika niezbicie że NIGDY Waroo 07 i nowszych w rękach nie miałeś :idea: :wink: :?:

:) Są tutaj pisarze ba a nawet konsultanci którzy widzieli Waroo w moich rękach :)
I powiem to otwarcie. Miałem Waroo w rekach i wiecej nie mam zamiaru na nim pływać. Totalnie żenujący latawiec dla mnie. Bar jest dla mnie słabiutki. Rozwiązanie z taśmą depowera jest mocno przestarzałe. Zrywka taka jak w SS była 3 lata temu a Ozone wycował sie z podobnej w zeszlym roku ;)
Ale każdy ma swoje gusta a o gustach ...............

Pozdro i jak to mawiaja spadam na wode ;)

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 09:28

Smokie pisze:
Ziomek. pisze:z Twoich "obaw" wynika niezbicie że NIGDY Waroo 07 i nowszych w rękach nie miałeś :idea: :wink: :?:

:) Są tutaj pisarze ba a nawet konsultanci którzy widzieli Waroo w moich rękach :)
I powiem to otwarcie. Miałem Waroo w rekach i wiecej nie mam zamiaru na nim pływać. Totalnie żenujący latawiec dla mnie. Bar jest dla mnie słabiutki. Rozwiązanie z taśmą depowera jest mocno przestarzałe. Zrywka taka jak w SS była 3 lata temu a Ozone wycował sie z podobnej w zeszlym roku ;)
Ale każdy ma swoje gusta a o gustach ...............

Pozdro i jak to mawiaja spadam na wode ;)

Nie żebym się wtrącał do tej kłutni :) ale zgadzam się ze Smokie na temat tego waroo :)
Pozdro

Ps. i tak zaraz ktoś powie że gówno wiem o kajtach ;]

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 09:34

to nie jest kłótnia tylko w miare rzeczowa dyskusja ;)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 09:40

Smokie pisze:to nie jest kłótnia tylko w miare rzeczowa dyskusja ;)

nazywanie jednego z wiodących na rynku kajtów
który z JAKIEGOŚ powodu jest w czołówce choćby ilośći kajtów na spotach światowych
żenującym
jest przyznasz mało "rzeczowe" :lol:

więc nie unoś się
"przepraszam" że śmiałem powiedzieć złe słowo
na "WASZE" kajty :idea:

szkoda że na kiteforum W OGÓLE krytyki się nie słyszy
każdy się"boi? :roll: :?:

bardziej rzeczowe byłoby gdybyś napisał DLACZEGO wg Ciebie Waroo jest "żenujący"?
jakież to jego cechy o tym decydują :idea:

a przypuszczenie że Waroo w rękach nie miałeś
wypływa z Twojej niewiedzy o działaniu stoppera Waroo
i niedowierzaniu że "nie odsunie się SAM"..

bobek_h
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 09:42

Smokie pisze:to nie jest kłótnia tylko w miare rzeczowa dyskusja ;)

I jak to na typową recenzje wypada X kajt jest zawsze porównywany do waroo :) A jak dla mnie to wszytko lata lepiej :)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 09:50

bobek_h pisze:I jak to na typową recenzje wypada X kajt jest zawsze porównywany do waroo :)

widzisz to co chcesz widziec..

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 09:57

Smokie pisze:

I powiem to otwarcie. Miałem Waroo w rekach i wiecej nie mam zamiaru na nim pływać. Totalnie żenujący latawiec dla mnie. Bar jest dla mnie słabiutki.

Musze sie wtrącić bo takie pird.... mnie wkur....

Dlaczego waroo jest zły??? bo nie kosztuje 5000zł i nie można sie z nim lansować na plaży???

Jak słysze takie opinie to mi sie przypomnają dwaj panowie z ostatniego wyjazdu do el gouny(Polacy żeby było wszystko jasne), jak zacząłem pompować moje waroo 14 (2006) to sie śmiali co to za trup..... tylko że ja pływałem a oni czekali na witr pijąc piwo(z tego co pamiętam codziennie byli ostro najwaleni, także jak zaczęło wiać to nie byli w stanie wejść na wodę :lol: ) oczywiście najpierw rozłożyli swoje zajebiste nowe latawce rocznik 2012. Tacy własnie ludzie najbardziej psioczą na Waroo...

Było nie było Waroo to czołówka (szczególnie pod względem sprzedaży) a o czymś to świadczy... :wink:

a tak pozatym nie spinajmy pośladów :lol: ...peace :wink:

PS: żeby nie było że offtop... Fajna recenzja Ziomek... zastanawiam sie nad SS w tym roku.. a przesiadam sie z Waroo tylko dlatego że nie ma już u nas dystrybutora :cry:

bobek_h
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 10:15

los bizonos pisze:
Było nie było Waroo to czołówka (szczególnie pod względem sprzedaży) a o czymś to świadczy... :wink:

I chyba tylko pod tym względem jest w czołówce :) Tylko sprzedaży i dobrego marketingu :D
pozdro

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 10:18

los bizonos pisze:
Smokie pisze:

I powiem to otwarcie. Miałem Waroo w rekach i wiecej nie mam zamiaru na nim pływać. Totalnie żenujący latawiec dla mnie. Bar jest dla mnie słabiutki.

Musze sie wtrącić bo takie pird.... mnie wkur....

Dlaczego waroo jest zły??? bo nie kosztuje 5000zł i nie można sie z nim lansować na plaży???
No właśnie, jak to teraz będzie z dystrybucja waroo na Polskę. Chodzi mi głównie o sprawy reklamacyjne, chociaz nie podejrzewam żeby było ich dużo. Jak kupię kajta u Ziomka, to u niego gwarancja? No i czy przez takie działanie Besta nie strać na sprzedaży ?
pozdr

Jak słysze takie opinie to mi sie przypomnają dwaj panowie z ostatniego wyjazdu do el gouny(Polacy żeby było wszystko jasne), jak zacząłem pompować moje waroo 14 (2006) to sie śmiali co to za trup..... tylko że ja pływałem a oni czekali na witr pijąc piwo(z tego co pamiętam codziennie byli ostro najwaleni, także jak zaczęło wiać to nie byli w stanie wejść na wodę :lol: ) oczywiście najpierw rozłożyli swoje zajebiste nowe latawce rocznik 2012. Tacy własnie ludzie najbardziej psioczą na Waroo...

a tak pozatym nie spinajmy pośladów :lol: ...peace :wink:

PS: żeby nie było że offtop... Fajna recenzja Ziomek... zastanawiam sie nad SS w tym roku.. a przesiadam sie z Waroo tylko dlatego że nie ma już u nas dystrybutora :cry:

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 10:31

bobek_h pisze:
los bizonos pisze:

I chyba tylko pod tym względem jest w czołówce :) Tylko sprzedaży i dobrego marketingu :D
pozdro

może rozwiniesz swoja myśl, bo opnia "NIE BO NIE" do mie nie trafia..

PS:jakoś nie przekonuje mnie opinie kogoś kto ma w avantarze logo znanej firmy... jakoś nie wiem dlaczego kojarzy mi sie to z wielką naklejką NIKE na tylnej szybie malucha :lol:

bobek_h
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 10:43

los bizonos pisze:
bobek_h pisze:
los bizonos pisze:

pozdro

może rozwiniesz swoja myśl, bo opnia "NIE BO NIE" do mie nie trafia..

PS:jakoś nie przekonuje mnie opinie kogoś kto ma w avantarze logo znanej firmy... jakoś nie wiem dlaczego kojarzy mi sie to z wielką naklejką NIKE na tylnej szybie malucha :lol:

po pierwsze to nigdzie nie napisałem "nie bo nie" bo w ogóle dałem tylko teze bez argumentów xD

:) Nie przejmuj się moim avatarem, nie bede tu waroo porównywał do nobile :P Bo to inna klasa troche, cały sezon szkoliłem na northcie, troche na gaastrze, ale też pływałem na paru latawcach które wymienione będą w magazynie KS (A nie które tam się nie znajdą :) ). Miałem także przyjemność a może nieprzyjemność pływania na waroo. Strasznie nie pasuje mi ten latawiec do mojego stylu pływania. Od razu mówię pływałem na 06 i 07, także nie wiem może na ten rok poprawili i już są znośne te latawce. Wszystkie wady tych latawców są tu na forum, także ameryki żadnej nie odkryje. Strasznie ale to strasznie nie podoba mi się w tym latawcu fakt że nawet jak napompuje ten latawiec tak mocno jak jest to możliwe, zejdzie troche powietrze, i już wieje ci z drugiej strony i latawiec się składa, i spada, to jest niedopuszczalne:) Oczywiście mówie o warunkach overpower, bo takie preferuje najbardziej. Drugą wadą jak dla mnie to podpięcie pod linke sterującą, gdy Ci tak kajcik robi pełno kajtloopów :D ale to wada raczej dla początkujących, bo ja i tak podpiął bym pod chickena i po problemie. Natomiast jeden z głównych atutów i chyba jeden z nielicznych to zakres wiatrowy, może nie najlepszy ale napewno dobry, z tym że trzeba uważać z górą żeby nie miał czegoś takiego, co tu na forum nazwali meduzowaniem ?:D czy jakoś tak:P
Pozdro

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 10:46

Zlinczujcie mnie, zwłaszcza za to, ze nie kojarzycie nawet pewnie dokladnie baru Cabrinha.

Czekam, aż Sling, Best, Ozone wymysla prostsze zrywki, no ale skoro możn sobie utrudniać wielkimi plastykami i srubkami :roll:

Stoper? Wg mnie poprawiona w 2007 wersja, ktora została w 2008 i będzie również w 2009 jest ok, choc powiem, ze Gumka ze Slinga i Liquida całkiem mi sie spodobała :wink:

Kolorowych linek pod katem amatrow chyba nie musimy omawiac, choc mozna miec zdanie, ze sa zbedne, niech bedzie.

Niestety na KJ nie wpadł mi w rece Ozone, bo zabrakło wiatru ale REV Very Nice :idea:

grzechu
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 10:54

Ziomek. pisze:
Grzechu pisze:ale jest na to patent.

ale jestes tajemniczy

chyba Ameryki nie odkryłem
że trzeba po prostu nie odpuszczać depowera do końca :idea:
i pozostawić kilka cm sznurka depowera luźnej :wink:

Ale ja wcale nie o depowerze tylko o zacinającym się barze gora/dol na halsie.

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2008, 11:05

i znowu się zaczyna dyskusja ten lepszy ten gorszy itp. a przecież każdy lubi to co ma, i każdy ma swoje upodobania

Wróć do „Recenzje & Opinie”