q.... to ja jakiegos innego thorna mam..... albo nobilasa.
zobilem sobie takie osobiste porownanie parametrow dech thorna 133 i 666 132
w obu deskach mam stance ustawiony mam maksymalnie szeroko i w obu jest taki sam =56, ale to wlasnie na 666 zdarza mi sie fiknac do przodu.... i to nie tylko przy ladowaniu. z chlapaniem tez jakos na thornie nie mialem problemu, co do twardosci to obie dechy nastawione sa na max power i sa to dechy stosunkowo twarde, twardosc maja bardzo podobna ale inny jest rozklad ugiecia - to akurat thorn jest minimalnie bardziej miekki.
co do ostrzenia mam wrażenie ze minimalnie lepiej radzi sobie nobilek.
strapy i pady tu sie zgadzam w thornie w moim przypadku lepiej trzymaja, chociaz przymierzajac na brzegu jest wrarzenie ,ze moze byc odwrotnie.
waga obu desek jest bardzo zblizona , na lape nie do rozroznienia.
zmierzona szerokosc : t - 41 , 666 - 41,1
rocker t - 3,1cm , 666 - 2,7 cm , w przypadku nobila bardziej regularny, thorn - w srodkowej czesci mniejszy na tipach wiekszy.
wykonanie : nobilek jest bardziej technologicznie zlozony-
rdzen:666- drewno , honeycomb , thorn - pelny drewniany , klejony
laminat : 666 - szklo+ wlokna kevlar i carbon , thorn - szklo i carbon
grafika : sprawa wzgledna , thorn jeden wariant , 666 - 5 wersji kolorystycznych
jezeli ktos ma ochote i chwile czasu zeby porownac dechy i stwierdzic , ktora lepiej pasuje zapraszam
jak widac outline identyczny jedynie na tipach thorn ma efektywna krawedz dluzsza
rocker- w nobilku (na górze) bardziej rowny , w thornie mniejszy w srodkowej czesci , wiekszy na tipach
flex - jak widac w 666 decha ma stosunkowo twarde tipy , mocniej pracuje srodek deski , thorn - bardziej pracuje na tipach
thorn jak widac jest minimalnie miekszy od szóstki