C L A S H KITEBOARDS ! Genialne deski wywodzące się z rodziny BALANCE - Alvaro pro model - ktoś ma/zna?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post11 lut 2013, 12:39

No to jak bedziesz myslec o przesiadce, to.... :thumb:

phpBB [video]

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2013, 13:13

a czyli ich decha kosztuje 250Euro na starcie, a drugie 250euro wynosi transport? No muszę przyznać, że oryginalna filozofia ;)

Filmik pokazujący jak producent chce wyrwać większą kasę, sprzedając dechę po cenie rynkowej ;)

Awatar użytkownika
NEMO
Deska: C.L.A.S.H. 138
Latawiec: Dice 10m, RS 14m
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 6 razy

Post17 lut 2013, 18:56

Czekam na swoja 134 Clasha i przeszukując sieć natknąłem się na ciekawe info.
Czyżby Polak projektował grafike dla Alvaro? Na to wyglądą, spójrzcie na pozostałe jego prace :twisted:
http://www.behance.net/gallery/-Clash-R ... re/1480287

Awatar użytkownika
NEMO
Deska: C.L.A.S.H. 138
Latawiec: Dice 10m, RS 14m
Postawił piwka: 8 razy

Post26 lut 2013, 18:25

Niezłe wideo, czy ktoś z Was już pływał na nich?
Jakieś porównanie w stosunku do Balance?
phpBB [video]

Awatar użytkownika
gruluk
Deska: Clash 138
Latawiec: Best TS 12 & 9
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post26 lut 2013, 18:49

:thumb: Moja czeka na testy.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post26 lut 2013, 19:22

onzo pisze:a czyli ich decha kosztuje 250Euro na starcie, a drugie 250euro wynosi transport? No muszę przyznać, że oryginalna filozofia ;)

dla mnie jeśli kosztowałaby pół erło - a transport 495 i pół -to i tak w sumie daje to pińcet - a to nadal sporo mniej od topowych desek topowej konkurencji
ze wszystkimi Nobilami poza NBLem na ten przykład..

onzo pisze:
Filmik pokazujący jak producent chce wyrwać większą kasę, sprzedając dechę po cenie rynkowej ;)

"No muszę przyznać, że oryginalna filozofia ;)" - jeśli nadal SUMA wychodzi 500 to nie do końca jest to WIĘKSZA kasa od wspomnianych +600 erło konkurencji :wink:

NEMO pisze:Niezłe wideo, czy ktoś z Was już pływał na nich?
Jakieś porównanie w stosunku do Balance?

tak, sporo osób na niej pływało, nie słyszałem głosów przeciw..

a to Jacek..

Obrazek

Obrazek

a to Junek..

Obrazek

Obrazek

i mówi że:

Obrazek

a to Tomcio:

Obrazek

ja od zimy w Polsce

Obrazek

po "zimę" w Brazylii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

spoko w strapach i bez :wink:

Obrazek

ale nie wiem - nie wiem, waham się :lol:

Obrazek

:wink:

peace

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post26 lut 2013, 19:40

Hm, a te deski za pińcet euro nie sa gołe bez strapow ? wtedy cena sie wyrownuje do konkurencji ;)

Jakis czas temu te deski byla fajna promocja, jak byly po 400E.

A swoja droga fajnie by bylo ta deche sprawdzic, bo kumpel bardzo starego balance zachwalal. Co prawda deski lubimy diametralnie rozne .... ale sprobowac nie zawadzi. Tylko ze, ze wydajac tyle kasy ..... fajnie by bylo hadlowa sprawdzic, ktorego w PL nie ma jak :wink:

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post26 lut 2013, 23:24

Wrogu pisze:Hm, a te deski za pińcet euro nie sa gołe bez strapow ? wtedy cena sie wyrownuje do konkurencji ;)

strapy, pady a nawet finy są w komplecie... tylko rączki nie dają ;)

promo po 400€ było do końca stycznia, bo w marcu ma się pojawić model 2013

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post26 lut 2013, 23:45

A to zwracam honor :) Wtedy faktycznie cena konkurencyjna. A w promocji bardzo konkurencyjna (byla).

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post27 lut 2013, 01:39

Wrogu pisze:Hm, a te deski za pińcet euro nie sa gołe bez strapow ?

.....

nie gołe i wesołe :wink:

strapy i padsy dodawane do C L A S H są nader udane, o moich do tej pory ulubionych IFS PRO od Nobile zapomniałem
C L A S H padsy są bardzo dobrze zbalansowane komfort/kontrola - nie za miękkie - nie za twarde
do tego strap i pads jest wykonany z dziwnego materiału, który gdy mokry - nie pozwala na wysunięcie się nogi - co miewa czasem minusy - ale raczej jest duużym plusem..
BARDZO podobne (niemal identyczne) do kompletów dodawanych do desek BEST - co mnie jakoś nie dziwi..

Wrogu pisze:
A swoja droga fajnie by bylo ta deche sprawdzic, bo kumpel bardzo starego balance zachwalal. .... ale sprobowac nie zawadzi. .....

..też mnie to nie dziwi - od czasu wyjścia BALANCE - a później wywodzących się bezpośrednio od nich zarówno ARMAD BEST'a jak i teraz C L A S H Alvaro - czyli desek mocno zbliżonych do siebie (zwłaszcza BALANCE i ARMADA są ..identyczne - bo C L A S H się różni w WIELU miejscach - krawędź, kanały, rocker choćby..) - INNE deski mnie osobiście niezbyt interesują..

FilipN pisze:strapy, pady a nawet finy są w komplecie... tylko rączki nie dają ;)

nie ma problemu - jako dealer 8) C L A S H w Polsce - w razie potrzeby dorzucę po trzy rączki do każdego C L A S H a, a jak ktoś pod wiązania chce - to i cztery :wink:

peace

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post27 lut 2013, 10:27

Ziomek. pisze: a jak ktoś pod wiązania chce - to i cztery :wink:

peace

to tam w te dziurki na końcach deski sie wkręca wtedy?

Awatar użytkownika
ronino
Postawił piwka: 19 razy
Kontaktowanie:

Post27 lut 2013, 11:45

Smokie pisze:
Ziomek. pisze: a jak ktoś pod wiązania chce - to i cztery :wink:

peace

to tam w te dziurki na końcach deski sie wkręca wtedy?

od dołu zamiast finów :P

mkmiec
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post28 lut 2013, 10:58

Szkoda, ze Ziomek zmieniles temat i pierwsze info...ale niech bedzie ;P

Balance to byl Balance i zawsze bedzie Balance.

A Clash to Clash i tyle. Inaczej mi sie kojarzy. Moze ta sama fabryka i deska ma podobna konstrukcje. Ale juz nie jest to ten sam 'image'.

Dlaczego zmiana...mam swoja opinie, wiedze i doswiadczenie, ale to nie na forum! ;)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post28 lut 2013, 13:26

mkmiec pisze:Szkoda, ze Ziomek zmieniles temat i pierwsze info...ale niech bedzie ;P

Balance to byl Balance i zawsze bedzie Balance.

A Clash to Clash i tyle. Inaczej mi sie kojarzy. Moze ta sama fabryka i deska ma podobna konstrukcje. Ale juz nie jest to ten sam 'image'.

Dlaczego zmiana...mam swoja opinie, wiedze i doswiadczenie, ale to nie na forum! ;)

..prawdę piszesz, BALANCE do dziś są deskami lepszymi od większości TOP konkurencji
dziwnym nie jest, że kilka ostatnich sztuk, które nam zostało w bazie nie stygnie pod nogami instruktorów i wypożyczających - gdy nie będę wymieniał JAKIE aktualne najnowsze brokatowe :wink: modele i firmy zostają w "parku maszyn :wink:

słowo Balance = pozytyw
słowo Clash = niekoniecznie..

Image?
podstawą Balance był jednak Alvaro Onieva, który po "clashu" z BESTem - kontynuuje swój projekt pod marką C L A S H
stąd zmiana tematu topiku..
Balance - przestał istnieć, a jest kotynuowany w niemal identycznej desce ARMADA BESTa - co mnie cieszy, bo wszystkie inne modele desek BEST wcześniej i chyba wszystkie pozostałe do dziś to ..umówmy się: PADŁO :? ..może poza PROFANITY , która nieźle nadaje się, ale wyłącznie pod wakeboard - pod buty na kite , mimo najszczerszych chęci - NIE :idea:

Obrazek

nawet logówki obu firm są:

Balance 2009

Obrazek

Balance 2010

Obrazek

Balance 2011

Obrazek

C L A S H

Obrazek

..czaszka w bandamie..

..o tym , że masz SWOJĄ opinię - WIEM , ZAWSZE miałeś, i ZAWSZE była ona mocno obiektywna, mimo związków z marką..
ja też mam swoją opinię co do desek C L A S H , i jak KAŻDA rzecz , jakiej używam, potrafię dostrzec w niej "wady" - czy cechy, które wyśubowane w jednym kierunku na wielki plus - muszą wiązać się z "kosztem" z drugiej strony
..jeśli ktoś na forum oczekuje jedynie piania z zachwytu nad czymkolwiek/wszystkim? to jak wiadomo nie od wczoraj : nie spod TEGO nicka :hand:

na plus w stosunku do Balance i większości innych blatów - C L A S H 'owi na pewno wychodzi JAKOŚĆ i WYTRZYMAŁOŚĆ , pamiętasz jak lubiły się rozwarstwić Balance, zwłaszcza z ostatnich lat produkcji, podobnie jak zdarza się to Armadom i większości innych marek.. ale o tym ..ciiii :naughty:
są "brokatowe" modele, za najcięższą pengę, które z namaszczeniem należy z quivera wyciągać, by nie porysować :roll: :?

dużo by gadać..

peace
Ostatnio zmieniony 03 mar 2013, 23:31 przez Ziomek., łącznie zmieniany 1 raz.

mkmiec
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post28 lut 2013, 15:01

no, duzo mozna by drazyc temat... Tak pamietam ostatnie dechy Balance - niestety ta wpadka z eksperymentowaniem z aluminium - byla waznym jednak smiertelnym ciosem dla tej marki.

Balance byl dla mnie czystym undergroundem, ktory sie rozwinal po prostu przez 1. MEGA deche i mial jedynie 2. mega edycje.

Clash rozwija sie inaczej, zwlaszcza na FB... - blat jednak napewno jest spoko! Wiecej porozmawiamy jak sie spotkamy na zywo ;)

Wróć do „Recenzje & Opinie”