SLINGSHOT LINK - PłYWAł KTOś JUż NA TYM!!!

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
kiki
Kontaktowanie:

Post28 paź 2006, 19:48

SLINGSHOT LINK - PłYWAł KTOś JUż NA TYM - 9 i 12m2!!! PROSZ O SZCZEGUłOWE OPINIE Z PłYWANIA!
pozdrawiam
Grzesiek

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post28 paź 2006, 21:59

Cateto

Post01 lis 2006, 23:51

tak plywali. bylem swiadkiem jak przedstawiciel slingshota w tarifie przy pierwszym tescie w obecnosci hiszpanskiego importera, bardzo dumnego z nowego produktu rozerwal go na pol!i to nie przez uderzenie o wode czy cos takiego-po prostu przy mocnym szkwale-ok 40wezlow- latawiec wskutek naprezenia SAM PEKL W CZASIE LOTU!!!troche sie zawstydzili chlopaki:))

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej

Post02 lis 2006, 07:44

Cateto pisze: SAM PEKL W CZASIE LOTU!!!troche sie zawstydzili chlopaki:))

czy to oznacza ze wszystkie LINKI pękają w locie :?: :wink:

Sam w tym sezonie byłem świadkiem rozerwania się dwóch nowiutkich (dopiero, co wyjętych z foli) szmat w czasie lotu. Dodam ze były to szmaty dwóch różnych firm...

Wystarczyło wyjąc następne z torby i pływać, poprostu zdarzaj się wadliwe sztuki...

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post02 lis 2006, 07:47

Ten z miedwia faktycznie jest jakis inny :? ale w pekanie to nie chce mi sie wierzyc

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post02 lis 2006, 09:07

Ja w tym sezonie byłem świadkiem jak w czasie lotu bez przyczyny pękł na pól Torch.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post02 lis 2006, 09:12

Elo

ten kolo z Torchem 12 to ja Rozerwanie nie nastapilo bez przyczyny Nie wiem jak to mozliwe ale z z ucha odlecial pigtail z linka i latawiec zapierd... kiteloopa centralnie w plaze co zaskutkowalo rozdarciem

fakt faktem ze wysluzonych szmatach moze nastapic pekniecie w nowych to co najmniej dziwne

Cateto

Post02 lis 2006, 17:18

czy to oznacza ze wszystkie LINKI pękają w locie ?

sadze ze nie, ale temu zdarzylo sie to na pierwszym oficjalnym tescie-chyba trudno o gorsza wtope:)

sławuś
Kontaktowanie:

Post02 lis 2006, 19:51

Hmm, być morze nie tyle pęka pigtail czy coś tylko niektózy czasem źle podpinają linki albo nie dociągają i zdaża się że poprostu się wyplącze, Sam widziałęm w tym roku jak agent przyszedł na plażę z nowym Vegasem, dziarsko go rozłożył podpioł linki, założył trapez, chwile pochodził wkółko plaży poczym poprosił żonke by mu latawiec wystartowałą, a żę kobita pływać nie pływała to nie zauważyłą że gościu potpiął co było dość zabawne bo wszcy się zbiegli na plażę jak się zaczęło, Uwaga: linkę sterującą pod linkę mocy, linkę mocy pod linkę piątego elementu a piąty element pod sterującą:) Jak się Kite znalazł w powietrzu to naprawdę, trudno to było opisać, a skończyło się tak że gość zrobił 2 kiteloopy szorując dupą po plaży a następnie (i na szczęście się wypioł) a Vegas "spokojnie" opadł na Tabliczkę "Kite Zone" robiąc w Tubie głuwnej piękną dziórę... Podobno chłopaki które łatały Kondoma powiedzieli żę takiego rozdarcia jeszcze nie widzieli:]
Ale cóż, takie życie jak się nie ma kolorowych linek"D

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post02 lis 2006, 20:04

Niestety niektóre latawce z pierwszej partii LINK'ów, które opuściły fabrykę były wyposażone w błędnej długości linki bridle'a co sprawiło, że zachowanie się latawca w powietrzu znacznie odbiegało od poprawnego. Upgrade z poprawną długością linek [w kolorze czerwonym], który eliminuje te przypadłości zostanie wysłany do wszystkich użytkowników w ciągu najbliższych tygodni. Biorąc pod uwagę jak ważne jest prawidłowe dopasowanie wszystkich linek w latawcach typu bow i w jak dużym stopniu wpływa to na zachowanie się latawca, proponuję poczekać z jakimi kolwiek opiniami na temat LINKa, aż każdy będzie miał okazję zainstalować upgrade ;).

kiteboarder.co.uk pisze:Yes, we have had problems regarding the Link and how it over fly's its
self and as of this moment the R&D team is in the finishing end of
making a new 4-line bridle kit. The new kit will fix the over flying,
jelly fishing and will help in reverse launching. Basically it will
turn your Link into the Link it was suppose to be. The only problem is
that the kits won't be in for another couple weeks but they are on full
speed ahead at the factory.

Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post02 lis 2006, 21:27

Slawus ,widze ze jestes wszystkowiedzacy ..............Zanim urwala sie linka udalo mi sie malenka chwile poplywac co przy zle podlaczonych linkach byloby raczej niemozliwe

sławuś
Kontaktowanie:

Post02 lis 2006, 22:23

Belzebub_Wro pisze:Slawus ,widze ze jestes wszystkowiedzacy ..............Zanim urwala sie linka udalo mi sie malenka chwile poplywac co przy zle podlaczonych linkach byloby raczej niemozliwe

A czy ja mówię że ty źle podłączyłęś?, poprsotu to się zdaża ludziom czasem, stąd anegdotka:P Urwać to jedno a odplątać to drugie nie?
Pozatym można pływać np przy innym wenzełku niż kluczka(w standardowym układzie - pentla i kulka) chodź nie wiadomo jak to się to skończy, był jeden kursant co podłączył linkę (w north buster 06) na zasadzie że przełożył kulkę przez pentelkę, następnie okręcił ją o 180 stopni i zadowolony przełożył jescze raz... naszczęście ktoś zauwałył to w pore...

Wróć do „Recenzje & Opinie”