Plywalem na Vision 2015 i na Asylum 2014. Jak dla mnie Vision przyjemniejsza pod wzledem komfortu. Ale plywalem na 140cm a mam 105kg wiec Asylum 136 byla troche mala w odczuciu i sporo energi tracilem na trzymaniu wysokosci. Obie deski chodza pod buty i strapy i szczerze to nie powiedzialbym ze jest miedzy nimi jakas wielka roznica. Vision ma mniejszy rocker i dzieki temu o wiele latwiej sie na niej ostrzy ale Asylum robila mi problemy ze wzgledu na rozmiar i wakowe finy przy turbo czopie na chalupach. Jak szukasz twardej deski pod wakestyle to Asylum jak latwiejszej do plywania to Vision.
Osobiscie bylem mocno zdecydowany na Vision pod strapy, wybicie z krawedzi jedno z lepszych i dla mnie to super deska ale ze skoki z POPa to u mnie poczatki to pewnie nie dostrzeglem wszystkich wad i zalet.
Jedno co to strapy sa beznadziejnei warto pomyslec o innych np north NNT. Ostatecznie przeplynalem sie przypadkowo na Clashu V2 i finalnie kupilem ale gdyby nie Clash to Vision bralbym na pewno.
Z tego co pamietam to chlopaki z kite24.pl maja fajne ceny i warto ich podpytac.
pozdrawiam
LL