Kupiłem rpma 12m w tym roku (2013 model) i jestem mega zadowolny! Nauczyłem się na nim pierwszych raley, backrolli i skoków. Masz mnóstwo ustawień, zarówno na nośnych, sterówkach i tipach. Może chodzić szybko lub wolno w zależności od tego jak wolisz. Bardzo przyjemna latawka, do początków freestyle nadaje się idealnie ! Można mieć pretensje do drążka bo zdecydowanie lubi zostawiać odciski, ale taki urok barów slinga. Po kilku pływaniach można się przyzwyczaić

Dolny zakres powiem średni, bo dobre pływanie zaczyna się dopiero od stablinych 12knts bez wachlowania, górny zakres - bardzo wysoki. Dobrze zachowuje się przy skrzwałach, nie szarpie.
Co do unhooked - również dopiero na tym latawcu zacząłem robić wypinke i nie mam do czego się przyczepić. Co prawda uciekał mi czasami do zenitu, ale to moja wina a nie latawca oczywiście. Polecam przestawić tipy na najwolniejsze ustawienie, wtedy stabilniej się trzyma tam, gdzie chcemy i tak nie ucieka do zenitu. Do rrd się nie wypowiem, bo nie pływałem. Ale ja z rpma jestem zadowolny i polecam

Sent from my iPhone using Tapatalk