wow nowy bar :)

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
mic001
Kontaktowanie:

Post22 lut 2006, 09:49

Myślę, że bar typu H stał się hitem sezonu przejściowego między snowkitem a kitesurfingiem. Ja wreszcie skompletowałem latawiec, już chciałem narty podpinać a tu się pole roztapia, ale nie jestem zrozpaczony ..... zrobię sobie bar typu H do mojej małej naski i poznam nowe doświadczenia tak szeroko rozreklamowane tym postem.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post22 lut 2006, 09:57

Z niecierpliwością czekamy na recenzję :)

Ze szczególnym uwzględnieniem możliwości manewrowych. Chodzi o to żeby opisać możliwości na manetkach i na barze typu H, na czym lepiej kręci itp itd. Bo na pewno fajnie się jeździ z tym bo się łapy nie męczą itp itd. tylko czy ten bar nie ogranicza mozliwości manewrowych?

tylko tyle chce wiedzieć.

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post22 lut 2006, 15:35

ale czy bar H trzyma sie wewnatrz czy na zewnatrz?

biorąc to na logike to jesli złapie bar wewnatrz za poprzeczna rurke to ciezko bedzie mi utrzymac w odpowiedniej pozycji linki sterujace (hamulec) z racji ze latawiec raz ma tendencje wyciagani ich do góry a innym razem odwrotnie za mocno moga sie luzowac chodzi mi o ten ruch który wykonuje sie na manetkach nadgarstkiem. Z drugiej strony jesli złapie go za rurki pionowe to jaki sens ma łaczenie ich poprzeczką? skoro wyjdzie na to samo co manetki poza tym ze pewne ruch beda ograniczone a jedynym plusem moze byc to ze przy dopieciu sie do baru bedzie sie miało wrazenie ze steruje sie na sztywno tak jak na barze 4 linkowym ?

jestem w błedzie czy nie???

mic001
Kontaktowanie:

Post22 lut 2006, 21:26

Ojej, ale teoretyzujesz, w praniu wyjdzie ;)

A tak poważnie (ale nie za bardzo poważnie) to kluczowa wydaje się ta linka trapezowa z której się nabijaliście. Podpinasz bar do haka (najlepiej jak trapezowa jest zsunięta w jeden punkt na środek) i ręką albo lewą albo prawą (trzymasz na zewnątrz) ściągasz poprzeczkę jednocześnie obracając wokół osi baru regulujesz czy ściągasz hamulce czy nie przez to, że są spięte można to robić tylko jedną ręką.

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post22 lut 2006, 21:52

jak przeciez to istotna sprawa bo przecierz jak masz manetki to specialnie ładujesz linke (główbna) miedy palec wskazujacy by było wygodniej i łatwiej sterowac nie trzymasz manetek w połowie a tu jak byk masz połaczenie idealnie posrodki to trzymajc poprzeczna czesc baru musisz miec niezły scic w dłoni by utrzymac go w odpowiedniej pozycji.

mic001
Kontaktowanie:

Post22 lut 2006, 22:06

Sie spróbuje, sie zobaczy ale na razie zima na chwilę wróciła to szkoda czasu na bar H.
Pozdrawiam

dominik

Post16 maja 2006, 23:37

NA JEDNYM ZE ZDJEC JEST PODOBNY BAR
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN
A NA FILMIE (TEN Z LEWEJ) WIDAC TAKI SAM BAR http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN

Wróć do „Recenzje & Opinie”