LOU WAINMAN HAWAII

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Biały
Kontaktowanie:

Post12 sty 2011, 16:13

Wainman Hawaii pisze:Marcin, napisz prosze maila z adresem do wysylki na poland(at)wainmanhawaii.com - z checia podeslemy Ci kulke - free of charge! :)
Nowe kitey maja byc gotowe na przelomie kwietnia/maja. Spodziewac sie mozecie nowych wypasionych grafik, rozmiarow, a takze baru! :thumbsup:
Wiecej info wkrotce!

Wainman Hawaii Poland

To jest dopiero firma, sami się zgłaszają i sami wysyłają :clap:

Awatar użytkownika
blow22
Deska: SU-2,77project
Latawiec: north rebel
Postawił piwka: 1 raz

Post12 sty 2011, 18:52

Polecam!Mi wysłali 5 linkę za darmo której mi brakło .Króliki górą !!!! pozdro

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post13 sty 2011, 01:11

blow22 pisze:Polecam!Mi wysłali 5 linkę za darmo której mi brakło .Króliki górą !!!! pozdro

no powiem obiektywnie..., że takie podejście do klienta to nie zdarza się na co dzień :thumb: nie dość że 3 dni po poście skierowanego generalnie "do wszystkich" gościu otrzymuje pomoc od firmy bezpośrednio, to jeszcze free :idea: wiadomo, że ta kulka ma "wartość" materiałową 0,0001 zł, ale widziałem "takie" kulki w cennikach niektórych firm po 20-30 pln :?: :?: :?: , sam zresztą kupowałem:) spoko , dam radę, ale takie drobne-małe sprawy de facto świadczą o jakości marki :idea:
dla mnie rewelacja, polecam za przykład innym firmom :!:

pozdrawim

stiv a

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post13 sty 2011, 10:38

Podłączam się zdecydowanie do postów przedmówców. Nie dość, że firma poniekąd sama odnajduje (na forum) problemy użytkowników swojego sprzętu, to jeszcze nic sobie nie nalicza za drobną pomoc. Nic tylko pogratulować :clap: :)
Temat znam niestety z autopsji, bo całkiem niedawno też byłem w podobnej sytuacji i potrzebowałem nazwijmy to "drobnostki", ale niestety nie miałem tyle szczęścia co kolega. Producent mojego sprzętu ani mnie sam nie odnalazł :lol: ani nie zaproponował podesłania elementu w gratisie :lol: a to raczej ja musiałem szukać dookoła i dopytywać się u różnych dystrybutorów potrzebnych części, którzy liczyli sobie za nie konkretną sumkę. Na szczęście z pomocą przyszli koledzy forumowicze, którzy podsunęli mi pomysły z ewentualnymi zamiennikami, dużo tańszymi od oryginałów :idea: :)

Pozdro

Awatar użytkownika
targetti

Post17 sty 2011, 12:05

Wainman Hawaii pisze:Marcin, napisz prosze maila z adresem do wysylki na poland(at)wainmanhawaii.com - z checia podeslemy Ci kulke - free of charge! :)

Witam

Bardzo dziękuję za podesłany gadżet :) Dzisiaj otrzymałem kopertę... w środku miła niespodzianka. Kulka razem z rzepem i pętelką :)

Obrazek

Raz jeszcze wielkie dzięki za bezinteresowną pomoc :!:

Pozdrawiam
Marcin

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2011, 12:09

mam takie pytanko. Dla osoby ważącej 75kg jaki jest górny zakres WH 7-meczki??

Awatar użytkownika
targetti

Post17 sty 2011, 12:26

Witam

Poniżej przedstawiam w jaki sposób można poprawić bezpieczeństwo baru.
Jednocześnie ostrzegam, że nie biorę odpowiedzialności za skutki jakie mogą powstać w wyniku zastosowania ww. rozwiązania.

1. Zmieniamy kolejność podpięcia linek nośnych tzn. 7m + 17m (a nie jak do tej pory 17m + 7m).
2. Na jedną z linek nośnych wkładamy kulkę (będzie to tzw. stoper ball).
3. Modyfikujemy podpięcie linek jak na rysunku.
4. Mini 5th line podpinamy pod leash.
5. W momencie aktywacji chicken loopa latawiec zostaje na 1 lince nośnej, bar ucieka nam na odległość 7 metrów.

Obrazek

Szczerze powiem, to nie próbowałem jeszcze jak działa mini 5th line.
Jak się zacznie sezon to wypróbuję obu opcji i dam znać jak działają .
Być może nie będzie potrzeba nic zmieniać :D

Pozdrawiam
Marcin

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2011, 19:37

tomi pisze:mam takie pytanko. Dla osoby ważącej 75kg jaki jest górny zakres WH 7-meczki??

Ciężko obiektywnie powiedzieć :roll:
Ja przy wadze 75 kg spokojnie przy 40 kts - góra to chyba zdrowy rozsądek :wink:
pozdro

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post17 sty 2011, 22:01

Obrazek

Hej

Jeżeli mini 5th line przechodzi przez otwór w barze (ten przez który porusza się linka centralna baru) to musisz wywalić tą 1 od dołu kulkę - inaczej po odpaleniu zrywki bar zamiast odjechać te 7 metrów odjedzie tylko 40 cm zatrzymując się na 1 kulce.

Pewnie tak zrobiłeś w swoim barze, ale lepiej to dokładnie narysuj by kogoś nie spotkała na wodzie niespodzianka :)

Pozdr
Lussik

Awatar użytkownika
targetti

Post17 sty 2011, 22:19

Lussik | EASY Surf Center pisze:Jeżeli mini 5th line przechodzi przez otwór w barze (ten przez który porusza się linka centralna baru) to musisz wywalić tą 1 od dołu kulkę - inaczej po odpaleniu zrywki bar zamiast odjechać te 7 metrów odjedzie tylko 40 cm zatrzymując się na 1 kulce.

Pewnie tak zrobiłeś w swoim barze, ale lepiej to dokładnie narysuj by kogoś nie spotkała na wodzie niespodzianka :)

Witam

Rys. zrobiony został schematycznie. Małymi kropkami zaznaczono połączenia linek. Po odpaleniu zrywki linka na 100% przejdzie przez otwór w barze. Jak zrobię tą modyfikację w swoim barze to zrobię dokładniejsze zdjęcia :) Wtedy będzie wszystko jasne (z rys. słabo to widać).

Patent na 100% działa. Tylko nie wiem czy jest w ogóle potrzebny :)

Pozdrawiam

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post17 sty 2011, 22:24

Hej
Po odpaleniu zrywki linka na 100% przejdzie przez otwór w barze.

No to że linka przejdzie to nie wątpie - ale pierwsza od dołu kulka już nie...

No ten patent da ci tyle że po użyciu zrywki będziesz mógł na wodzie odpalić ponownie latawiec a linki się nie poplączą, więc raczej przydatna sprawa :)

Pozdr
Lussik

Awatar użytkownika
targetti

Post17 sty 2011, 22:34

Pierwsza kulka od dołu już nie przejdzie - to się zgadza.
Ale 7m linka przejdzie przez bar. Bar zatrzyma się tam gdzie supeł na górze (tzn. nie wyciągnie się dalej bo zatrzyma go kulka na górze). Zresztą ta druga kulka na górze nie jest potrzebna bo bar zatrzyma ta na dole.

Tak jak mówiłem, jak zrobię foto to wszystko będzie jasne.

Linka i kulka zostanie zamocowana tak ja na tych fotach (teraz już wszystko jest jasne):

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
targetti

Post21 sty 2011, 08:16

Witam

Mam pytanie do użytkowników Wainmanów.

Do tej pory (było to zaledwie kilka sesji) pływałem na swoim BOSS-ie w ustawieniu:
- front lines: downwind/slow
- rear lines: fast

Zależało mi na jak najwyższych skokach oraz umiarkowanych siłach na barze.

Obrazek

Jakie są wasze wrażenia z innych ustawień?

Teraz planuję spróbować takich ustawień:
- front: medium
- rear: simi-fast

Czy ktoś z większym doświadczeniem mógłby opisać czego można się spodziewać po takim ustawieniu latawca?

Pozdrawiam
Marcin

Awatar użytkownika
blow22
Deska: SU-2,77project
Latawiec: north rebel
Postawił piwka: 1 raz

Post21 sty 2011, 14:20

Podobno to ustawienie które miałeś na początku daje big jumps i big boost. Tak piszą na zagranicznych forach,ale kto wie ?

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post21 sty 2011, 15:08

targetti pisze:Czy ktoś z większym doświadczeniem mógłby opisać czego można się spodziewać po takim ustawieniu latawca?

Właśnie dlatego nie podobają mi się Króliki - mają za dużo opcji trymowania a poznanie jak to działa doprowadzało mnie do szewskiej pasji - zmarnowałem kupę dobrych godzin pływania w Brazylii 2009. Za mało spędzam godzin na wodzie, aby marnowac je na odkrywanie Ameryki.
Wolę prostsze rozwiązania choć nie wątpię, że mają swoją armię zwolenników.

A jak ktoś chce popływąc jednocześnie new i old school to jak ma sobie poradzić? A do tego niech będzie w Paracuru i przy okazji będzie chciał sobie pokręcić na falach?
Mi by przeszkadzała świadomość, że pływam na nienajlepiej ustawionym latawcu.

Wróć do „Recenzje & Opinie”