Prosze o recenzje pokrowiecNAISH GOLFBAG

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
esiek32
Deska: Nobile 666
Latawiec: Naish Cult 2008 12, 7,5m
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 14:19

Jesli ktos uzywa tej torby przydalaby sie recenzja. Czy ktos dokupywal kolka do niej osobno i ewentualnie gdzie??Jak sie ma z wytrzymaloscia??

http://www.s2as.com/uploads/naish_golf_ ... 8%20lg.jpg

pozdr

Awatar użytkownika
raf

Post10 sie 2009, 16:25

esiek32 pisze:Jesli ktos uzywa tej torby przydalaby sie recenzja. Czy ktos dokupywal kolka do niej osobno i ewentualnie gdzie??Jak sie ma z wytrzymaloscia??

http://www.s2as.com/uploads/naish_golf_ ... 8%20lg.jpg

pozdr

używam takiej torby od 2006, przeleciała samolotem kilkanaście razy, zawsze zapakowana na full. Pojawiło się jedno przetarcie kilkucentymetrowe, na jednej warstwie materiału, druga warstwa jest ok, więc nie było problemu, żeby coś się wysypało :wink:
Kółka były od nowości.
Do najpojemniejszych nie należy, ale mieści deskę, latawiec i wszystkie rzeczy na wyjazd do ciepłego kraju.
Nie mam doświadczenia z innymi quiverami
pozdro
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, 17:18 przez raf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post10 sie 2009, 16:29

Nie wiem jak Naish ale RRD jest ok. cena też ok.
Mam go od stycznia i elegancko się sprawdza :thumb:

Szmerek
Deska: Balance
Latawiec: Ozone
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 17:19

Badziewie... Głownie ze względu na jakość zamków błyskawicznych.
Swojego pierwszego lotu samolotem a raczej trudów transportu nie wytrzymał zamek w podłużnej kieszeni (ten z napisem golfbag) - odpał suwak. Kieszeń odprułem bo stała się bez działającego zamka bezużyteczna.
W mojej torbie także jeden z suwaków komory głównej odpadł - podczas pakowania. Został jeszcze jeden suwak w tym zamku, jak on odpadnie to już się nie spakuję:) Od jakiegoś czasu rozglądam się za innym golfbagiem lecz jeszcze nie wybrałem.

Wydaje mi się, że przy zakupie trzeba zwrócić uwagę na jakość zamków błyskawicznych właśnie. Aby nie były plastikowe jak w Naishu...

Awatar użytkownika
chrab
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Slingshot RPM, Fuel
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 19:27

bardzo spoko torba, przetrwala juz kilka lotow i wciaz dobrze sluzy. przetarla mi sie jedna kieszen (ta mala na spodzie), ale przez wlasna glupote, bo wlozylem tam hak od trapezu.
pierwszy lot torby i praktycznie torba sie zwrocila, bo poleciala za darmo na fuerte.
ostatnio wiozlem nia dwie deski (ocean rodeo zen, nobile 555) i dwa latawce (8, 12m2), dwa trapezy, jakies pianki, boardshorty, lycry, pomkpe, bar. deski odpowiednio 135 i 134mm mieszcza sie idealnie. jest opcja wziecia dluzszej deski - jedna kieszonka od gory sie wtedy wywraca na druga strone i mozna wpakowac dluzsza deske, ja normalnie w niej trzymam finy i srubki. bardzo spoko osobna kieszonka na bar oraz kieszonka od gory na duperele.
kolka od nowosci byly, z tego co wiem mozna wybrac z malymi i duzymi. ja mam wersje z duzymi i jest ok. po dluzszych spacerach bola rece.
mysle ze spokojnie pomiesci 3 latawce i dwie deski (zestaw damsko meski) lub 4 latawki i deske.
a i moje latawki to ocean rodeo - sa grubsze od np. cabrinhy i przez to zajmuja 2x tyle miejsca.
polecam - bardzo spoko torba.

moje zamki sa metalowe. wygladaja solidnie i trzymaja ostro.

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 20:28

mam tą torbę i żałuje, że nie dołożyłem ok 150 zł na patlova, golfbag mieści mi tylko jeden latawiec (11m) jedną deskę, piankę, trapez, pompkę, bar i wtedy jest tak pełny, że mam problem z zapięciem, zamki nie są najlepszej jakości, niby można zamontować kółka, tylko nie wiem gdzie, bo nigdzie nie ma wzmocnienia pod nie

gr8

Post10 sie 2009, 20:45

ostatnio wiozlem nia dwie deski (ocean rodeo zen, nobile 555) i dwa latawce (8, 12m2), dwa trapezy, jakies pianki, boardshorty, lycry, pomkpe, bar

golfbag mieści mi tylko jeden latawiec (11m) jedną deskę, piankę, trapez, pompkę, bar

Jak sie to czyta to ma sie wrazenie, ze rozmawiacie o dwoch roznych torbach :wink:

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 20:50

gr8 pisze:
ostatnio wiozlem nia dwie deski (ocean rodeo zen, nobile 555) i dwa latawce (8, 12m2), dwa trapezy, jakies pianki, boardshorty, lycry, pomkpe, bar

golfbag mieści mi tylko jeden latawiec (11m) jedną deskę, piankę, trapez, pompkę, bar

Jak sie to czyta to ma sie wrazenie, ze rozmawiacie o dwoch roznych torbach :wink:

no, dobra, wejdzie jeszcze ręcznik i szorty :wink:
ale dwa latawce i dwie deski, no chyba, że bym odkęcił finy, a włożyć jeszcze latawiec to już wyższa szkoła jazdy

Awatar użytkownika
chrab
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Slingshot RPM, Fuel
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 21:12

no nie no. pewnie, ze finy odkrecone. nie zal ci torby/deski wozac z przykreconymi finami?
deski pakuje do glownej komory, a latawce ida do tej na gorze, za siateczka. na lajcie wchodza tam dwa grube latawce OR. cabrinhy bym zmiescil 3 na luzie.
ostatnio zreszta znajomy mi pokazal jak nalezy pakowac latawce. ogolnie miesci mi sie teraz dwa razy wiecej niz wczesniej. latawiec to nie jest super delikatna rzecz i mozna to pokatowac, zeby sie jego rozmiar zmniejszyl jeszcze bardziej.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 21:43

nie mam takiej torby ale raz pozyczylem i zmiescilem w na 3 latawce deske(oczywiscie z odkreconymi finami), 2 bary, trapez i cos am jeszcze.1 latawiec :shock: moze tez nie wyjmujesz z plecaka?

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 21:58

z plecaka? posłuchaj Bartesso i weź Pat-Lova 136. zmieścisz dechę bez żadnego odkręcania, vegasa 9 i 12 i rebela 12 - wszytskie w oddzielnych plecakach, pompkę 2 pianki, 2 bary, trapez, kamizelkę i jeszcze Ci miejsca zostanie. No i masz rączki, uchwyty, możesz z niego zrobić plecak i wieźć bo ma kółka. Nigdy nie musiałem nic odkrecać - aha - decha 132x41 także we własnym pokrowcu - żeby nie było ;) PAT LOVE RZĄDZI!!!

Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 21:54 przez peg, łącznie zmieniany 3 razy.

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 22:10

to to musi z 5 dych wazyc :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 22:19

Nie ważyłem bo zawsze jeżdżę autem ale whellie bag Pata Love jest zajebiście pojemny i wytrzymały - jak sie postarasz i poodkręcasz to zmieścisz spoko 2 dechy i 3 latawki i całą resztę sprzętu - daję słowo :idea:

ps - albo teściową :lol:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post10 sie 2009, 22:26

PatLove a co to za firma :?:
bo mi tylko to się wyświetla :wink:
http://www.abcsurf.pl/?q%5Bm%5D=towary& ... marka%5D=3

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 22:31

Piniu!! Ty się jak zwykle nie znasz :wink:

http://www.abcsurf.pl/patlove_3m/pokrow ... 1573t.html
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, 22:33 przez peg, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Recenzje & Opinie”