to byla recenzja konkretnego modelu a Wy tu sie spieracie o pierdy ...

mercedes mercedesowi nie równy jeden woli kombi a drugi dwu-osobówke
ehhhh
Pawel pisze:
Jeżeli już Nobile to wybrałbym Shinn'a, na którym też miałem się okazję przepłynąć w rozmiarze 132, deska jest dużo bardziej komfortowa od 666, a wykonanie i walory estetyczne są na najwyższym poziomie.
).
MatDe pisze:A myslisz ze z Nobile co robił?
Sky ma pianke w srodku! one wogole nie sa wyrzymale
Pawel pisze:Akurat przed kupnem Sky'a miałem okazję zrobić kilka sesji na Nobile 666 07 w rozmiarach 126 i 129. Uważam, że są to świetne deski, ale pod moje preferencje są za twarde, szczególnie na warunki w których najczęściej pływam. Typowy sprzęt dla New School wymiataczy - respect![]()
Jeżeli już Nobile to wybrałbym Shinn'a, na którym też miałem się okazję przepłynąć w rozmiarze 132, deska jest dużo bardziej komfortowa od 666, a wykonanie i walory estetyczne są na najwyższym poziomie.
A z tego wszystkiego wybrałem Sky'a T-Wave i jestem bardzo zadowolony, ponieważ jak w recenzji wspomniałem spełnia wszystkie moje oczekiwania:
- świetnie amortyzuje chop
- wyśmienicie kręci na fali
- mogę z niej zrobić klasycznego twin-tipa
- świetnie trzyma krawędź
- elastyczne tipy miękko wybijają z krawędzi
- jak dla mnie jest to jedna deska do wszystkiego (rurek i slidów nie zamierzam atakować).
Pawel pisze:Cześć!
Zgodzę się z Toba, po sezonie używania, że SkyT jest deską otwierającą oczy na pływanie na falach, ale skręca dużo lepiej niż zwykły Twin Tip i daje zupełnie inne trzymanie w skręcie niż zwykły TT.
Nie zgodzę się w Twoim materialnym podejściem do tematu posiadania jednej uniwersalnej deski. Jest jeszcze aspekt chęci lub nie wożenia się z kilkoma deskami (przerobiliśmy to przy WS) oraz miejsca gdzie się pływa. Dla mnie 80-90% to Bałtyk i na takie warunki taki typ deski wg mnie wyśmienicie sie sprawdza.
Ale na dzień dzisiejszy T-wave to przeszłość morze go zabrało.
W nadchodzący weekend potestuję nowego Sky'a mutanta i Shinn'a Wave.
Pozdrawiam!
Paweł
Pawel pisze:Wybrałem Shinn wave. Ale zaczynam kumać temat z tym wyporem, czasami mi tego brakuje, deska się przytapia jak nie ma gazu i dupa - nie łapie inercji fali.
Ale za to można robić inne rzeczy których czysta wave'ówka nie koniecznie wytrzyma.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości