Poczytałem trochę postów na forum i zauważyłem dużo pytań co do planów deski do kite'a a zwłaszcza rozmieszczenia insetów. Grzebiąc w internecie nie znalazłem żadnego planu wykonania deski. Kożystając ze zdjęć desek w necie wykonałem odręcznie plan deski 140x40 (w skali 1:50, po wydrukowaniu skala ulega zmianie ale można prosto samemu ją przeszacować znając wymiary zewnętrzne). Na rysunku specjalnie pozostawiłem wszystkie linie pomocnicze.
Ponieważ nie posiadam deski w realu ani nie mam od kogo pożyczyć to niektóre rozmieszczenia mocować mogą się trochę różnić od rzeczywistości, ale biorąc pod uwagę iż każdy producent rozmieszcza inserty trochę inaczej to myślę, że nie jest źle.
Prośba do posiadaczy desek oryginalnych o ewentualne sprawdzenie rozmieszczeń insertów na swoich deskach i opisanie tego stanu w poście.
Jeśli chodzi o kształt deski to jest to wyłącznie moja propozycja, taka z grubsza. Utrzymując rozmieszczenie insertów w centrum deski można jej wymiar zewnętrzny korygować raczej dowolnie.

Tu znajduje się duży rysunek (z rzeczywistymi wymiarami deski)
Wszystkie uwagi mile widziane, ale proszę o powstrzymanie się od bezsensownych komentarzy.
pzdr