Best Waroo 2009 problem z taśmami depowera

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
kret1980
Dostał piwko: 1 raz

Post19 lip 2011, 13:47

Witam !
posiadam Best'a Waroo 2009 11m Limited Edition i problem jest w tym, ze gdy próbuje zaciągnąć taśmę depoweru, żeby odjąć mocy taśma poprostu ślizga się, więc latam na pełnej mocy. Wydaje mi się że po zaciągnięciu taśmy powinna ona zostać w danej pozycjia tu sie ślizga. Czy ktoś miał może taki problem? Jeśli nie to może jakiś posiadacz Best'a mógłby zrobić zdjęcia Swoich tasm depowera, bo chcialbym porównac je ze swoimi, bo moze poprostu cos jest fabrycznie zle.

z góry dziekuje

Awatar użytkownika
przemekskowron
Deska: -SharkENERGY-
Latawiec: -SharkENERGY-
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2011, 23:49

może ciągniesz nie za tę taśmę ?? paru ludzi też sie pytało o co kaman i wyszło że koniecznie ciągnęli za tą jedną nie próbowali szarpnąć tej obok. :idea:

Awatar użytkownika
Kaunertal

Post29 lip 2011, 00:01

Depower masz mnimalny (odpuszczony) aż do maksymalnego (zaciągnięty)
Gdy juz jest w pozycji zaciągniętej na maksa, nadal możesz ciągnąć taśmę, która "pojedzie" w dół dalej, ale gdy ja puścisz to wróci do pozycji maksymalnie zaciągniętego depowera, więc być może latasz na maksymalnie zdepoweroanym, ale nie wiesz o tym.

To może robić wrażenie, że się ślizga w tył, zamiast zostać.

kret1980
Dostał piwko: 1 raz

Post31 lip 2011, 02:11

no wlasnie to jest tak, ze jak ciagne za czarna koncowke tasmy to jak mi sie wydawalo powinienem dostawac wiecej mocy a tu tasma sie slizga i czerwona koncowka jest w pewni zaciagnieta i co najlepsze w takiej pozycji mam najwiecej mocy, tak jakby tasmy wogole byly fabrycznie zle pozszywane.

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”