naprawa pianki

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Romakk
Deska: NOBILE
Latawiec: SS RPM

Post11 mar 2011, 11:34

Gdzie można naprawić piankę neoprenową w 3mieście ?

Awatar użytkownika
k_gabra
Deska: Neuron '11
Latawiec: Crossbow '09
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2011, 11:48

A jak duża ma być naprawa?

Romakk
Deska: NOBILE
Latawiec: SS RPM

Post03 kwie 2011, 22:30

suwak na plecach do wymianki ....

Awatar użytkownika
bolec666
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2011, 10:22

Panie i Panowie potrzebuje namiar na serwis co mi pianke w trojmiescie podreperuje, Podobno w Gdynik ktos sie tym zajmuje, sprawa jest pilna bo moze od niej zalezec moja plodnosc :D

Awatar użytkownika
obojetny1
Deska: Nobile Shinn
Latawiec: SkyT Windbliss

Post13 wrz 2011, 10:46

Podejdź do pierwszej lepszej pracowni krawieckiej... Jezeli masz stary suwak to go Ci założą. Mnie to zajęło 10 minut. Igła nitka kombinerki + odrobina finezji i działa ;) Jeśli nie masz suwaka to weź piankę i idź z nią najpierw do pasmanterii możliwe że tam Ci suwak jakiś dobiorą, a jeśli nie to sprowadzą odpowiedni...

Awatar użytkownika
bolec666
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2011, 12:17

znow podbijam, sprawa jest BAARDZO pilna - potrzebny namiar na kogos kto podkleji mi pianke w kroku (TROJMIASTO) bo zbliza mi sie wyjazd, niestety nie w cieple kraje. to sprawa zycia moich przyszlych potomkow!!!

Awatar użytkownika
obojetny1

Post21 wrz 2011, 15:02

Awatar użytkownika
bolec666
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2011, 08:06

znam klej neoprenowy, chodzi o to ze niestety w tym przypadku trzeba wstawic kawalek neoprenu, wszysc , wkleic, cokolwiek, jest to wada konstrukcyjna tej pianki ( u kolegi rozeszla sie tak samo)

Awatar użytkownika
obojetny1

Post22 wrz 2011, 10:41

Obdzwoniłem kilka "krawców" i problem jest z materiałem nikt tego niema.... No ale zawsze można kupić jakiś substytut i go zaadaptować.
http://allegro.pl/pas-wyszczuplajacy-od ... 53891.html Ogranicza Cie tylko fantazja..... Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
k_gabra
Deska: Neuron '11
Latawiec: Crossbow '09
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2012, 10:31

odswieże bo mam problem...

bolec666 pewnie krocze naprawione :oops: ile kosztował ten zabieg?

mam do naprawy kołnierz w piance - dokładniej na szyi, rozdarcie w pinie od szybkiego sciągania i wieszaka... jako ze jest troche starsza pianka (neopren) to nie boje sie handmade'u. mam do dyspozycji kawałek neoprenu, klej i maszyne do szycia. plan mam taki zeby na rozdarcie nakleić kawałek neoprenu klejem neoprenowym, na naklejoną łatkę tym samym klejem nakleic jakiś mocniejszy kawałek materiału. taki kawałek materiału wrzucić od środka i dopiiero to przeszyć w kazdą stronę swiata zygzakowym sciegiem...

zda to egzamin? materiał na nowy neopren i pod spód po to zeby nić nie przecinała neoprenu i nie rozrywała w miejscu szycia pianki na nowo.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
gasior
Deska: SU2
Latawiec: Rhino / Evo
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post14 sie 2012, 11:21

k_gabra pisze:odswieże bo mam problem...

mam do naprawy kołnierz w piance - dokładniej na szyi, rozdarcie w pinie od szybkiego sciągania i wieszaka... jako ze jest troche starsza pianka (neopren) to nie boje sie handmade'u. mam do dyspozycji kawałek neoprenu, klej i maszyne do szycia. plan mam taki zeby na rozdarcie nakleić kawałek neoprenu klejem neoprenowym, na naklejoną łatkę tym samym klejem nakleic jakiś mocniejszy kawałek materiału. taki kawałek materiału wrzucić od środka i dopiiero to przeszyć w kazdą stronę swiata zygzakowym sciegiem...

zda to egzamin? materiał na nowy neopren i pod spód po to zeby nić nie przecinała neoprenu i nie rozrywała w miejscu szycia pianki na nowo.

@k_gabra - naprawiłeś to?

Też mam NP i prawie identyczne uszkodzenie. Wyrównałem brzegi, skleiłem po prostu czołowo klejem do neoprenu.
Z tyłu wyciąłem ten luźny materiał i praktycznie na cały kołnierz od środka nakleiłem nowy materiał.
Zobaczymy jak to się będzie sprawdzać, w rekach wygląda ok, materiał nie pozwala za bardzo rozciągnąć gumy ale dalej jest elastyczne.
Po naprawie wygląda prawie jak z fabryki, czas pokaże, czy nie będzie się strzępić na krawędzi (tj. z fabryki :) ).

Awatar użytkownika
przybysz
Latawiec: razor
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post18 wrz 2012, 19:17

ma ktos pomysl na przyszycie obcietej nogawki w piance :P

pedros_85
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2012, 21:46

gasior pisze:
k_gabra pisze:odswieże bo mam problem...

@k_gabra - naprawiłeś to?

Też mam NP i prawie identyczne uszkodzenie. Wyrównałem brzegi, skleiłem po prostu czołowo klejem do neoprenu.
Z tyłu wyciąłem ten luźny materiał i praktycznie na cały kołnierz od środka nakleiłem nowy materiał.
Zobaczymy jak to się będzie sprawdzać, w rekach wygląda ok, materiał nie pozwala za bardzo rozciągnąć gumy ale dalej jest elastyczne.
Po naprawie wygląda prawie jak z fabryki, czas pokaże, czy nie będzie się strzępić na krawędzi (tj. z fabryki :) ).

hehe mam tą samą piankę i identyczne uszkodzenie, nakleiłem łatke przeszyłem to poszło z jednej ze ztron. olałem temat i pływam z rozdarciem;P i tak czeka ja juz tylko smietnik:p odciętą nogawke proponuję skleic do czoła klejem do neoprenu i udac sie do odbrek krawcowej na owerlock i na szew połozyc klej, jest taki jak by silikon do neoprenu aquasil czy jakos tak i powinno byc gitara.

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”