k_gabra pisze:odswieże bo mam problem...
mam do naprawy kołnierz w piance - dokładniej na szyi, rozdarcie w pinie od szybkiego sciągania i wieszaka... jako ze jest troche starsza pianka (neopren) to nie boje sie handmade'u. mam do dyspozycji kawałek neoprenu, klej i maszyne do szycia. plan mam taki zeby na rozdarcie nakleić kawałek neoprenu klejem neoprenowym, na naklejoną łatkę tym samym klejem nakleic jakiś mocniejszy kawałek materiału. taki kawałek materiału wrzucić od środka i dopiiero to przeszyć w kazdą stronę swiata zygzakowym sciegiem...
zda to egzamin? materiał na nowy neopren i pod spód po to zeby nić nie przecinała neoprenu i nie rozrywała w miejscu szycia pianki na nowo.
gasior pisze:k_gabra pisze:odswieże bo mam problem...
mam do naprawy kołnierz w piance - dokładniej na szyi, rozdarcie w pinie od szybkiego sciągania i wieszaka... jako ze jest troche starsza pianka (neopren) to nie boje sie handmade'u. mam do dyspozycji kawałek neoprenu, klej i maszyne do szycia. plan mam taki zeby na rozdarcie nakleić kawałek neoprenu klejem neoprenowym, na naklejoną łatkę tym samym klejem nakleic jakiś mocniejszy kawałek materiału. taki kawałek materiału wrzucić od środka i dopiiero to przeszyć w kazdą stronę swiata zygzakowym sciegiem...
zda to egzamin? materiał na nowy neopren i pod spód po to zeby nić nie przecinała neoprenu i nie rozrywała w miejscu szycia pianki na nowo.
@k_gabra - naprawiłeś to?
Też mam NP i prawie identyczne uszkodzenie. Wyrównałem brzegi, skleiłem po prostu czołowo klejem do neoprenu.
Z tyłu wyciąłem ten luźny materiał i praktycznie na cały kołnierz od środka nakleiłem nowy materiał.
Zobaczymy jak to się będzie sprawdzać, w rekach wygląda ok, materiał nie pozwala za bardzo rozciągnąć gumy ale dalej jest elastyczne.
Po naprawie wygląda prawie jak z fabryki, czas pokaże, czy nie będzie się strzępić na krawędzi (tj. z fabryki).
Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości