Przeróbka baru na 1 linkowy system bezpieczenstwa

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post17 lip 2014, 23:28

harnaś pisze:Wszystko zależy jak wysoko jet umiejscowione V latawca , jeśli bardzo blisko to mini 5 linka poza barem a jeśli wysoko to może przechodzić przez bar , jak się samodzielnie lądujesz na plaży to ciągniesz równomiernie za środkowe linki następnie za górną sterówkę , leashowanie powinno wyglądać tak samo ,w każdym bądź razie tak mi się wydaje :wink:

Odpalenie systemu bezpieczeństwa to nie jest to samo, co lądowanie na plaży.

harnaś pisze:Wszystko zależy jak wysoko jet umiejscowione V latawca

Owszem, ale zależy to też od uzdy i rozmiaru latawca. Pytanie czy lepiej mieć system bezpieczeństwa, który jest od kilku lat standardem używanym już przez większość firm i działa, czy korzystać z niepewnego systemu wymyślonego samemu?

gregory1972
Deska: Shinn Ronson Ch 144x43
Latawiec: Pivot 14,12,10, Bolt 8M,
Postawił piwka: 8 razy

Post20 lip 2014, 13:31

Grzegorz KiteLife pisze:Spoko to wyglada. Miales juz gotowa linke nosna z kulka stopujaca bo wiadomo, ze bary z bezpieczenstwem na dwie linki nie posiadaja jej? Zastanawiam sie jak zamontowac kulke na nosnej. Mam to do zrobienia w barze Besta ale nie widze sposobu na zaczepienie dolnej nosnej do bloczku...

Tak jak napisałem, dokupiłem tylko bracket i kulkę, żadnych innych elementów nie dokładałem. Ze względu na to że linka nośna dość ciasno przechodzi przez otwór, w czasie lishowania bar zatrzymuje sie na niej, co działa jak dodatkowy stopper ball. Jako że Y w barze jess jakieś 4.5m od chicken loop, daje to ponad 4m różnicy pomiędzy linkami nośnymi, i 9m pomiędzy linkami sterującymi - co obsługuje moje latawce. Wystarczyłoby powiększyć srednicę w kulce i bar mogłby lecieć aż do latawca.

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”