Jak naprawić kite-a C-quad 8.5

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
jameszdano

Post16 lip 2014, 18:31

Hej, dla tych co się orientują C-quad odznacza się dużą mocą i ciekawą konstrukcją. Właśnie też o to mi chodzi, otóż mój latawiec się złamał przy uderzeniu o ziemię. Zachodzi teraz pytanie jak najprościej i najłatwiej najlepiej domowym sposobem naprawić te połamane pręty z włókna szklanego tak żeby chociaż wytrzymywały godzinę lub dwie na wietrze. Jestem gotów naprawiać je każdorazowo jeśli zajdzie taka potrzeba. Będę wdzięczny za jakąkolwiek przydatną radę :)

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post30 lip 2014, 16:39

WOW - Obrazek
Może kup lepiej cos uzywanego pompowanego bez konstrukcji :) ?

Awatar użytkownika
bartolomeo_n
Deska: (Super+)Shinn(+ster)
Latawiec: RRD, Best TS, Bandit
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 35 razy

Post30 lip 2014, 19:02

jameszdano pisze:Hej, dla tych co się orientują C-quad odznacza się dużą mocą i ciekawą konstrukcją. Właśnie też o to mi chodzi, otóż mój latawiec się złamał przy uderzeniu o ziemię. Zachodzi teraz pytanie jak najprościej i najłatwiej najlepiej domowym sposobem naprawić te połamane pręty z włókna szklanego tak żeby chociaż wytrzymywały godzinę lub dwie na wietrze. Jestem gotów naprawiać je każdorazowo jeśli zajdzie taka potrzeba. Będę wdzięczny za jakąkolwiek przydatną radę :)

O ile wiem, to prety z wlokna szklanego laczy się wkladając w dopasowaną rurkę np. aluminiową. Zmierz i poszukaj (na necie?) takich rurek. Możesz je też wkleic w tą rurkę. Wada - w tym miejscu będzie sztywno.
Myślę, że tak w ogóle to da się znaleźć takie nowe pręty - popatrz w sklepach dla modelarzy.

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”