'odświeżenie' pianki

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post19 paź 2012, 16:38

Na tej samej zasadzie jak plywasz w normalnym wietrze, to nic ci sie nie dzieje, a jak wyskakujesz na bialy szkwał na 12 to tez dostaniesz w d...
Jak ktos wiesza pianke na slonce na cały dzien n a sloncu no to nic dziwnego
Poza tym wsystkim pianka piance nie równa ;)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post22 paź 2012, 11:00

przy obecnych piankach jedyne co bym dodał to to, żeby nie trzymać na wieszaku za długo, a przechowywać położoną. Neopren w mojej piance jest tak rozciągliwy, że wyciąga się od wieszaka jak wisi zimą w szafie.

Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post30 paź 2012, 15:25

...właśnie "poleciał" mi na ramionach kilkuletni Mystic (spękania poprzeczne do kierunku rozciagania neoprenu) od wiszenia na nawet szerokim wieszaku. Czas zrobił swoje.Wziąłem klej do pianek K2 (kiedyś był RIGO) napiąłem spekania tak aby sie rozeszły, przetarłem zmywaczem do paznokci i zaszpachlowałem klejem uzywając jako szpachelki noża, na końcu zbierając nadmiar kleju po powierzchni (rozcierając go). Na razie jest dobrze i szczelnie i wyglada nie najgorzej. Rzeczywiście dobrze byłoby pianke trzymać rozłożoną w poziomie albo np. na wieszaku przełożoną w pół.
Pozdrawiam. Tolek

Awatar użytkownika
stani21
Deska: Czapla KiteBoards 2014
Latawiec: 12m Ocean Razor,8m Ocean Razor
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post12 lis 2012, 23:07

Witam, dolanczam sie do tych od zelu i prasznica. Po kazdej sesji i tak biore prysznc a piana ze mna i nie ma zadnych problemow.
Jestem zdania, ze tylko nie robienie niczego wykancza piany. Pranie w pralce w 30° z plynem do kapania tez im nie szkodzi.

Awatar użytkownika
Tarboszek
Kontaktowanie:

Post16 sie 2013, 20:11

Temat stary, ale ciągle aktualny. Znaleziony na kanale Lisieckiego, skoro działa na buty to i na pianki powinno ;) Piankę pewnie trzeba pościskać co jakiś czas, żeby dobrze uzdatniona woda wnikała w piankę. Moja póki co świeża, ale pewnie sprawdzę na własnej "skórze"
phpBB [video]

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 sie 2013, 01:43

Mam mystica empire 2011 bodajże 5/3. Naprawdę pomimo 2 sezonów szkoleń nic nie chcę się jej zepsuć a chciałbym kupić już nową. Ostatnio pomimo braku sikania zaczęła dość mocno walić. Wrzuciłem ją na całą noc do miski z 5 różnymi żelami do ciała. W chwili obecnej po 1 takiej serii śmierdzi dużo mniej i nic się z nią nie dzieje. Uważam że jeszcze jeden raz i będzie jak nowa.

Moja rada:
Wziąć miskę, nalać wody, wlać mydła i żele jakie macie, przeprać w rękach, przygnieść czym ciężkim na noc i na następny dzień wywiesić. Potem powtórzyć i włala:)
Działa.
Pozdro.

Awatar użytkownika
Tarboszek
Kontaktowanie:

Post18 sie 2013, 23:50

Detergenty na pianki nie działają zbyt dobrze, neopren robi się kruchy. Ja prałem swoją w płynie do higieny intymnej i też się pięknie wyprała, prana 1 raz i to ponad rok temu. Program na tkaniny delikatne bez wirowania itp.
Z tymi płynami trzeba tylko uważać, bo pienią się w pralce niesamowicie. Musiałem otwierać kilka razy pralkę i wyciągać wiadro piany, bo "kipiała" piana przez miejsce zasypywania proszku :D
20-40ml na pralkę to max.
Teraz na bank sprawdzę katadyn, ale nie pływam już w jeziorach, wiec pianka nie chce zacząć śmierdzieć ;)

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”