Macie jakieś rozwiązania jak zabezpieczyć płetwy deski po włożeniu do pokrowca/torby by nie poprzecinały materiału?
Jakieś nakładki?
Grego - kite&board pisze:To życzę szczęścia nadal![]()
Ja przeciąłem torbę płetwą
Grego - kite&board pisze:To życzę szczęścia nadal![]()
Ja przeciąłem torbę płetwą od deski SU która ma bardzo ostrą krawędź.
Jedyne co wcześniej przychodziło mi do głowy to jakiś bloczek styropianu i tak zrobię.
kriski pisze:
Zalatuje reportażem "nt. kitera-paralotniarza który wpadł do jeziora":D
Jeżeli wszyscy zaczniemy posługiwać się polskimi odpowiednikami słów to będzie niezłą zabawa.
"...wizytując ostatnio "miejsce do pływania" P4, wyciągnąłem z "torby na kółkach" deskę i przykręciłem do niej "płetwy" i "strzemiona na stopy". Potem zacząłem pompować latawiec, poszło szybko bo mam w nim "system jednoczesnego pompowania". Następnie podpiąłem "drążek". Wpiąłem "pętlę mocującą" w hak trapezu oraz podpiąłem "smycz" do "drążka". Wiał wiatr "do brzegu" więc musiałem się wyhalsować "ciałem w wodzie na brzuchu" kilka metrów w głąb zbiornika i dopiero wtedy wskoczyłem na deskę. Ostro szkwaliło. Na szczęście mój latawiec to konstrukcja "kształtem przypominająca łuk", która dobrze odpuszcza szkwały. Zaciągnąłem odrobinę linkę "systemu regulacji mocy latawca" i kontynuowałem pływanie. Ćwiczyłem pływanie w "pozycji odwróconej" oraz skoki zakończone "obrotem latawca wokół własnej osi". Kilka razy podczas skoku wypięła mi się "rurka przy pętli mocującej drążek do trapezu zapobiegająca zsunięciu się z haka". Koledzy doradźcie co z tym zrobić...wymienić na nową czy wetknąć ołówek i pływać dalej....
bartolomeo_n pisze:Grego - kite&board pisze:To życzę szczęścia nadal![]()
Ja przeciąłem torbę płetwą od deski SU która ma bardzo ostrą krawędź.
Jedyne co wcześniej przychodziło mi do głowy to jakiś bloczek styropianu i tak zrobię.
Zakup moze pokrowiec na sama deske... Ja mam quiver RRD i tam mialem 2 takie pokrowce w komplecie. To nie sa pelne zamykane na zamek, tylko takie zakrywajace tylko spod deski z siateczkami na koncach, ktore nie pozwalaja sie zsuwac... Moze takie cos da sie kupic osobno. To jest zrobioine z b.mocnego materialu (taka plecionka z tworzywa + jakas gabka wewnatrz) - tez mam Su-2 i nie zauwazylem zadnego uszkodzenia, a moja deska spedza czas glownie w torbie
IQM1 pisze:Smutne![]()
Nie prościej odkrecic "PŁETWY"![]()
Co za bezsensowny wątek !!
Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości