Peg, czyli w kodeksie mamy wg ciebie przepisy i nromy prawne tak?
Wg mnie jest to tylko spis pewnych słusznych reguł a nie przepisów czy norm prawnych..
Dlaczego książka o tytule "Kitesurfingowe Prawo Drogi" może być wogóle publikowana?? Na jakiej podstawie Autor ksiażki rości sobie prawo do określania zasad panujących na wodzie, okreslania zasad pierwszenstwa oraz określania ich mianem prawa. Jedyna administracją jaka może określać zasady poruszania się jednostek oraz osob na wodzie jest Urząd Morski danego Państwa na jakim znajduje sie spot.
MArcinBe pisze:chyba cos przeoczylem, ale moze mi ktos podeslac link gdzie w sieci mozna caly KsPD`przeczytac?
onzo pisze:...
Odpowiadając na pytanie - o pierwszeństwo - MPDM definiuje chyba kto ma pierwszeństwo - statek wychodzący w morze czy z niego wracający...Z tego co pamiętam pierwszeństwo ma statek wychodzący w morze, więc tutaj wszystko jasne imho. Ale że jestem nędznym żeglarzem to w gronie kapitanów wypowiadać się nie będę
...
zielwandam pisze:onzo pisze:...
Odpowiadając na pytanie - o pierwszeństwo - MPDM definiuje chyba kto ma pierwszeństwo - statek wychodzący w morze czy z niego wracający...Z tego co pamiętam pierwszeństwo ma statek wychodzący w morze, więc tutaj wszystko jasne imho. Ale że jestem nędznym żeglarzem to w gronie kapitanów wypowiadać się nie będę
...
Onzo - musze cie zmartwic nie ma takiego prawidla MPDM stanowiacego o prawie drogi w momencie wyjscia w morze...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości