Mnie osobiście wydaje się że coś takiego jak 'najlepszy sprzęt' po prostu nie istnieje. Każdy ma własne personalne preferencje, i dlatego np. jedni wolą szybsze i bardziej agresywne latawce ponieważ bardziej odpowiadają one ich stylowi pływania, natomiast inni wolne i mniej agresywne. Nie mówiąc już nawet że rzadko kto z nas miał okazję pływać na wszystkich markach latawców w zbliżonych do siebie warunkach, a podejrzewam że niejeden fanatyk marki "______" byłby zdziwiony po takim teście.
W dodatku sprzęt z reguły jest dość zbliżony cenowo, więc nawet jeżeli jakiś latawiec jest droższy, to różnica jest znikoma, pomijając oczywiście skrajne przypadki sprzętu marki 'no name' prosto z Chin. Ogólnie wydaje mi się że większe różnice są pomiędzy sprzętem sprzed roku, dwóch lat a obecnym, niż pomiędzy poszczególnymi modelami z tego roku. Tak więc jeżeli masz okazję to sugeruję żebyś przetestował jak najwięcej latawców i wtedy zobaczył co <b><u>Tobie</u></b> odpowiada najbardziej.
Jeżeli chcesz się natomiast dowiedzieć jaki sprzęt jest najlepszy według kiteforumowiczów to po prostu zadaj to pytanie na forum głównym jako ankietę podając wszystkie firmy produkujące sprzęt. Sam jestem ciekaw co wyjdzie
Pozdrawiam,
Pablo