Zestaw dla poczatkujacego do 2000zl

Latawce | Baza zaginionego sprzętu <- NAPRAWIONA! BEZ SPAMU!
Awatar użytkownika
paterek22

Post02 wrz 2016, 14:56

Witam

Na dzien dobry sie przywitam z racji, ze to moj pierwszy post...CZESC :)

Wiem, ze takich tematow macie tu na peczki i 95% z Was dostaje dreszczy gdy widzi takie posty.
Ale dobrze odswiezyc czasami taki topik zeby byl jak najbardziej aktualny i pomocny dla nowych zawodnikow.

W skrocie o mnie :
- waga 75 g
- 15 lat plywam na windsurfingu i mozna powiedziec, ze jestem zaawansowany
- doswiadczenie z kitea, dwa dni na zatoce z pozyczonym zestawem.
Mowiono mi, ze ludzie, ktorzy plywaja na desce szybciej lapia kite'a i przyznam, ze bylem zaskoczony. Pierwszego dnia juz udawalo mi sie "plywac" w ta i spowrotem.

Szukam dla siebie zestawu do 2k zl. Pewno to malo, ale mozecie mi powiedziec czy jes sens w ogole szukac cos konkretnego w tym przedziale cenowym ?
Plywac pewno bede glownie na jeziorze, raz moze dwa razy do roku zatoka.

Pomozecie ?

Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post02 wrz 2016, 15:30

Cześć! Witamy na KF :D :D :D
W takim układzie: (zdolny, młody, szczupły, zaawansowany i wygadany) myślę, że warto pominąć etap freeride i odważnie wejść w latawiec freestylowy ok. 11m (zmienno-wiatrowe warunki jeziorowe) i ....latać, latać i latać :shock:
Nie wiem co zamierzasz ale jak ja wziąłem latawiec do ręki to nawet już nie stanąłem na leżącym, świeżym i otaklowanym zestawie do WS pomimo, że popłynąć prawo-lewo na kite miałem dopiero za jakiś czas :(
Wyszedłem z założenia, że jak robić coś dobrze to trzeba sie skoncentrować na jednym. Zresztą Kite pokazał zupełnie inną w porównianiu z WS perspektywę (łatwą dostępność trzeciego wymiaru) i co dla mnie najważniejsze...nieograniczone możliwości rozwoju :clap:

Pozdrawiam,
Tolek :D

Awatar użytkownika
Wełniacz
Deska: Nobile555 i DOOR
Latawiec: Edge 08 9 11 13
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 64 razy
Kontaktowanie:

Post03 wrz 2016, 10:37

Dorzuć parę stówek i masz mega latawiec ;)
viewtopic.php?f=2&t=68427

Awatar użytkownika
kosmuseq

Post09 wrz 2016, 12:12

Napisałem PW

Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post09 wrz 2016, 19:55

Cześć!
Jeśli jednak nie radykalny latawiec Freestyle (brak ofert), to mogę zaproponować za 2tys. zł następujący zestaw: latawiec Ozone 2009 r. Edge instinct RX 11m z barem oraz deskę Trans 2012 model Rotation 137/40,5 cm (fotki na życzenie). Ten latawiec na pewno lepiej się sprawdzi (lepszy dolny zakres) :thumb: niż latawce FS w słabowiatrowych, jeziorowych warunkach:

http://olx.pl/oferta/super-kite-ozone-e ... f3Dsw.html

Pozdrawiam i Zapraszam,
Tolek :D
Koszalin
509 817 599

Nikt nie mówił, że będzie łatwo ...ale dlaczego nie może być ?

Wróć do „Latawce / Kite'y”