Wielkanocny kite w El Gounie z Jovi Travel!

Oferty wycieczek, podróże, last minute, bilety lotnicze, etc.
Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post09 lut 2012, 19:54

Wielkanocny kite w El Gounie !!!
Gwarantujemy kajtowanie w doborowym towarzystwie :wink:
Zapraszamy osoby początkujące i zaawansowane!

W ofercie 3 hotele w El Gounie!

Terminy: 06-13.04.2012
06-20.04.2012

1.Arena Inn 4*
cena:2390 zł/osoba

GDN 20:15 -00:30 HRG 15:00 – 19:30 GDN
WAW 18:15 – 01:30 HRG 14:00 – 17:30 WAW

2.The Three Corners Rihana Inn 4*
cena:2735zł/osoba

WAW 18:15 – 01:30 HRG 14:00 – 17:30 WAW

3.Hotel Panorama 3*
cena: 2100 zł/osoba

WAW 16:00 – 20:25 HRG 21:10 – 01:35 WAW
POZ 05:25 – 10:00 HRG 21:05 – 01:40 POZ
KTW 15:40 – 19:55 HRG 10:40 – 15:45 KTW

Opłaty dodatkowe:

Wiza egipska – 18$ lub 15 euro
Opłata za quiver 150 zł /1 sztuka do 32 kg
Opłata za korzystanie z infrastruktury bazy RSZ 45 euro/1tydz,80 euro/2 tyg

MOŻLIWOŚC SZKOLENIA KITESURFNGOWEGO:
zapisy do końca lutego :D

Zapraszamy :thumbsup:
Info:joanna@jovitravel.pl
kontakt@jovitravel.pl
tel.22 618 22 72,22 355 01 74
http://www.jovitravel.pl
Ostatnio zmieniony 21 lut 2012, 17:04 przez Nivea, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post10 lut 2012, 14:31

Te ceny na Egipt ostatnio to jakaś paranoja jest :shock:
To ja już wolę dopłacić raz tyle i pojechać do Brasil na 2 tyg. :wink:
Nie wiem kto.. ale ktoś przegina z tymi cenami na Egipt w tym roku.

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post10 lut 2012, 14:39

szed pisze:...

Kurs Eurasa i zielonego i pewnie coś lub ktoś jeszcze ;)

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post10 lut 2012, 15:21

No i nie jest powiedziane że kursy walut nie wpłyną na ceny biletów do brasil...

Ale ostatnio waluty trochę spadły i np. ceny wyjazdu do El Gouny na nasz wyjazd grupowy potaniały o około 100 zł.

No i nie ma też co liczyć że w święta będzie taniej :)

Pozdr
Lussik

Nivea

Post12 lut 2012, 17:45

szed pisze:Te ceny na Egipt ostatnio to jakaś paranoja jest :shock:
To ja już wolę dopłacić raz tyle i pojechać do Brasil na 2 tyg. :wink:

Ceny uzależnione sa od kursów walut i okresu w jakim jedziesz... w okresie świąt,wolnych przedłużonych weekandów,wakacji- wszyscy touroperatorzy,hotelarze,przewoźnicy daja wyższe ceny.
Poza tym nastąpił wzrost cen paliw,opłat paliwowych, opłat lotniskowych-to wszystko powoduje,że wyjazdy są niestety droższe
bilety do Brazylii też będa droższe,jeżeli euro,dolar nie spadnie
Jest to oferta na Wielkanoc,czyli ceny wyższe niż w innych okresach.
pzdr Joanna
Ostatnio zmieniony 13 lut 2012, 00:38 przez Nivea, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post12 lut 2012, 17:59

No ja jakoś nie widzę aby oferty do Brasil (np. z Amsterdamu) uległy zmianie na przestrzeni ostatniego roku.
Za to ceny na Egipt każdy widzi jak się u nas zmieniły :wink:

Nivea

Post12 lut 2012, 18:39

szed pisze:No ja jakoś nie widzę aby oferty do Brasil (np. z Amsterdamu) uległy zmianie na przestrzeni ostatniego roku.
Za to ceny na Egipt każdy widzi jak się u nas zmieniły :wink:

Ceny za Egipt sa wyższe niz w zeszłym roku... w zeszłym roku były wyjątkowo niskie jak na Egipt,ze względu na sytuację politycza....
Wpływ na ceny ma wiele czynników.(porównaj np.Hamatę , od lutego do listopada ceny rosły każdy wie jak ,zreszta sam wiesz,bo byłeś :D
Porównania Egiptu do Brazylii nie ma najmniejszego sensu, Brazylia jest lepsza wiatrowo,ale nie kazdy ma czas i kase na wypad do Brazylii :D

Pzdr Joanna
Ostatnio zmieniony 14 lut 2012, 01:28 przez Nivea, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post12 lut 2012, 18:47

Asiu, no to też właśnie piszę, że ja osobiście wolę dopłacić drugie tyle i jechać na 2 tyg. do Brazylii :D
Tydzień w Egipcie nawet z Twojej oferty jest już praktycznie porównywalny cenowo z tygodniem w Brazylii. I tylko o tym piszę. Rok temu można było spokojnie znaleźć Egipt za mniej niż 2 tyś. Teraz jest to już sporo ponad 2 tyś. I nie przekonują mnie argumenty o wzroście cen paliwa czy wysokim kursie euro czy dolara bo jakoś w biurach innych krajów nie widzę aż takich podwyżek cen jak u nas. :wink:

Nivea

Post12 lut 2012, 19:03

Niestety w Polsce jest wszystko droższe i to nie tylko w branży turystycznej.
A co do Brazylii zgadzam się z Toba,ale nie każdy dysponuje czasem i określonymi funduszami :D
Ta sama oferta w innym okresie niż Wielkanoc w El Gounie jest za 1600- 1800 zł ,więc raz podwyżki o których pisałam,dwa-polityka touroperatorów polskich w budowaniu ceny(w okresie ferii,wakacji,przedłużonych weekendów jest wyższa)
Zresztą to samo stosują touroperatorzy zagraniczni,teraz zgłosiła mi się grupa z Niemiec do Hamaty,gdzie w weekend majowy Hamata od nich to koszt 1200 euro,a u nas 2050 zł,i co powiesz na to?
Nie ma reguły- uwierz!,mam klientów z poza Polski i,myślisz,ze czym się kierują zakupując u nas wyjazd??-przede wszystkim ceną!
Pamietasz chyba na wyjeżdzie którym byłeś były 3 osoby z Finlandii.

Pzd J
Ostatnio zmieniony 13 lut 2012, 23:27 przez Nivea, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post12 lut 2012, 19:13

1. To ja poproszę tą ofertę za 1600
2. Niemcy chyba nie mają 'Majówki' :wink: Co do kosztów u nich to trochę mi w to ciężko uwierzyć. Musiałbym widzieć tą ofertę na własne oczy.
3. Te 3 osoby z Finlandii to akurat znałem (byli to po pierwsze Polacy) i nie lecieli od nas dlatego, że u nich było drożej tylko z zupełnie innych powodów.
ps. prosiłbym o ścisłość jeśli już mamy polemizować.
ps.2 Nie bierz tego wszystkiego do siebie Asiu. Ja bardziej mam na myśli ogólną sytuację w tej branży u nas.
:hand:

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post12 lut 2012, 19:34

szed pisze:Asiu, no to też właśnie piszę, że ja osobiście wolę dopłacić drugie tyle i jechać na 2 tyg. do Brazylii :D
Tydzień w Egipcie nawet z Twojej oferty jest już praktycznie porównywalny cenowo z tygodniem w Brazylii. I tylko o tym piszę. Rok temu można było spokojnie znaleźć Egipt za mniej niż 2 tyś. Teraz jest to już sporo ponad 2 tyś. I nie przekonują mnie argumenty o wzroście cen paliwa czy wysokim kursie euro czy dolara bo jakoś w biurach innych krajów nie widzę aż takich podwyżek cen jak u nas. :wink:

To takie Nasze podejście, kitesurfer bogaty człowiek to dlaczego go nie wydymać bardziej tłumacząc kryzysem i innymi dyrdymałami, dobrze ze kto ma łeb na karku sam sobie radzi(polecam loty z Amsterdamu, i np ryanaira z wrocka, przenoszą tam baze od marca i latają np do malagi za 100euro w obie strony, a to wydaj mi sie lepsza opcja niż egiptowo)

Nivea

Post12 lut 2012, 20:57

szed pisze:1. To ja poproszę tą ofertę za 1600
2. Niemcy chyba nie mają 'Majówki' :wink: Co do kosztów u nich to trochę mi w to ciężko uwierzyć. Musiałbym widzieć tą ofertę na własne oczy.
3. Te 3 osoby z Finlandii to akurat znałem (byli to po pierwsze Polacy) i nie lecieli od nas dlatego, że u nich było drożej tylko z zupełnie innych powodów.
ps. prosiłbym o ścisłość jeśli już mamy polemizować.
ps.2 Nie bierz tego wszystkiego do siebie Asiu. Ja bardziej mam na myśli ogólną sytuację w tej branży u nas.

Ok chcesz ścisłości proszę bardzo:

1.Prześlę Tobie jutro na maila oferte do El Gouny za 1600 zł w innym terminie niż Wielkanoc.

2.Osoby z Finlandii to byli własnie Polacy a poznałeś ich na naszym wyjeździe w Hamacie,i polecieli dlatego do Hamaty z Polski, że koszt Hamaty z innych krajów jest wyższy albo hotel niedostepny,lub poprostu nas lubia :wink:
Kolejne fakty popytaj tu na forum sa Polacy z Dani,z Austrii,z Francji,z Niemiec,dlaczego kupują wyjazdy z Polski?

3.Niemcy nie maja majówki,ale maja dni wolne 28,29 kwiecień i 1,5,6 maja,biorąc kilka dni urlopu mają weekend przedłużony jak my Polacy,

4.Kolejny argument,miejscówki, gdzie jest mała infrastruktura hotelowa lub więcej do zaoferowania mają większe obłożenie i wyższe ceny.

5.Kolejny-wyjazdów zakupowanych w Niemczech itd nie możesz reklamować, gdy coś się wydarzy...
Nie każdy o tym wie,ale żadna firma nie zarejestrowana w Polsce nie podlega ustawie o turystyce i naszemu prawu i nie masz gdzie tego reklamować,będąc obywatelem Polski.
(pisałam juz o tym w innym wątku)

6.Kolejny: Do Brazylii polecisz 1- 2 razy w roku,a do Egiptu możesz lecieć kilka razy wiecej,chociażby na prognozę.

Co innego jest jak zbiera sie grupka 3-4 osób tak jak sam nieraz jeździsz,kupuje bilety do Brazylii i leci,załatwiając resztę na miejsu.
Jak jako biuro podróży niestety nie mogę tak działać.

NIE TYLKO W BRANŻY TURYSTYCZNEJ- JEST CHORA SYTUACJA,JEŻELI CHODZI O CENY

ps. Adam nie biore nic do siebie :wink: ,ale dziwię się, że Ty jako świadomy klient piszesz piszesz to,mogę zgodzić się z tym,że ceny są wyższe,ale nie zgodze się z tym,ze Brazylia jest tańsza od Egiptu :wink: :naughty:
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2013, 02:49 przez Nivea, łącznie zmieniany 15 razy.

Nivea

Post12 lut 2012, 21:30

los bizonos pisze:
szed pisze:Asiu, no to też właśnie piszę, że ja osobiście wolę dopłacić drugie tyle i jechać na 2 tyg. do Brazylii :D

To takie Nasze podejście, kitesurfer bogaty człowiek to dlaczego go nie wydymać bardziej tłumacząc kryzysem i innymi dyrdymałami, dobrze ze kto ma łeb na karku sam sobie radzi(polecam loty z Amsterdamu, i np ryanaira z wrocka, przenoszą tam baze od marca i latają np do malagi za 100euro w obie strony, a to wydaj mi sie lepsza opcja niż egiptowo)

Los biznos nie chodzi o nasze podejście a o informacje zgodne ze stanem faktycznym.

1.Pisałam w czym jest problem,jeżeli chodzi o ceny w tym roku

2.Nie obsługujemy wyłącznie jak piszesz bogatych kitesurferów,ale również szkoły,firmy,osoby prywatne i klientów niskobudżetowych i ceny ofert do Egiptu i na inne kierunki są takie same w całej Polsce ! (mogą się róznić: marżą touroperatora, ceną zakontraktowanych przez niego usług składowych,itd)

3.Nikt nie zmusza nikogo do korzystania z usług biur podrózy,więc jeżeli do końca nie wiesz od czego zależy cena imprezy-nie pisz i nie wypowiadaj negatywnych opini,że każde biuro chce klientów wy........

4.Kto ma" łeb na karku" jak piszesz -niech jeździ sam....z doświadczenia wiem jak wychodzą niektóre takie wyjazdy..,

CZY TWOJE pisanie,że JA TRAFIŁEM TANIEJ....,WIĘC WIEM NAJLEPIEJ...,WIĘC POLECAM CO INNEGO... TO NIE JEST TO własnie NASZE PODEJSCIE

Osoby,które często podróżują wiedzą doskonale, kiedy są promocje na bilety lotnicze,na jakie linie lotnicze,skąd,dokąd, u jakiego touroperatora można złapać największe lasty,w jakim okresie gdzie najlepiej lecieć itd
Jak można porównywać Egipt do Malagi?,Egipt do Brazylii?
Są to całkiem rózne destynacje,pod względem fiansowym i bardzo często wiatrowym!

Na temat biletów: Do Malagi lataja z róznych portów tanie linie lotnicze(bilety od 50 euro),a do Egiptu wyłącznie czartery(od 700 zł) i regularne linie lotnicze(od 900 zł),stad inne ceny!!!
Proponuję zdobyć podstawową wiedzę na temat różnic: czym sie róznią tanie linie,od czarterów i regularnych,i dokąd latają,a dopiero potem wypowiadać się na forum,porównując zorganizowany wyjazd, gdzie wszystko jest w cenie(przelot,hotel,wyżywienie,ubezp) do kosztu samego biletu tanich lini lotniczych.

Klient sam zdecyduje czy chce na taki wyjazd jechać czy poleci za 100 euro do Malagi z Amsterdamu a pewnie "za darmo" będzie miał przejazd/przelot do Amsterdamu,lub dojazd do wrocka,spanie,jedzenie,ubezpieczenie.... :thumbsup:

Podaj całościowe koszty wyjazdu do Malagi a nie cenę biletu i to zakupionego w tanich liniach z odpowiednim wyprzedzeniem !
a najlepiej założ wątek: CENY WYJAZDÓW W POLSKICH BIURACH PODRÓZY lub moje najtańsze wyjazdy!

Jeżeli ktoś kto zaczyna przygodę z kajtem, chce kajtować za granicą gdziekolwiek i poczyta co niektórzy piszą na kf może nieźle się przejechać, gdy po powrocie okaże się,że nagle cena wyjazdu jest dużo,dużo wyższa...
Przerażąjące jest to,że chcąc pomóc wyjasnić róznice w cenach,przyczyny itd- dostaje się od razu po głowie na kf!

Pzdr J
Ostatnio zmieniony 14 lut 2012, 02:54 przez Nivea, łącznie zmieniany 11 razy.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post12 lut 2012, 23:39

Nivea pisze:ps Adam nie biore tego do siebie,ale dziwię się,że Ty jako świadomy klient piszesz w ten sposób,mogę zgodzić się z tym ,ze ceny są wyższa,ale nie zgodze się z tym,ze Brazylia jest tańsza od Egiptu
Pzdr J

No z mojego punktu widzenia jest albo już prawie, prawie... Bo.. do Egiptu aby jechać i być zadowolonym ze spotu, hotelu, infrastruktury, jedzenia, warunków ipt.. to trzeba brać najlepsze hotele czyli 2,5 do 3 tyś. za tydzień. Jadąc do Brazylii wystarczy pierwsza lepsza pousada przy plaży ze śniadaniem (4,2 do 5 tyś. za 2 tyg. z przelotem). Do tego żarcie na miejscu, które jest sporo tańsze niż u nas. Czyli za 6 tyś. to masz wszystko. O aspektach 'okoliczności przyrody' już nie będę wspominał. I to właśnie piszę jako świadomy klient jak to ładnie nazwałaś Asiu.

Nivea

Post12 lut 2012, 23:52

szed pisze:
Nivea pisze:ps Adam nie biore tego do siebie,ale dziwię się,że Ty jako świadomy klient piszesz w ten sposób,mogę zgodzić się z tym ,ze ceny są wyższa,ale nie zgodze się z tym,ze Brazylia jest tańsza od Egiptu
Pzdr J

No z mojego punktu widzenia jest albo już prawie, prawie... Bo.. do Egiptu aby jechać i być zadowolonym ze spotu, hotelu, infrastruktury, jedzenia, warunków ipt.. to trzeba brać najlepsze hotele czyli 2,5 do 3 tyś. za tydzień. Jadąc do Brazylii wystarczy pierwsza lepsza pousada przy plaży ze śniadaniem (4,2 do 5 tyś. za 2 tyg. z przelotem). Do tego żarcie na miejscu, które jest sporo tańsze niż u nas. Czyli za 6 tyś. to masz wszystko. O aspektach 'okoliczności przyrody' już nie będę wspominał. I to właśnie piszę jako świadomy klient jak to ładnie nazwałaś Asiu.

Adam,weź jednak pod uwagę, że nie każdego jest stać na Brazylię za 6 tys zł na 2 tyg,nie każdy może lecieć na taki okres czasu,nie każdy chce lecieć 14 h,nie każdemu chce się samemu bawić w cała organizację i nie każdy pływa tak jak Ty :thumbsup:

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... :D i wielu innych czynników.

wątek zszedł na boczny tor a dotyczy wyjazdu do El Gouny w Wielkanoc
Pzdr J

Wróć do „Oferty Biur Podróży”