Kitesurfingvillage pisze:Niestety zagwarantować na 100% nie mogę: )
No więc bez sensu było pisać o 100% wietrznych dni i kolorować

briku pisze:Kitesurfingvillage pisze:Niestety zagwarantować na 100% nie mogę: )
No więc bez sensu było pisać o 100% wietrznych dni i kolorowaćReklama reklamą, ale bez przesady
starplanet pisze:A w pobliżu są jakieś inne hotele ?
Sebastian Kite.pl pisze:Hhehehe:)
Mimo tego, że Ras Sudr to faktycznie wind machine:) i będąc tam kilkukrotnie nie mieliśmy padaki ani razu to np. Ziomek trafił któregoś razu na bezwietrzny tydzień. To jest Egipt, nie Brazylia;)
Pozdrawiam,
starplanet pisze:W tym hotelu można zrobić rezerwację tylko przez was czy jakieś polskie biuro też to sprzedaje ?
Sebastian Kite.pl pisze:będąc tam kilkukrotnie nie mieliśmy padaki ani razu to np. Ziomek trafił któregoś razu na bezwietrzny tydzień. To jest Egipt, nie Brazylia;)
Kitesurfingvillage pisze:Tak masz racje ale nie wpadłam na to, że jeden wyraz "wiaterek codziennie" spowoduje aż taką dyskusje.
briku pisze:Kitesurfingvillage pisze:Tak masz racje ale nie wpadłam na to, że jeden wyraz "wiaterek codziennie" spowoduje aż taką dyskusje.
No bo akurat ten "jeden wyraz" ( choć akurat to dwa) to dla przeciętnego kitesurfera jadącego na wyjazd rzecz najważniejsza
Reszta (hotel, inne atrakcje itd) to tylko rzeczy dodatkowe - fajnie, że są, ale jak nie wieje, to i tak dupa i wyjazd nieudany (przynajmniej od strony pływania).
A dyskusja się wywiązała, bo po pierwsze ludzie są na tyle rozgarnięci, że zdają sobie sprawę z tego, że pisanie o Egipcie, że wieje codziennie to "lekka" przesada i nikt nie weźmie Cię na poważnie - a szkoda, bo spot fajny. A po drugie to część osób miała już niemiłe wspomnienia z Egiptu, gdzie nie było pływania przez cały turnus choć opisy spotów też mówiły o "codziennym wiaterku" (niestety też miałem 2h pływania na 14 dni w Hamacie).
A każdy z nas chętnie przeczytał by rzetelną relację, z której wywnioskował by kiedy najlepiej się tam wybrać, kiedy jest największa szansa na wiatr, jak wchodzi termika, który kierunek wiatru wchodzi najlepiej itp itd - wtedy Twoja oferta była by bardziej atrakcyjna i prawdziwa
Nie mniej jednak spot wygląda meeega i mam nadzieję Was odwiedzić w tym roku, jeśli jakaś prognoza wejdziePozdro
szed pisze:Stwierdzenie wiatr w maju w Egipcie to nie to samo co wiatr np. grudniu czy styczniu (więc nie ma się co podniecać). Pisałaś, że wiatr jest codziennie przez 365 dni w roku! A skoro tak to zamontujcie najlepiej kamerę (albo uruchomcie tą stację meteo online na stałe i nie wyłączajcie jak nie wieje) i wtedy się przekonamy jak to jest naprawdę
![]()
ps. Ty w ogóle pływasz? Bo takie rzeczy to może jedynie pisać właścicielka biura podróży, hotelu lub lokalnej szkółki (bez urazy)
Kitesurfingvillage pisze:... nie jestem właścicielką ani biura podróży ani hotelu ani szkółki lokalnej;) a Ty?
szed pisze:Kitesurfingvillage pisze:... nie jestem właścicielką ani biura podróży ani hotelu ani szkółki lokalnej;) a Ty?
Ja też nie. A skąd w takim razie ten znaczek 'biznes' przy Twoim nicku? Chyba jednak masz jakiś interes w promowaniu tego miejsca...
I ja nie mam nic przeciwko. Tylko proszę, rób to rzetelnie na Boga..
Znam też górali co się w Tatrach urodzili i nigdy nawet w Morskim Oku nie byli nie wspominając o pobliskich szczytach
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości