[SPAM] jaki wybrac latawiec ?

Hydepark, oraz posty usunięte z innych działów przez admina.
misq
Kontaktowanie:

Post02 cze 2009, 19:15

hej
w zeszłe wakacje robilam kurs w wake-u i zaliczylam pierwsze starty na desce ale nie bylo wiatru i nie skonczylam iko 2
teraz zamierzam kupic wlasny sprzet ale nie do konca wiem jaki, zastanawiam sie nad latawcem pompowanym 9m (WARZE 55 KG)
lub zamknieto komorowym poniewaz zamierzam tez w zimie uczyc sie snowkitea. chcialam sie dowiedziec czy duza jest ruznica miedzy nimi ?
boje sie troche plywac na zamknietokomorowym bo nieplywalam nigdy na takim ale chcialbym miec jeden latawiec na lad i wode...
doradżcie cos. prosze :)

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2009, 19:35

Dżizas :doh:
Pomijając perełki typu
WARZE , ruznica
...itp...
to od zadawanie tego typu pytań jest specjalny topic http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=16987 :!: :!: :!:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2009, 21:53

misq pisze:hej
w zeszłe wakacje robilam kurs w wake-u i zaliczylam pierwsze starty na desce ale nie bylo wiatru i nie skonczylam iko 2
teraz zamierzam kupic wlasny sprzet ale nie do konca wiem jaki, zastanawiam sie nad latawcem pompowanym 9m (WAŻĘ 55 KG)
lub zamknieto komorowym
boje sie troche plywac na zamknietokomorowym bo nieplywalam nigdy na takim ale chcialbym miec jeden latawiec na lad i wode...

jeśli w WAKE.PL pływałaś na pompowańcach
to spóbuj jeszcze komorowców
i nie będziesz miałą ŻADNYCH wątpliwości jakiego kajta chcesz..

9m2 jak dla Ciebie

pzdr

misq
Kontaktowanie:

Post02 cze 2009, 22:42

a ile takie wypróbowanie kosztuje? raczej myslalam odrazu o zakupie sprzetu tylko chcialam sie dowiedziec czy bardzo sie różnią?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2009, 22:57

misq pisze:a ile takie wypróbowanie kosztuje?

zwykle TESTY są gratis
przynajmniej TAK jest w WAKE.PL

pzdr

Awatar użytkownika
groszek666
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 cze 2009, 22:39

misq pisze:a ile takie wypróbowanie kosztuje? raczej myslalam odrazu o zakupie sprzetu tylko chcialam sie dowiedziec czy bardzo sie różnią?

ja mam flysurfera psycho 1....na ląd super latawiec,na snowkite polecam...ostatnio testowałem go na wodzie...i powiem DO DUPY,,,,jak złapie ci wode to przewalone masz....w sumie to juz starsza konstrukcja....na nowszych zamknietokomorowych nie probowałem....ale zdecydowanie polecam pompowance....hmmm 55kg....9m2 chyba starczy

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post04 cze 2009, 13:26

Ziomek. pisze:
misq pisze:a ile takie wypróbowanie kosztuje?

zwykle TESTY są gratis
przynajmniej TAK jest w WAKE.PL

pzdr

...bo w innych szkółkach, rozumiesz, to za potestowanie latawca cię w skarpetkach do domu puszczą :wink:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post04 cze 2009, 14:13

W NIEKÓRYCH innych szkółkach możesz potestować latawiec... z sezonu 07 :lol: :twisted:

W większości dobrych szkół powinnaś mieć więcej niż jedną markę latawców do testów, chociażby dla porównania.

Proponuję Ci skupić się na rozmiarach 8-9 m2, DOBREGO bowa/hybrydy jeśli myślisz o jednym latawcu.

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post04 cze 2009, 14:44

misq pisze:hej
teraz zamierzam kupic wlasny sprzet ale nie do konca wiem jaki, zastanawiam sie nad latawcem pompowanym 9m (WARZE 55 KG)
lub zamknieto komorowym poniewaz zamierzam tez w zimie uczyc sie snowkitea. chcialam sie dowiedziec czy duza jest ruznica miedzy nimi ?

dla Twojej wagi polecam docelowy 10-10,5m i jako drugi 7m-8m
zawsze dysponujemy do testów
Sligshot RPM ( 8m i 10m ) jeden z najlepszych latawców jakie wyprodukowano
Naish Helix i Cult ( 10,5m , 7-7,5m) jeden z najbardziej stabilnych latawców na rynku ( jeden bar do wszystkich latawców

Testy zawsze tam gdzie jesteśmy ! zapraszam

misq
Kontaktowanie:

Post04 cze 2009, 18:41

przemass pisze:Proponuję Ci skupić się na rozmiarach 8-9 m2, DOBREGO bowa/hybrydy jeśli myślisz o jednym latawcu.

nie znam sie zbytnio wytlumacz prosze co to wg ciebie dobry bow /hybryda?

ja sie zastanawialam nad flysurferem pulse 2 najbardziej mi sie spodobał ale skad wiasc 4 kola? to może zrzuta co?:D:D:D

najbardziej pasuje mi właśnie zamknięto-komorowy ale tańszy sa moze takie do 1500 zł? najlepiej używki ?

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post04 cze 2009, 22:01

Jeśli chcesz kupić flysurfera, najpierw koniecznie go przetestuj - na pewno są takie możliwości u sprzedawcy w Polsce. To jest zupełnie inny latawiec niż ten który miałaś na kursie, poczynając od budowy, kończąc na zachowaniu w powietrzu. Generalnie odradzam dla początkującej, ale poczytaj jeszcze trochę na forum o komorowcach.

Co do latawców pompowanych - po co mam Ci pisać firmę ( chociaż mam swoją topową 3 ), skoro zaraz zarzucisz że Ci wciskam latawiec bo nim handluję? Heh, opcja szukaj lub dział recenzje.

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post04 cze 2009, 22:05

Ja nie wiem co takiego trudnego widzicie w obsłudze komorowych.
Jedyna kwestia - nie podchodzić z nim pod wiatr, kiedy leży w wodzie. Poza tym jest, moim zdaniem, łatwiej.

misq
Kontaktowanie:

Post04 cze 2009, 22:36

ok przetestuje taki jest plan narazie tylko nadal nie wiem czy bez skonczonego iko 2 moge go testowac?

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post04 cze 2009, 23:24

misq pisze:ok przetestuje taki jest plan narazie tylko nadal nie wiem czy bez skonczonego iko 2 moge go testowac?

Misq, temat powędrował do śmietnika bo powinien znaleźć się tutaj:

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=16987

Awatar użytkownika
groszek666
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 cze 2009, 00:39

patron pisze:Ja nie wiem co takiego trudnego widzicie w obsłudze komorowych.
Jedyna kwestia - nie podchodzić z nim pod wiatr, kiedy leży w wodzie. Poza tym jest, moim zdaniem, łatwiej.

nic trudnego nie ma w obsłudze komorowcow....ale ktos mi powiedział kiedys mądre słowa " ktos kiedys postanowił stworzyc latawce całosezonowe,i sie nie udało" i ja sie z tym zgadzam.....moze nie pływałem na nowszych zamknieto komorowcach...ale jak Ci złapie taka szmatka wody to masz przewalone....a jak juz dojedzie to takiej sytułacji to nie trudno sobie wyobrazic sytyłacje na głebokiej wodzie...materac pompowany bez zaworow....

Wróć do „Śmietnik”