Witam.
o tym jeszcze nie było , chyba ,że nie znalazłem .
Piszcie proszę jak wykonać wysoki skok,
Swoje przemyślenia , doświadczenia,
od czego zależy? latawca, techniki , deski , wiatru itd.
Tu znalazłem poglądowe zdjęcie Manianaa
adii pisze: Myślałem że jakieś rady tu się pojawią co robić w czsie lotu żeby skok był ładnie odpłynięty ?
adii pisze:Zapewne cenna rada.......ale nie na moim poziomiena loopa jescze nie jestem mentalnie gotowy
Mikolpa pisze:Myślałem że wprawieni w bojach dadzą jakieś rady, ale cisza, chyba się boją się że ich przeskoczymy![]()
Mi udaje się wysoko skoczyć jak połączę kilka rzeczy. Przede wszystkim zapas mocy, duża prędkość ostro na wiatr, jak nie będzie ostro to skok będzie niski ale daleki z ryzykiem wahadła, szybkie podniesienie latawca w zenit połączone z zacięciem deski i lot murowanyjak zatne latawiec za tzw. uchem to skok wysoki ale krótki, jak zatnę w zenicie to może i niżej ale zdecydowanie dalej i dłużej i tak wolę
winda w latawcu i jego przytrzymanie też ma duże znaczenie
![]()
Jakie są Wasze spostrzeżenia?
KrisIs pisze:Mikolpa pisze:Myślałem że wprawieni w bojach dadzą jakieś rady, ale cisza, chyba się boją się że ich przeskoczymy![]()
Mi udaje się wysoko skoczyć jak połączę kilka rzeczy. Przede wszystkim zapas mocy, duża prędkość ostro na wiatr, jak nie będzie ostro to skok będzie niski ale daleki z ryzykiem wahadła, szybkie podniesienie latawca w zenit połączone z zacięciem deski i lot murowanyjak zatne latawiec za tzw. uchem to skok wysoki ale krótki, jak zatnę w zenicie to może i niżej ale zdecydowanie dalej i dłużej i tak wolę
winda w latawcu i jego przytrzymanie też ma duże znaczenie
![]()
Jakie są Wasze spostrzeżenia?
Wysokie skoki mały latawiec np 9m i ostre przepałowanie będzie wysoko może nie tak długo jak większym latawcem.
Wojtek Janaszek pisze:Dla mnie przede wszystkim przepałowanie, opróćz tego duża prędkość, ostro na wiatr, i bardzo ostre (szybkie) zacięcie latawca do zenitu. Wtedy loty koło 4-5m na moim GP.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości