ktos kradnie mi wiatr :)))

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
grant1

Post22 wrz 2011, 19:29

poczatkujacy : wstaje na deche, zwracam uwage na sylwetke,płyne - czasami 30 metrów ,czasami 50 metrów i nagle jakby ktoś zabrał mi wiatr (może to ci od księżyca? :) i po prostu odpadam,decha sie topi a ja z powrotem od poczatku i tak w kółko . co jest do cholery ? niby wszystko robie (przynajmniej tak mi sie wydaje ) ok. a jednak cos nie tak. ogólnie jest fajnie ,co wyjde na wode to widze (mniejsze lub wieksze) postepy ale panowie doświadczeni kitowcy - zostawcie troche wiatru początkujacym please !!! nam też sie cos od życia i wody nalezy :D
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2011, 20:43 przez grant1, łącznie zmieniany 1 raz.

Famay
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post22 wrz 2011, 19:34

SPAM :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
grant1

Post22 wrz 2011, 20:19

a czemu uwazasz ze to spam co? po prostu w żartobliwej formie zapytałem sie co moge robic nie tak ,może ktos mi coś podpowie ,może dostane jakieś subestie a ty wyjeżdżasz że spamuje , WYLUZUJ

Awatar użytkownika
obojetny1
Deska: Nobile Shinn
Latawiec: SkyT Windbliss

Post22 wrz 2011, 20:24

Jeżeli zechcesz posłuchac innego poczatkujacego to powiem Ci Ze mam tak samo, ale wydaje mi się ze w pewnym momencie zbyt agresywnie ustawiam deskę pod wiatr (próbuję ostrzyć). Efekt taki ze przy zbyt małym wietrze latawiec niema sily zeby mnie ciągnąć :) pozdrawiam.

Famay
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post23 wrz 2011, 14:03

grant1 pisze:a czemu uwazasz ze to spam co? po prostu w żartobliwej formie zapytałem sie co moge robic nie tak ,może ktos mi coś podpowie ,może dostane jakieś subestie a ty wyjeżdżasz że spamuje , WYLUZUJ

Ja nie widzę tu NIC ŚMIESZNEGO :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Młody97
Deska: Wainman hawaii Joke
Latawiec: Airush VaporX

Post23 wrz 2011, 15:40

LUZ ja miałem tak samo po prostu nie myśl o ostrzeniu tylko płyn jak będziesz miał dobrą moc to sam się odchylisz i będziesz ostrzyć :D

Awatar użytkownika
k_gabra
Deska: Neuron '11
Latawiec: Crossbow '09
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2011, 15:50

U nas niektórzy potrafią dmuchać z wiatrem podczas pływania... może pomoże?

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post23 wrz 2011, 16:38

grant1 pisze:może ktos mi coś podpowie ,może dostane jakieś subestie

z całą pewnością zacinasz deskę - po tym krótkim dystansie próbujesz zapewne iść ostrzej do wiatru, a więc najpierw spłyń z wiatrem... czasami 30m nie wystarczy, jeśli mało wieje.
no i pewnie nie wachlujesz... niestety, ale po starcie na małym ciągu latawca trzeba nim kręcić ósemeczki na halsie - z reguły nie da się go tak tak po prostu ustawić na godzinie.
żeby się rozpędzić na tyle, aby można było podostrzyć to najpierw musisz się dobrze rozpędzić - złapać wyraźny ciąg latawca i dopiero wtedy możesz myśleć o trzymaniu wysokości.

Awatar użytkownika
grant1

Post25 wrz 2011, 19:52

surfbabe pisze:
grant1 pisze:może ktos mi coś podpowie ,może dostane jakieś subestie

z całą pewnością zacinasz deskę - po tym krótkim dystansie próbujesz zapewne iść ostrzej do wiatru, a więc najpierw spłyń z wiatrem... czasami 30m nie wystarczy, jeśli mało wieje.
no i pewnie nie wachlujesz... niestety, ale po starcie na małym ciągu latawca trzeba nim kręcić ósemeczki na halsie - z reguły nie da się go tak tak po prostu ustawić na godzinie.
żeby się rozpędzić na tyle, aby można było podostrzyć to najpierw musisz się dobrze rozpędzić - złapać wyraźny ciąg latawca i dopiero wtedy możesz myśleć o trzymaniu wysokości.

Młody97 pisze:LUZ ja miałem tak samo po prostu nie myśl o ostrzeniu tylko płyn jak będziesz miał dobrą moc to sam się odchylisz i będziesz ostrzyć :D

dzieki ,chyba pomaga.Po wstaniu z deski zaczynam krecic ósemki ,staram sie spływac i nabrac prędkosci i cos zaczyna wychodzic , a przedewszystkim nie myśle o tym że musze,że cos nie tak ,po prostu staram się płynąć na luzie bez zbędnych nerwów i spięcia :).Jeszcze raz dzieki za rady - przydały się :thumb:

Famay pisze:
grant1 pisze:a czemu uwazasz ze to spam co? po prostu w żartobliwej formie zapytałem sie co moge robic nie tak ,może ktos mi coś podpowie ,może dostane jakieś subestie a ty wyjeżdżasz że spamuje , WYLUZUJ

Ja nie widzę tu NIC ŚMIESZNEGO :!: :!: :!:

no cóz ,czytanie ze zrozumieniem czasami sprawia niektórym trudności ale nie zamierzam sie tutaj z toba wdawac w dyskusje bo nie po to to forum zostało stworzone i jeszcze nie daj Boże zostane oskarzony o spamowanie :doh: Zyczę dobrych warunków pogodowych i czerpania fanu z pływania

lahantanka

Post25 wrz 2011, 20:11

"po prostu odpadam,decha sie topi a ja z powrotem od poczatku i tak w kółko . co jest do cholery ?"
Pomyśl o wietrze pozornym .

Wróć do „Pierwsze Kroki”