Poszukuję osoby do nauki kitesurfing!!!

Forum dla początkujących
gonisz
Kontaktowanie:

Post14 mar 2010, 18:15

Poszukuję osoby, która nauczyłaby mnie podstaw kitesurfingu. Przewidywany czas nauki: koniec sierpnia początek września (na około tydzień). W zamian, oprócz wynagrodzenia, proponuję zakwaterowanie na terenie ośrodka wypoczynkowego. Oczekuję od tej osoby sprzętu treningowego na którym będą prowadzone lekcje. Czas zajęć do uzgodnienia. Tomek 790311626

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post14 mar 2010, 18:37

To gdzie miała by być prowadzona ta nauka bo to bardzo istotne nad morzem czy nad jeziorem :?: :?:

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2010, 21:54

gonisz pisze:Poszukuję osoby, która nauczyłaby mnie podstaw kitesurfingu. Przewidywany czas nauki: koniec sierpnia początek września (na około tydzień). W zamian, oprócz wynagrodzenia, proponuję zakwaterowanie na terenie ośrodka wypoczynkowego. Oczekuję od tej osoby sprzętu treningowego na którym będą prowadzone lekcje. Czas zajęć do uzgodnienia. Tomek 790311626

witaj
gdzie ten kursik chcesz?
pozdro!

gonisz
Kontaktowanie:

Post15 mar 2010, 09:42

Witam kurs miałby się odbyć w miejscowości Rowy nad morzem :)

Bartucha
Latawiec: Slingshot

Post23 mar 2010, 20:28

witam, poszukuję osoby do nauki kitesurfingu, płaywałem na wake, deska snowboard ale z latawcem nigdy nie mialem nic wspólnego, kursik potrzebuję jak najbliżej wrocławia, może być mietków lub inne: tak żeby można było zrobić jedno dniowe wypady :) chcę się bardzo nauczyć i nie powinno być ze mną wielkich problemów :) troszkę sprzętu mam, dechę, trzy latawce (8m, 14m, 16m) trapez, piankę,bar - pozdrawiam

Bartucha
Latawiec: Slingshot

Post23 mar 2010, 20:30

czytałem, że mietków nie jest najlepszy do nauki, zawsze może być inne jeziorko, zresztą na 1 raz chciałbym na sucho :) panować nad deską chyba umiem, ale nad latawcem to stanowczo nigdy nie próbowałem. :x

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2010, 18:38

Dobrze wyczytałeś. Na Mietków przyjedź jak już będziesz umiał robić wysokość pod wiatr oraz podpływać po zgubioną deskę. Zaoszczędzisz sobie i innym pływającym kłopotu. Zapomnij o nauce na jeziorze bo jest głęboko i nie podejdziesz sobie na piechote. Może na Pakosławiu coś sie da zrobić ale nie pływałem tam więc nie wiem jak z warunkami.

Angoola
Deska: North Pro Models
Latawiec: North For All
Lokalizacja: . Ustka . Rowy . Łeba . Słupsk . www.angoola.pl, Evo , Select , WHIP, NKB, 2011 .
Kontaktowanie:

Post30 mar 2010, 23:42

Skontaktuj się ze mną , najprościej na kom.
mogą być Rowy, Ustka, jezioro Gardno, na pewno damy radę.
:wink:

Awatar użytkownika
llisek
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2010, 11:14

Witam serdecznie,

Podobnie jak powyżej poszukuje osoby która mogłaby mi dać parę lekcji z teorii, latawiec treningowy. Jadę w maju na Hel, ale fajnie byłoby wejść na Helu na wodę a nie siedzieć na brzegu i słuchać wykładu.
Do tej pory trochę pływałem na Windsurfingu zimą Snowboard w zeszłym roku kupiłem mały latawiec komorowy. Ciągnie mnie niesamowicie aby spróbować Kite ale żadna szkółka we Wrocławiu nie chce rozpocząć szkolenia na miejscu.

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2010, 12:58

daj tel. do siebie :)
pozdro

Awatar użytkownika
Iwan
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2010, 00:27

Qba-EPP11 pisze:Dobrze wyczytałeś. Na Mietków przyjedź jak już będziesz umiał robić wysokość pod wiatr oraz podpływać po zgubioną deskę. Zaoszczędzisz sobie i innym pływającym kłopotu. Zapomnij o nauce na jeziorze bo jest głęboko i nie podejdziesz sobie na piechote. Może na Pakosławiu coś sie da zrobić ale nie pływałem tam więc nie wiem jak z warunkami.

Na Pakosławiu też nie bardzo. Miejscówka gdzie najcześciej siedzą rybacy i w wodzie stoja czerwone boje, ma po prawej stronie bardzo interesujace i na pewno gorace przewody wysokiego napiecia. Sami wedkarze, z oczywistych powodow, tez nie sa szczesliwi kiedy sie na nich splywa. Po drogiej stronie zbiornika jest lepiej ale wysoki wal sprawia, ze wiatr kreci sie jak na karuzeli. Bywa, ze na dole przy wodzie wiatru nie ma prawie wcale a na wale urywa glowe. Zbiornik nie jest tez az tak plytki, chyba, ze masz z trzy metry wzrostu, to moze. Generalnie, raczej sredni spot dla poczatkujacych. No i z Wroclawia jedziesz dwa razy dluzej niz na Mietka (co nie znaczy, ze polecam Mietkow poczatkujacym).

Awatar użytkownika
llisek
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2010, 13:00

Oznacza to że najbliższe miejsce na początki to jednak tylko Hel?

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2010, 21:56

Generalnie tak. Ewentualnie inne nadmorskie miejscowości ze szkółkami - jeśli jest dobry akwen do nauki to nawet lepiej niż na helu - bo bez tłoku ;-)

kiteinstruktor.pl
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2010, 11:13

ZAPRASZAMY SERDECZNIE NA KURSY I LEKCJE =)

Sliwka_Robaczywka

Post18 kwie 2010, 23:44

Widzę, że tu chętnych coachów nie brak, więc i ja wysunę propozycję:
gdzie? coś w okolicach Krakowa, ogólnie fajnie by uniknąć 12h podróży na hel ..
Kiedy? weekend majowy albo ogólnie jakoś sobota niedziela jak tylko zrobi się cieplej.
Dla kogo? Dwoje zmęczonych studentów, którym się tęskni za latem. Nasz poziom to taki hmm ready for IKO2:)
Inne: Potrzebny byłby dodatkowo sprzęt. Wiem, że w związku z tym koszta raczej pójdą w górę, ale wiecie jak to studenci...biedna nacja...:) czekam zatem na takie realne oferty;) Do wynagrodzenia mogę dorzucić dla zainteresowanych Krakowian i innych tambylców karneciki na wstęp całoroczny na Kryspinów lub odwdzięczyć się inną formą współpracy związaną z tym obiektem..:)
dla coachów przystojnych brunetów BONUS w postaci pyyysznego ciasta!

Piszcie czy to wogóle ma szansę się udać

Wróć do „Pierwsze Kroki”