Witam przymierzam się do kupna latawca Bow w rozmiarach 11 albo 12 m2 na wagę [80<] tylko mam problem co wybrać nie chodzi mi o kite dla zawodowców ale i też nie o taki dla totalnych noobów chociaż nim jestem jeszcze (mam nadzieje że niedługo wyrwę jakiś lvl)
Który z latawców :
1 Najłatwiej i najszybciej wstaje z wody,
2 Najłatwiej odpuszcza moc,
3 Przy ściągniętym barze na maxa do siebie daje najwięcej mocy,
4 Najlepiej lata na halsach,
5 Jest bardzo łatwy w kontrolowaniu,
Proszę o fachowe porady ludzi którzy ogarnęli tematykę charakterystyk latawców, testowali już sporo modeli i mają pojęcie co piszą i naprawdę dobrze doradzili bo nie chciałbym kupić kite na resztę życia
Przykładowo niektóre kite np xxx 9m2 daje więcej mocy niż 12m2 egzotycznej firmy

wiemy że każdy producent mami klientów super osiągami latawców, rynek jest po prostu napchany firmami i modelami, ludzie kupują chwalą swoje czasem nawet błędnie opisują wrażenia, a tak naprawdę okazuje się jak ktoś kto ma już z tym do czynienia od iluś lat mówi wprost to shit i ptak nie lot i lepiej by było wydać pieniądz rozsądniej i zakupić inny kite i właśnie o tego typu info proszę na twardo tylko o kite typu bow 11 albo 12 bo nie wszystkie firmy robią kite w standardowych rozmiarach niektore modele i marki pomijają któryś rozmiar i oddrazu np 11 i nagle 13

też tak bywa w niektórych modelach więc jeżeli będzie ktoś polecać opisywać to proszę podać firmę model rok rozmiar i opinię thx pozdrawiam all chodzących po wodzie