konsimen pisze:Witam, mieszkam w Ostrowie Wlkp. i planuję kupic pierwszy sprzęt do kitesurfingu ale, że jestem w tym nowy prosiłbym o jakiekolwiek rady. Mieszkam w Wielkopolsce i nie jeżdże zbyt często nad morze więc będę pływać po okolicznych jeziorach, ważę 70kg. Chciałbym wiedzieć jakiego kite'a i deskę powinienem kupić.
konsimen pisze:Dzięki Ziomek
P.S. byłem w tym roku u was na obozie młodzieżowym ;]
Ziomek. pisze:konsimen pisze: więc będę pływać po okolicznych jeziorach, ważę 70kg. Chciałbym wiedzieć jakiego kite'a i deskę powinienem kupić.
jakiśUDANYBOW
rozmiar 11m2
mazar pisze:na śródlądziu na 11m zbyt dużo nie poszalejeszlepiej wziąć 13m
pozdr
szed pisze:mazar pisze:na śródlądziu na 11m zbyt dużo nie poszalejeszlepiej wziąć 13m
pozdr
11m u nas na bajorach przy wadze pare kilo wiekszej to podstawowy rozmiar! (szczegolnie wlasnie na srodladziu).
Ziomek. pisze:
mazar pisze:... chyba że weźmiesz od Ziomka 11-tke z gwarancją, że wymieni ci ją na 13-tke gdy 11 się nie sprawdzi![]()
pozdro
Ziomek. pisze:dziwi mnie co piszesz - o tyle że ważę 10 kg więcej
i jak ja już nie daję rady pływać na 11m2 - to znaczy że NIE WIEJE
..bo jakoś nikt już wtedy nie pływa
tym bardziej zastanawia mnie dlaczego użytkownikowi tak lekkiemu proponujesz 13m2
a jeśli sugerujesz że ja jeziora nie "widziałem" to muszę Cię wyprowadzić z błędu..
......Wiktorek pisze:Dzięki Panowie, ale na śródlądziu wieje powyżej 13-14 kn wtedy gdy mam czas 3-4 razy w sezonieA nawet wtedy często wieje 8-16 kn (średnio jakieś 13). Częściej zdarza 8-12 kn. Stąd potrzebuje szmatkę która pozwoli mi pływać przy 10 i nie spadnie do wody gdy jest 7-8 kn.
Mam stary latawiec komorowy, który spokojnie radzi sobie przy równych 8 kn i wiem, jak pooowoooli na nim się pływa. Nie wszyscy jednak mają komfort mieszkania "kilka kroków" od morza (ironia z zazdrości) i muszą korzystać z każdego przeciągu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości